1. do 10. z 527
Temat: Jak samopoczucie mamusiu ?
-
23-01-2008, 15:20 #1
Jak samopoczucie mamusiu ?
Tu możne sobie troszke pomarudzimy i popiszemy, co nam dolega, jak się czujemy i jakie mamy humorki
Zapraszam do dzielenia się swoimi bolączkami i radościami codziennego ciążowego życia!
U mnie dzisiaj samopoczucie wporządku - powiedzieliśmy rodzinie o ciąży i jakoś tak mi lżej
- mogę sobie swobodnie hasać po domu w portkach ciążowych z bęcem na wierzchu - a naprawde już go doskonale widać i od dwuch dni chodzę w ciążówach - wygodniej nam
rodzina na newsa zareagowała reakcją zerową
zlało ich to totalnie - teściowie nie powiedzieli ani słowa

więc nie mam co pisać 
ale myśle, że oni byli zaszokowani i rozmowę tzw "umoralniającą i sprowadzającą na ziemie" to dopiero odbędziemy
- jak ja nie lubie jak ktoś się wchrzania w nasze życie i decyzje - nie potrafią zrozumieć, że jesteśmy ludźmi dorosłymi a nie 15 letnimi małolatani
zawsze gadka, że głupio robimy i ze nie damy rady
no i super plusiorem dzisiejszego dnia jest fakt iż nie mam dzisiaj mdłości
które ostatnio doprowadzały mnie do rozpaczy ostatnio nawet nie mogłam połazić do tesco bo zabardzo pachniało a to = nagły atak spawacza
-
23-01-2008, 18:23 #2
Odp: Jak samopoczucie mamusiu ?
myśmy tez rodzicom powiedzieli MOIM bo z tesciam to było tak.....
meżunio sypna sie tacie , przyszły dziadek przeszczesliwy
no i powiedział tez mamie i tak mi powiedział ze nawet sie ucieszyła a jak rozmawiał z przyjacielem /nie zebym podsluchwila byłam poprostu blisko/ powiedział ze sie nawet tak bardzo nie skrzywiła.....
zreszta jeszcze zanim popralismy sie stwierdzila
1 nie bede bawic waszych dzieci
2 nie chce byc babcia
w sumie to z osob ktore wiedza tylko jedna mi nie pogratulowała.....
-
23-01-2008, 20:46 #3
My najbliższej rodzince powiedzieliśmy w zeszłym tygodniu po pierwszej wizycie u lekarza. Zarówno moi rodzice, jak i teściowa byli zachwyceni. Były łzy, uściski.... bardzo to miłe.
Przykro mi, bo chciałabym żeby każda mama miała właśnie takie wspomnienia z przekazywania tej cudnej wiadomości najbliższym.
W najbliższych dniach czeka mnie przekazanie tej nowiny jeszcze jednej bardzo ważnej osobie - 8 letniej córce. Jestem bardzo ciekawa jak maleństwo zareaguje. Mam nadzieję, że sie ucieszy...
-
23-01-2008, 21:02 #4Fan(ka)
u nas tez radosc choc moi sie martwia z powodu doswiadczen z poprzedniej ciazy ale radosc byla ogromna

z racji odleglosci wyslalam rodzica fotke testu i przykazalam im obejrzec zdjecie razem ... byli w takim szoku ze bratowa musiala im tlumaczyc ze to test ciazowy i ze jestem w ciazy 

moja mamusia tylko zaluje ze nie moze mnie wysciskac
a tesciowe ... coz tym razem szczesliwi (przy poprzednim dziecku tak sobie - zaskoczyla mnie ich reakcja - poniewaz nie mielismy slubu koscielnego !!!! wiec im to nie pasowalo
) ... teraz tak "szczesliwi" ze juz zdazyli pochwalic sie calej rodzinie odbierajac nam tym samym ta radosc 
juz nie mam nawet sily komentowac
-
23-01-2008, 21:18 #5Mama dwóch dam
Ja mam dola, bo za dużo pracuje i musze cos skonczyc do wtorku w zwiazku z tym b sie stresuje i boje sie sie to odbije na Malym Ktosiu, nawet jeszcze nie zaczęłam sie cieszyc przez prace, do tego moj chlopak ma klopty w pracy i jest mi go b zal. A jutro znowu służbowa wycieczka do Łodzi

