Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
1. do 10. z 13
    Wdrożona(y)

Domyślnie kiedy spacerówka-parasolka?

Tak się zastanawiam, kiedy przeskoczyć z normalnej (czytaj: ciężkiej i nieporęcznej) spacerówki na mniejszą i lżejsza "parasolkę"? U nas problem polega na tym, że wózek trzymam w bagażniku i za każdym razem dziecko wkładam do małego fotelika samochodowego i tak znoszę do auta. Wyjmuje i rozkładam wózek, przesadzam dziecko i chowam fotelik. Potem wszystko od nowa tylko w odwrotnej kolejności. Trochę już mi sie to znudziło, więc pytam was o opinie nt parasolek. Czy dla roczniaka będzie ok czy nie? Może możecie jakieś polecić?
    Pozdrawiam słonecznie

Fan(ka)

Domyślnie Odp: kiedy spacerówka-parasolka?

Witaj, powiem jak było u nas choć mam troszkę starszego brzdąca do parasolki przenieśliśmy się w czerwcu - czyli jak mały miał 8-9 miesięcy bo mnie szlak trafiał z ta wielką ciężka spacerówką. Wasze bąble mają już ponad rok i same chodzą więc to już w ogóle idealny moment. Maks we wrześniu zaczął chodzić i skończyła się era parasolki - czyli była w użyciu 3 miesiące:))

Entuzjast(k)a Avatar topoleczka

Marcioszka, a dlaczego nosisz dziecko do samochodu w foteliku? Wydaje mi się, że to niepotrzebny ciężar i komplikowanie całego spaceru. Ale może się mylę. My do parasolki przenieśliśmy się niecały miesiąc temu. Tą ciężką, na pompowanych kołach bardzo lubię, ale jest trudna w prowadzeniu przy obecnej wadze mojego synka. Parasolka sprawdza się bardzo dobrze, mimo moich wcześniejszych obawy, czy da sobie radę na naszych dziurawych drogach

Mama Julki i Krzysia !!! Avatar Madzia_33

Przeciez dziecko ma ponad rok wiec po co fotelik na rece i tyle a w aucie masz chyba fotelik stacjonarny to tam mozna go na chwile posadzic a nawet i bez... Moja córa miała 7 miesiecy jak zmieniłam wózek na parasolke ale to był 1 czerwiec wiec było ciepło.. ale moim zdaniem mozesz spokojnie zmieniac
    Z synkiem parasolke uzywa tylko babcia my jezdzimy dalej mutsy ale mamy komórke na parterze

luty'07 i styczeń'10 Avatar Gosia_k23

my już jeździmy w parasolce od dawna nawet zimą :)

Entuzjast(k)a

A my mamy od tamtego roku spacerówkę coneco flash jest lekkai bardzo poręczna, jeździliśmy po piasku nad morzem po śniegu i na dziurawych chodnikach więć jesteśmy zadowoleni i parasolki nie kupuję.
    (PseudoHTML, UBBCode)

Wdrożona(y)

Moje akrobacje fotelikowe wynikają z tego, że dzielnica w której mieszkam nie pozwala mi na zostawianie stacjonarnego fotelika w aucie. A boję się małego postawić na chodniku samego bo psy biegają różne no i psie kupy itd. itp. Jeszcze jest za mały i nie posłucha jak mu powiem nie ruszaj się
    No ale wnioskuję, że już używacie parasolek A możecie mi powiedzieć jakich? Jedna z Was pisała właśnie o obawach dot. małych kółek na naszych cudnych chodnikach. Czy te wózki nie rozpadają się po pół roku?

Matka Polka.

My jeździmy parasolką od wtorku

Mamy taką:

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: X-lander X-GO wózek spacerowy gwarancja 2 lata!

Jestem bardzo zadowolona, to fakt małe kółka nie wszędzie sobie radzą, ale parasolki z reguły są lekkie, więc zawsze można ją kawałek przenieść, jeśli warunki tego wymagają.

Mieszkam na wsi i na moich wertepach sobie nie radzi, ale po Białostockich chodnikach idzie jak żyleta

Super też sprawdza się w sklepach, jest bardzo zwrotna i łatwo się nią kieruje.

Jednym słowem polecam.

Entuzjast(k)a Avatar topoleczka

To ja pisałam o tych dziurawych chodnikachNie wiem, czy wózek po pół roku nie będzie miał dosyć. Po ok. miesiącu nie ma My mamy wózek, który ma takie kółka jak ten Kamy: EasyGO LOOP EASYGO

Fan(ka) Avatar don_pedro

Ja od kilku tygodni uzywam malej spacerowki Maxi Cosi model Maxi Taxi.Ale tej to tylko jak do miasta jade albo jak gdzies wyjezdzamy-jest mniejsza i poreczniejsza.Na co dzien na spacery po lesie i po naszej wsi stary dobry Tako Jumper GT.Ale ten cholernik ciezki a jak do auta wloze,to choc bagaznik ogromny to malo miejsca zostaje.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Zasady Postowania