Strona 1 z 46 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 457
Drzewko podziękowań63Podziękowań

Temat: Maluszek u doktora - szczepienia, leki, badania okresowe i inne

Wdrożona(y)

Domyślnie Maluszek u doktora - szczepienia, leki, badania okresowe i inne

Dziewczyny jakie szczepienia wybieracie odpałatne czy nieodpłatne. i co z zalecznymi szczepieniami - które warto dla dziecka wybrać??

Fan(ka) Avatar Kaja_10

Domyślnie Odp: szczepienia

się zastanawiam czy to wątek dla mnie czy nie ... się tyle naprodukowałam o szczepieniach na innych wątkach i zaginęło w czeluściach... fakt - osobny wątek to dobry pomysł... tylko nie wiem czy się powtarzać
    jakby co... służę

Entuzjast(k)a Avatar SercaDwa

Jesli chodzi o mnie to malutkiego nie szczepilismy wcale i nie mamy zamiaru tak długo jak tylko się da.Uważam ,że to największy wkład w jego zdrowie.Nie chciałam witać go na świecie dawką trucizny a taka mam opinie o wielu szczpionkach.

mama Kasieńki Avatar natasza-182
    Wpisów do bloga
    1

My szczepiliśmy córeczkę płatnymi szczepionkami, mniej bólu dla dziecka. Wszystko jest w jednej szczepionce, miała jedynie 3 szczepienia. My wzięliśmy szczepionkę przeciw rotawirusą bo są większe powikłania. Pneumokoki sobie darowaliśmy, bo wiele osób nam podpowiadało, że lepiej później zaszczepić.

Fan(ka) Avatar Kaja_10

SercaDwa - jeszcze raz gratuluję, że się udalo.
    Dam tu te linki, żeby bylo na pierwszej stronie dla chętnych
    negatywne skutki szczepienia niemowląt < dziecko | DZIECI SĄ WAŻNE
    http://www.autyzm-szczepienia.eu/upl...5D%20adobe.pdf
    www.szczepienia.org.pl

Entuzjast(k)a Avatar SercaDwa

Dziękuję Kaja.Jestem bardzo szczęsliwa z tego powodu ...tylko oby tak dalej gładko szło

Fan(ka) Avatar Klara M

A my zaszczepiliśmy na podstawowe rzeczy - ale szczepionkami płatnymi oczyszczonymi i na rotawirusy i pnemokoki - mamy złe doświadczenia w otoczeniu....(edit: kurcze ale przyznać trzeba że te szczepionki tanie nie są)

I jeśli chodzi o szczepienia to z Serca Dwa i z Kają - jako że bardzo je lubię nie będę polemizować bo każdy ma prawo do własnego zdania i wg mnie wręcz szanowania opinii innych :) i nie przekonywania na siłę - co za tym idzie oczywiście.

Pierwsze szczepienie mieliśmy po 7tyg (bez jednego dnia)...kolejne też planujemy po 7-8 tyg. od poprzedniego.

Fan(ka) Avatar macy

Cytat Napisał Kaja_10 Zobacz post
    SercaDwa - jeszcze raz gratuluję, że się udalo.
    Dam tu te linki, żeby bylo na pierwszej stronie dla chętnych
    negatywne skutki szczepienia niemowląt < dziecko | DZIECI SĄ WAŻNE
    http://www.autyzm-szczepienia.eu/upl...5D%20adobe.pdf
    www.szczepienia.org.pl
    Dzięki Kaja za ten artykuł prof. Majewskiej. Tu co prawda jest inny kalendarz szczepień, ale i tak mi się nie podoba. Rzeczywiście nie ma szczepień na WZW B. Szczepienia zaczynają się w 8 tygodniu, ale... dają dwie lub trzy szczepionki na raz. Chcę porozmawiać z lekarzem na ten temat i zacząć szczepienia jak najpóźniej i z jedną dawką na przynajmniej 6-8 tygodni, bo tu chcą szczepić w odstępie miesiąca.

Sel
    Sel jest nieaktywny
    Entuzjast(k)a Avatar Sel

Cytat Napisał macy Zobacz post
    Dzięki Kaja za ten artykuł prof. Majewskiej. Tu co prawda jest inny kalendarz szczepień, ale i tak mi się nie podoba. Rzeczywiście nie ma szczepień na WZW B. Szczepienia zaczynają się w 8 tygodniu, ale... dają dwie lub trzy szczepionki na raz. Chcę porozmawiać z lekarzem na ten temat i zacząć szczepienia jak najpóźniej i z jedną dawką na przynajmniej 6-8 tygodni, bo tu chcą szczepić w odstępie miesiąca.

mam ten sam problem i nie wiem co z tymi szczepieniami zrobic.Polozna tydzien temu mowila zebym poszla w tym tygodniu (mala ma dopiero miesiac) i zaszczepila na BCG (gruzlica) i nie wiem kiedy i czy w ogole szczepic.Poradzcie cos prosze!

Fan(ka) Avatar macy

Cytat Napisał Sel Zobacz post
    mam ten sam problem i nie wiem co z tymi szczepieniami zrobic.Polozna tydzien temu mowila zebym poszla w tym tygodniu (mala ma dopiero miesiac) i zaszczepila na BCG (gruzlica) i nie wiem kiedy i czy w ogole szczepic.Poradzcie cos prosze!
    A czemu Ci kazała szczepić BCG? Mi powiedziała, że BCG szczepią tylko dzieci, u których jest większe prawdopodobieństwo kontaktu z gruźlicą niż normalnie. Olej to. Ja nie szczepię na BCG. Poza tym tu chyba nie ma żadnych kar za brak szczepień. Ja za tydzień idę do lekarza pokazać dziób młodej, bo wysypało ją. Zapytam o te szczepienia. Podejdę go taktycznie. Wiem, że ten lekarz też ma malutkie dziecko. O wszystko wypytam i potem Ci napiszę. A na razie nigdzie się nie wybieraj. Z tego, co pamiętam Alicji podawano antybiotyk przez tydzień. Na razie jej wystarczy świństw. Te szczepienia w 8 tygodniu też lepiej przełożyć. Niech dojdzie do siebie.

Strona 1 z 46 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania