Strona 21 z 3171 PierwszyPierwszy ... 11 16 20 21 22 26 31 41 ... OstatniOstatni
201. do 210. z 31703
Drzewko podziękowań1Podziękowań

Temat: Styczniowe Mamusie 2008

Mamy kwietniowe'08 Avatar masiek

Domyślnie Odp: Styczniowe Mamusie 2008

napisałam pięknego posta i go wcieło a pisałam go z godzinę temu.

A udało mi się w końcu najeść bez sensacji, leki działają chociaż jedno mnie wkurza, bo zaczęły mi ręce drzeć, zadzwoniłam do lekarza i ponoć normalne przy tego typu lekarstwach no i za jakiś czas powinno się unormować, znaczy się organizm ma się przystosować.
    Dobranoc
    Zmykam jeszcze na mały spacerek z psem i spać

Fan(ka) Avatar aOLA

czesc
    z Piotrusiem widziałam że to chłopiec Nawet imienia dla dziewczynki nie było A teraz coś czuję że dziewczynka ale boje sie zapeszyć i za bardzo nastawić więc staram sie o tym nie mysleć Jak dobrze pójdzie to ok 22tc bede wiedziałam jak z Piotrusiem

Entuzjast(k)a Avatar donia76

Kropeczka witaj wsrod brzuchatek

Styczniowe mamy'08 Avatar mili801

Witam. ja bardzo chcialabym miec dziewczynke ale napewno bedzie to chlopiec bo zawsze jest na odwrot. Ale jak bedzie chlopiec to tez sie bede bardzo cieszyc. Najwazniejsze zeby bylo zdrowe

cosik mało nas tu dzisiaj.
    Pogoda zrabana dzisiaj wogole zle sie czuje co chwilke czuje takie ukłucia w dole brzucha ale to chyba nic powaznego co ?

Mamy kwietniowe'08 Avatar masiek

dzień dobry.
    Wróciłam właśnie z przychodni, ciśnienie zmierzone, ja zbadana. W miare dobrze.Tylko stopy mi troche spóchły. Nie zauważyłam tego bo cały czas chodze w japonkach, dopiero lekarka w przychodni zauważyła
    Najlepsze bo wyczytałam, że zatrucie ciązowe wysępuje przeważnie po 20tyg. ciąży. Więc pytałam gina jak to jest, a on powiedział, że "przeważnie, są wyjątki".
    Choć za bardzo mnie nie pocieszył, bo jeśli obrzęki będą się powiększać, to pewnie "poleżakuje w szpitalu". ale jak trzeba będzie to trudno, w końcu muszę dbać o nas.

Śmiać mi się chce, bo w poczekalni, kobieta z dużym już brzuszkiem pyta się mi gdzie mam zamiar rodzić no to jej mówie, że w szpitalu raszeja, a ona na to, że "tam są paskudne warunki" zdziwiłam się bo w zeszłym roku rodziła tam moja siostra i była zachwycona szpitalem. A kobieta mi na to, "że tam nie ma ladnych kafelków, a szpital stary" fajnie oceniać porodówkę po kafelkach. Pytam się gdzie ona zamierza rodzić oczywiście na Polnej, a ja jej na to, że tam może i wyremontowany i kafelki są wszędzie, ale za to położne nie wyremontowane Wole być w szpitalu, w którym jest dobra atmosfera, niż mieć super łóżko pikne sale, ale bać się odezwać.

matka superstar Avatar Anja78

Masz racje! , w Gdansku jest prywatny szpital ale od tego roku porod bedzie kosztowal 4500,a nie 3000! to troche przegiecie na 3000 moglabym sie zgodzic ale te 4500 moge zainwestowac w dziecko w inny sposob, takze dobry szpital to profesjonalni lekarze i mile polozne, mozna zawsze przywiesc ze soba kawe i czekoladki w ramach podzieki za opieke i bedzie sie traktowanym juz troszke milej
    Najwazniejsze aby dzidzia byla zdrowa, a czy sie bedzie rodzilo w szpitalu jak w Ameryce-rozowy pokoj w kwiatki czy zwyczjnym panstwowym -szare sciany to nie jest NAJISTOTNIEJSZE! to tylko kilka dni
    i tak sie ne widzi koloru scian przy porodzie a potem jak dzidzia na swiecie to sie JUZ na nic innego nie patrzy.

Anja słyszałam ze w gdańsku najlepiej rodzic na zaspie moja kolezanka tam rodziła i bardzo sobie chwali ze opieka super ja tez sie zastanawiam nad zaspą chociaz to daleko troche jeszcze troszke czasu

Fan(ka) Avatar aOLA

moim zdaniem najważniejsze żeby szpital był sterylny a co do wyglądu...........I tak ważniejsze żeby była miła i fachowa pomoc

Styczniowe mamy'08 Avatar pumi

Czesc Mamusie! jak dzis wasze i waszych fasolinek samopoczucie?
    ja jak zwykle otworzylam oczy z potwornymi mdlosciami.polecialam sciskac toalete ale nic z tego
    na sniedanie juz nie dam rady zjesc nawet pieczywa chrupkiego-jedynie jakis lekki jogurt.
    co do szpitala to ja wybralam taki, w ktorym wiekszosc kolezanek rodzila i byla zachwycona.dla mnie to w sumie najbardziej sie liczy zeby personel nie skladal sie z samych zarozumialych murzynek bo one traktuja pacjentow jak sicierwa i zeby sie dobrze dogadac po angilesku.
    ide dzis na egzamin z prawka-staram sie nie denerwowac bo nie chce narazac mojej kruszynki na stresy. ale cala noc mi sie snilo ze znalazlam na ulicy pozucone niemowle w wozku.ciekawe czy to po prostu instynkt macierzynski i pragnienie posiadania potomstwa czy jakies klopoty sie zblizaja?