Rodzina wie i sie cieszy, ale jakoś nie garnie sie do pomocy, w sumie nic nowego, ale milam nadzieje, ze teraz może jakoś zmienia nastawienie
-
23-01-2008, 22:04 #6Wrześniowe mamy'08
Witajcie mamusie :)
U mnie dziasiaj nawet fajny humorek - co jest raczej niezwykle bo nadal siedze w pracy
, spac mi sie chce i glodna jestem - teraz to juz norma
Ale za to od jutra dwa dni WOLNEGO !!!

Jutro tez ide na pierwsze spotkanie z midwife co mnie jednoczesnie ekscytuje i stresuje-czuje sie jak przed sesja 
Ostatnio niunio daje mi sie we znaki
Jeszcze nie witalam sie z kibelkiem, ale pare razy ratowala mnie sucha kromka chleba
Dziwne tylko, ze zawsze wieczorem ?
Co do poinformowania rodzinki o nowym ktosiu - to bylam pozytywnie zaskoczona
Wiedzialam, ze sie uciesza, ale tuz przed Swietami taka sama nowine przekazala im moja siostra i myslalam, ze pewnie ich juz tak nie zaskocze. A tu prosze - zadzwonilam w Sylwestra zlozyc zyczenia na Nowy Rok od nas i malenstwa - i uslyszalam lzy wzruszenia w glosie mojego taty... Mile wspomnienie
Tescio od razu zapowiedzial, ze przyleci we wrzesniu powitac pierwszego wnuka
Teraz wszyscy sie ekscytuja, ze obie z siostra jednoczesnie w ciazy chodzimy - tego jeszcze w rodzince nie bylo 
Alez sie rozpisalam
Jeszcze tylko godzinka i do domku, do mezusia
Milych snow zycze!!!
-
24-01-2008, 14:24 #7
Fiolecik to tak sympatycznie jak jestescie z siostra w ciazy. Maluchy beda sie bawic a Wy zawsze bediecie miec wspolny temat bo problemy podobne.
A mi jest okropnie

. Pierwsza ciaze na tym etapie przegapilam, zero objawow. A teraz boli mnie brzuch, klucha w gardle i zaba mi skacze. Mloda marudna a ja na oczy ledwo widze. Dzis usypialam ja od 13 i nic latala jak meserszmit po mieszkaniu. Na 17 mam kawke z kumpela a w chacie syf bo ja ledwo laze a mloda wywala wszysto z szaf. Wstyd mi ale normalnie mam takiego lenia ze hej.
-
24-01-2008, 14:38 #8
Kicia - daj na luz - olej porządki - jesteś w ciąży masz prawo być zmęczona, senna i nawet troszkę leniwa. Koleżanka na pewno zrozumie, że po prostu nie miałaś siły na porządki.
A co do objawów - no cóż - każda ciąża jest inna.
Trzymaj się i głowa do góry.
-
24-01-2008, 15:48 #9Fan(ka)
kicia artemida ma racje olej ty i dzidzia wazniejsza ... teraz wazniejsze dobrze wypoczac ... twoj organizm tego potrzebuje

pociesze cie ze u mnie w chacie nie lepiej ... a do tego wszystkiego jeszcze za dwa tygd przeprowadzka wiec pomalu zaczynamy pakowanko wiec bajzel jest niezly ...
-
24-01-2008, 17:42 #10
co do bałaganu- heh u nas nie lepiej
przez tą sesję nie mam czasu na nic... ledwo obiad mi sie udaje ugotować
a do tego julcia- co chwilę czegoś chcę... a to żebym się z nią pobawiła, a to żebym ja przytuiła... kurcze zastanawiam sie jak to bedzie z dwójką dzieci, jak ja sobie dam z tym wszystkim radę, skoro już teraz narzekam