Strona 402 z 402 PierwszyPierwszy ... 382 392 397 401 402
4 011. do 4 019. z 4019
Drzewko podziękowań334Podziękowań

Temat: Wszystko o karmieniu dziecka

Entuzjast(k)a Avatar SercaDwa

Domyślnie Odp: Wszystko o karmieniu dziecka

[QUOTE=topoleczka;7074986]
    Cytat Napisał justaaa Zobacz post
    a powiedz mi nie boisz sie mu dawac parowek? Nawet do tych niby dla dzieci pakuje niezle swinstwa.

Wiesz co, na początku bardzo się bałam. Potem wprowadziłam mu te Gerbera ze słoiczków. Jakiś czas później przeczytałam, że te parówki maja podobny,a czasem pewnie nawet gorszy skład od niektórych "normalnych". Teraz czasem mu kupuję cielęce w mięsnym i je, ale ostatnio niezbyt mu smakują. Ten jadłospis, jaki napisałam, był przez jakiś czas. Teraz nam się odmieniło i jemy parówy rzadziej

Serca Dwa i Kaja, z jednej strony podziwiam tą Waszą chęć na karmienie piersią jeszcze teraz,a z drugiej mam pytanie: a co z czasem, gdy wyjeżdżacie bez dziecka albo nie ma Was na noc? Kto i jak karmi Wasze dzieci?
    Szczerze mówiąc to nawet nie mam z kim zostawić małego.Jakoś tak wyszło ,że wiem ,że sama zajme się nim najlepiej.Mąż czasami zostaje jak chcę się wyrwać na zakupy z koleżanką:).Teraz można go teoretycznie zostawić na cały dzień,ale tego nie robię.Potrafi zasnąć bez cycusia kiedy mnie nie ma.Je wszystko więc to już żadne ograniczenie.Teraz to karmienie to już zupełnie inny wymiar.Każdy kto karmił starsze dziecko będzie wiedział o czym piszę

Cytat Napisał Gosia_k23 Zobacz post
    SercaDwa do 4 roku życia to ja cię kobieto podziwiam nawet za samą myśl o tym wieku mam w domu w tej chwili już ciut ponad 4 latkę ale nawet ja nie miała tych skończonych 4 lat to nie wyobrażam sobie ją karmić piersią dla mnie to już to jakieś takie dziwne nie że bym miała coś do tego co ty zrobisz bo każdy robi jak uważa ale moja ma prawie 130cm wzrostu i jest tak duża że nie wyobrażam sobie nawet tego

wiadomo ze i tak dziecko zadecyduje samo dla mnie to takie 2 -2,5 roku to max .... to jeszcze w miarę normalka
    Ja uważam ,że dziecko musi samo dorosnąć do rozstania się z piersią.Nie wyznaczam mu granic,pomartwię się jeśli zacznie nam to przeszkadzać.Narazie karmię go kiedy tylko chce.Jak na placu zabaw się uderzy to też przyleci pociumkać.Karmię publicznie,nie wstydzę się tego-wręcz przeciwnie.Najgorsze są spojrzenia osób ,które uważają ,że dziecko trzeba siłą odzwyczaić po 12 mcu...śmiać mi się tylko chce z takich ludzi...

Entuzjast(k)a

talia oj jak zazdroszczę.... Mój K jak zje pół swojej małej miseczki zupki to jest super, a ostatnio to 5, 7 łyżeczek i koniec zacisKA buziaka, u niego nie ma dwóch dań, albo zupka albo drugie:(
    (PseudoHTML, UBBCode)

Fan(ka) Avatar talia

Bećka Gabi też ma okresy ze jeśc nie chce, zaciska buzię i nie mam nawet co kombinować żeby jadła, ale przychodzą momenty ze ładnie je, ja wtedy jestem z niej bardzo dumna!!!!
    a Krzyś zawsze tak kiepsko je?

Entuzjast(k)a

talia od początku jak tylko zaczęło się normalne jedzenie tak jest ma swoje ulubione np placuszki czy ziemniaczane czy na jogurcie potrafi 4 5 szt zjeść zupkę rybną z makaronem, barszczyk biały też z makaronem lubi ostrzejsze smaki, jest dzień że ładnie zje zupkę później owocka, jogurt kanapkę parówkę, a czasami kąsnie parę gryzów i koniec, dobrze że jeszcze mleko wcina,na wieczór 240, ok 5 150 i ok 9 też 150 z kaszą.
    Może kiedyś to się zmieni, moja znajoma właśnie wcz mówiła że jej córki też tak jedzą 4 letnia czasami tylko kakao rano i przez cały dzień prawie nic też ma lepsze raz gorsze dni.
    Krzyś jak się wybiega na dworku to chętniej coś zje. Jest drobny z 10 kg waży ale cały czas jest w ruchu, i nie ma czasu na jedzenie heheheheh:) nie martwię się tym bo prawidłowo przybiera, ja jak miałam dwa latka to ważyłam 10 kg i też byłam niejadkiem a teraz....ho ho ho uwielbiam jeść:)
    (PseudoHTML, UBBCode)

