Strona 3 z 48 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 471
    Fan(ka)

Domyślnie Odp: Torba do szpitala

Cytat Napisał anaklim Zobacz post
    Isunia - masz rację, tu jest trochę inaczej.
    Ja dostałam listę co do szpitala od położnej. Na liście są osobno rzeczy dla mamy i dla maluszka. Jak wykąpię łobuza i poczytamy to wrzucę
    ja przejrze wsio co mam (dostalam troszke ulotek i ksiazeczek info) wiec porownamy co mamy ... i tym sposobem moze utworzymy liste szpitalna uk
    a z polozna bede rozmawiac na temat porodu dopiero po 32tyd - tak mi powiedziala ... teraz za wczesniej dala tylko te ulotki ...

Fan(ka) Avatar anaklim
    Wpisów do bloga
    8

Ok, no to wrzucam:

Maluszek:
    ręczniczki - 2
    jedno opakowanie waty
    body
    koszulki
    sudocrem
    spirytus (jak mniemam do pępowiny)
    jedną dużą paczkę pieluszek dla noworodka
    butelkę płynu do kąpieli
    kocyki - 3
    prześcieradła - 4

Mama:
    3 paczki wkładek (tu to się nazywa maternity pads, takie wielkie zielone jak pieluchy:(()
    1 duża butelka Savlonu (ni ****a nie wiem co to. Dowiem się jak pójdę do apteki)
    3 koszule rozpinane z przodu
    majtki i stanik
    ręczniki
    kosmetyczka
    wkładki laktacyjne
    ciapy
    szlafrok

Słuchajcie, ja mam wieeelkie balony, jak już wspominałam i dla mnie staniki dla karmiących były wybawieniem, bo serio przez 7 miesięcy Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska, no i wkładki laktacyjne, podstawa.
    Mój Kajetan nie dostawał smoczka. Męczyłam się w sumie tydzień, bo też usypiał tylko z cyckiem w zębach, ale przeskoczyliśmy to i Kajek wogóle nie widział smoka na oczy nigdy.

Ja wzięłam jeszcze do szpitala swoje sztućce i książkę: piewszy rok z życia dziecka

Wrześniowe mamy'08 Avatar tampeza

Ja tez rodzilam w takim naturalnym, juz pisalam, ze znieczulenia byla wanna, muzyka relaksujaca i ewentualnie akupunktura. Nawet lekarza nie bylo, pediatra przyszedl po 3 dniach.
    Racja spodnie na wyjscie tez tylko ciazowe, brzucha nimy nie mialam, ale d...

Wrześniowe mamy 2008

Tampeza - uwielbiam Twoją bezpośredniość ... jesteś boska .. czasem płaczę ze śmiechu jak coś napiszesz ... pozytywnie oczywiście :))

Anaklim - po co maluszkowi aż 3koce i 4 prześcieradła .. na zwykle 3 dni szpitala ??

moja kumpela miała jeszcze takie nakładki na sutki, bo okazało się że ma takie płaskie że miała problemy z karmieniem , lekarki jej odradzały ale zrobiła po swojemu a po paru dniach juz było ok.. pisałam wam kiedys o niej że nie mogła karmić z początku i zastałam ja w szpitalu całą zapłakana ( na żelaznej zresztą , to tak o tych naturalnych szpitalach ) no i chyba jakis krem na wszelki wypadek taki właśnie do sutków ... jakby coś bolało ?? Ewa kiedys o nich chyba pisałas i cos polecałas ..??

Fan(ka) Avatar anaklim
    Wpisów do bloga
    8

Ja dziewczyny nie mam pojęcia co to wogóle za wyprawka??? Ani czapeczki, ani dokumentów i jeszcze te wszystkie koce?????? Ja biorę rożek i koc i niech mnie cmokną w pompę.

Mi sie wkladki w szpitalu nie przydaly, produkcja dopiero sie rozkrecala, za to po powrocie, tragedia. Po tygodniu poszlam na wizyte w szpitalu (lekarz obejrzal mala po porodzie) to dostalam oksytocyne w kroplach.
    Moge od razu doradzic przy nawale zakladac ciasne staniki, mi nikt nie powiedzial i lazilam bez, tylko pielychy zmienialam i wylam z bolu

Wrześniowe mamy 2008

Tampeza- nie załamuj ... rodzisz boli,,, potem dalej boli trzeba dojśc do siebie ,,, jeszcze cycki bolą ... a co nie boli ?? hi hi

az tak bardzo nie boli, porod troche, ale juz po 2 godzinach latalam po oddziale, nawet chcialam wczesniej ale malzonek nie pozwolil. Energia rozwala. A cycochy to tez pestka, poboli pare dni i przestanie

Fan(ka) Avatar anaklim
    Wpisów do bloga
    8

Cytat Napisał aniam141 Zobacz post
    Tampeza- nie załamuj ... rodzisz boli,,, potem dalej boli trzeba dojśc do siebie ,,, jeszcze cycki bolą ... a co nie boli ?? hi hi
    yyyy... obawiam się, że wszystko boli...

A watek sie rozwija, jeden wieczor, a tu tyle naskrobane

Strona 3 z 48 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni