201. do 210. z 31703
Temat: Styczniowe Mamusie 2008
-
14-06-2007, 23:51 #201
Odp: Styczniowe Mamusie 2008
napisałam pięknego posta i go wcieło

a pisałam go z godzinę temu.
A udało mi się w końcu najeść bez sensacji, leki działają
chociaż jedno mnie wkurza, bo zaczęły mi ręce drzeć, zadzwoniłam do lekarza i ponoć normalne przy tego typu lekarstwach no i za jakiś czas powinno się unormować, znaczy się organizm ma się przystosować.
Dobranoc
Zmykam jeszcze na mały spacerek z psem i spać
-
15-06-2007, 07:32 #202
czesc
z Piotrusiem widziałam że to chłopiec Nawet imienia dla dziewczynki nie było A teraz coś czuję że dziewczynka ale boje sie zapeszyć i za bardzo nastawić więc staram sie o tym nie mysleć Jak dobrze pójdzie to ok 22tc bede wiedziałam jak z Piotrusiem
-
15-06-2007, 08:24 #203
-
15-06-2007, 09:10 #204
-
15-06-2007, 10:17 #205
-
15-06-2007, 10:26 #206
dzień dobry.
Wróciłam właśnie z przychodni, ciśnienie zmierzone, ja zbadana. W miare dobrze.Tylko stopy mi troche spóchły. Nie zauważyłam tego bo cały czas chodze w japonkach, dopiero lekarka w przychodni zauważyła
Najlepsze bo wyczytałam, że zatrucie ciązowe wysępuje przeważnie po 20tyg. ciąży. Więc pytałam gina jak to jest, a on powiedział, że "przeważnie, są wyjątki".
Choć za bardzo mnie nie pocieszył, bo jeśli obrzęki będą się powiększać, to pewnie "poleżakuje w szpitalu".
ale jak trzeba będzie to trudno, w końcu muszę dbać o nas.
Śmiać mi się chce, bo w poczekalni, kobieta z dużym już brzuszkiem pyta się mi gdzie mam zamiar rodzić no to jej mówie, że w szpitalu raszeja, a ona na to, że "tam są paskudne warunki" zdziwiłam się bo w zeszłym roku rodziła tam moja siostra i była zachwycona szpitalem. A kobieta mi na to, "że tam nie ma ladnych kafelków, a szpital stary" fajnie oceniać porodówkę po kafelkach. Pytam się gdzie ona zamierza rodzić oczywiście na Polnej, a ja jej na to, że tam może i wyremontowany i kafelki są wszędzie, ale za to położne nie wyremontowane
Wole być w szpitalu, w którym jest dobra atmosfera, niż mieć super łóżko pikne sale, ale bać się odezwać.
-
15-06-2007, 13:14 #207
Masz racje! , w Gdansku jest prywatny szpital ale od tego roku porod bedzie kosztowal 4500,a nie 3000! to troche przegiecie na 3000 moglabym sie zgodzic ale te 4500 moge zainwestowac w dziecko w inny sposob, takze dobry szpital to profesjonalni lekarze i mile polozne, mozna zawsze przywiesc ze soba kawe i czekoladki w ramach podzieki za opieke i bedzie sie traktowanym juz troszke milej

Najwazniejsze aby dzidzia byla zdrowa, a czy sie bedzie rodzilo w szpitalu jak w Ameryce-rozowy pokoj w kwiatki czy zwyczjnym panstwowym -szare sciany to nie jest NAJISTOTNIEJSZE! to tylko kilka dni
i tak sie ne widzi koloru scian przy porodzie
a potem jak dzidzia na swiecie to sie JUZ na nic innego nie patrzy.
-
15-06-2007, 13:27 #208
-
15-06-2007, 14:41 #209
moim zdaniem najważniejsze żeby szpital był sterylny a co do wyglądu...........I tak ważniejsze żeby była miła i fachowa pomoc
-
15-06-2007, 14:56 #210
Czesc Mamusie! jak dzis wasze i waszych fasolinek samopoczucie?
ja jak zwykle otworzylam oczy z potwornymi mdlosciami.polecialam sciskac toalete ale nic z tego
na sniedanie juz nie dam rady zjesc nawet pieczywa chrupkiego-jedynie jakis lekki jogurt.
co do szpitala to ja wybralam taki, w ktorym wiekszosc kolezanek rodzila i byla zachwycona.dla mnie to w sumie najbardziej sie liczy zeby personel nie skladal sie z samych zarozumialych murzynek bo one traktuja pacjentow jak sicierwa i zeby sie dobrze dogadac po angilesku.
ide dzis na egzamin z prawka-staram sie nie denerwowac bo nie chce narazac mojej kruszynki na stresy. ale cala noc mi sie snilo ze znalazlam na ulicy pozucone niemowle w wozku.ciekawe czy to po prostu instynkt macierzynski i pragnienie posiadania potomstwa czy jakies klopoty sie zblizaja?