Fan(ka) Avatar Kaja_10

Cytat Napisał SercaDwa Zobacz post
    Witaj Kaja Tak myslałam ,że jeszcze karmisz!
    Mnie Mateusz troszke męczy z tym cycaniem bo co chwilę podchodzi i wszędzie. W ogóle mnie z oczu nie spuszczaAle też wiem ,że są takie okresy (teraz idą 4).
    Jeśli chodzi o ząbki to:
    Próchnica a karmienie piersią » karmienie piersią | ekologiczne rodzicielstwo

Zresztą portal ,który znam dzięki Tobie.Pewnie Ty już czytałaś ,ale może ktoś jeszcze chce...
    Tymek też dużo pije ale jakos tak nauczyliśmy się karmić tylko w domu. Wczasie upału czy ząbkowania dziękuję Bogu, że karmię.
    Portal bardzo lubię, cieszę się, że i ty polubiłaś. Pozdrawiam was

Cytat Napisał topoleczka Zobacz post
    Serca Dwa i Kaja, z jednej strony podziwiam tą Waszą chęć na karmienie piersią jeszcze teraz,a z drugiej mam pytanie: a co z czasem, gdy wyjeżdżacie bez dziecka albo nie ma Was na noc? Kto i jak karmi Wasze dzieci?
    Jesli muszę wyjechac to zawsze na noc wracam. Nie mam potrzeb opuszczania domu na dłużej. W dzien synek funkcjonuje beze mnie bez problemu, pracuje i on zostaje z nianią. Je pięknie w ciagu dnia normalne posilki.

Cytat Napisał Gosia_k23 Zobacz post
    SercaDwa do 4 roku życia to ja cię kobieto podziwiam nawet za samą myśl o tym wieku mam w domu w tej chwili już ciut ponad 4 latkę ale nawet ja nie miała tych skończonych 4 lat to nie wyobrażam sobie ją karmić piersią dla mnie to już to jakieś takie dziwne nie że bym miała coś do tego co ty zrobisz bo każdy robi jak uważa ale moja ma prawie 130cm wzrostu i jest tak duża że nie wyobrażam sobie nawet tego

wiadomo ze i tak dziecko zadecyduje samo dla mnie to takie 2 -2,5 roku to max .... to jeszcze w miarę normalka
    Na ile chciałbym się rozstać z karmieniem naturalnie jakos to do 4 roku życia wolałabym tego nie ciągnąć. Czas pokaże.

Fan(ka) Avatar andzia76

Bećka, u nas z obiadkami ostatnio też tragedia. Ogólnie moje dziecko zrobiło się bardzo mięsożerne. Mięsko zje pod każdą postacią , a do warzyw nie mogę go przekonać. Wypluwa i koniec. Jedynie ogórki zielone mu smakują. Zupki- zje pare łyżeczek i zaciska buzie. Ewentualnie jako tako toleruje gotowe słoiczki . Staram się mieszać je pół na pół z tym co ja ugotuje :)

Fan(ka) Avatar talia

Dziewczyny piszę tu moze któraś zajrzy bo miałyście dzieci ze skazą białkową. ja uszę u Bai znaleźć alergen który powoduje te luźne kupy które już dług robi, na razie 2 dni daję jej kozie mleko i żadnych produktów pochodzenia mleka krowiego kupy nadal są brzydkie. czy tak moze być? czy powinna być już jakaś poprawa u niej?

Entuzjast(k)a Avatar justaaa

talia moje dziecko mialo skaze bialkowa. W szpitalu lekarz powiedziel ze mleko w organizmie moze sie utrzymywac nawet do 2 tygodni wiec nie spodziewaj sie poprawy po 2 dniach. A poza tym jesli to bylaby skaza bialkowa to wyszlaby juz na poczatku. U nas zaczely sie przeboje po pierwszym miesiacu wiec jesli u Twojej corki do tej pory wszystko bylo ok, przybierala na wadze tak jak powinna, nie ma krwi w kale czy wysypki na ciele to raczej sklonilabym sie w innym kierunku. chyba ze ona nie toleruje laktozy - sprobuj tez z mlekiem bez laktozy. Albo moze nie toleruje glutenu?

Fan(ka) Avatar talia

Justaa Gabi jadła wszystko praktycznie oprócz rzeczy smażonych bo miała potem bóle brzuszka, zawsze miała lekko różowe policzki ale pediatra nigdy nie wskazywała ze t problem. Od dłuzszego czasu luźne kupy mnie już niepokoją wiec zasugerowałamże to moze od mleka. robiłam jej testy na 20 alergenów wtym oczywiście mleko i IGE całkowiete, nic to nie pokazało wszystko na 0 a IGE ma w normie, nie wim jak to interpretwać czy dalej jej nie dawac mleka bo alergologa mamy we wtorek.

Zasady Postowania