201. do 206. z 206
-
10-12-2010, 22:14 #201
-
11-12-2010, 08:10 #202
Odp: Pracująca mama czyli niania, żłobek, babcia jak to ogarnąć
rox- u nas niestety nie ma prywatnych żłobków :(
do prywatnego chyba miałabym mniejsze obawy
Jest za to coś w rodzaju ale żłobek. Jak nie masz z kim zostawić dziecka takiego żłobkowego, to tam np. na dzień lub kilka godzin możesz zostawić i zaopiekują się. Awaryjnie, można było by przyprowadzać co dziennie :) Tylko nie wiem ile taki interes kosztuje. Jak to jest na godziny, to może być trochę drogo :)
A teraz np. jakbym chciała pójśc do pracy, to muszę znaleść nianie :) Bo zapisy u nas do żłóbka publicznego są w kwietniu, a przyjęcia we wrześniu. Warunkiem przyjęcia do złobka jest zaświadczenie, że oboje rodzice pracują. Czyli jakieś pół roku pracuje prawie za darmo, wypłata dla niani
Do przedszkola na pewno będzie chodził :))) To już postanowione, zawsze to lepiej jak dziecko przebywa wśród rówieśników :)
-
11-12-2010, 09:04 #203
andzia to co opisujesz to się zowie Klub Malucha
a wiec prywatny żłobek choć nie żłobek - zapytaj ile u nich kosztowała by codzienna opieka - moze maja jakieś karnety
myśle ze wszedzie da sie dogadać ..może takie rozwiązanie było by tańsze niż niania
-
12-12-2010, 20:41 #204
-
8-01-2011, 10:15 #205
Właśnie słucham o uchwalonej "ustawie żłobkowej" - wiele nowości. Między innymi z budżetu opłacane składki niani, łatwośc otwarcia żłobka; np przez sąsiadkę tzwa opieka dzienna. Warto się zapoznać. Ciekawa jestem jak to będzie w praktyce.
Sejm przyjął ustawę żłobkową
http://kobieta.dziennik.pl/dziecko/a...-zlobkowa.html
-
8-01-2011, 20:49 #206
kaja wszystko cudnie tylko zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie? sama myslałąm o otwarciu takiej placówki ale nie mam odwagi

22Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

bo dla niani sie placi 5-6/h

Facebook

Usunięty temat!!!!!!!!!!!!!!
Dzisiaj, 01:09 w Wcześniaki