21. do 30. z 2642
-
19-03-2008, 09:04 #21
Odp: Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko
Aniam znajoma ma taki, prowadzilam przez chwile i klamot straszny. Kolo na stale to przednie i trzeba co chwile podnosic bo jedzie gdzie chce. Maly byl juz wiekszy i ciezko szlo, zawieszenie sztywne i duzo sily trzeba miec. Ja mam ciezszy wozek na 4 kolach i jest o niebo lepszy w prowadzeniu.
Co do wozka to sama juz nie wiem. Sprzedac ten co mam bo troszke ciezki i kupic nowy. Kupic malej dostawke czy jakis duecik
. Jedyne co mam dobre to maclaren i ten zostaje.
-
19-03-2008, 09:42 #22
jestem przerażona tym wątkiem, hehehe... dopiero 4/5 miesiąc, przy magdzie kupowałam wózek w 8

i to bez specjalnego szukania...
...kupiłam z jakiejś polskiej firmy z częstochowy z wyciąganą gondolą i super się sprawdził... oczywiście zostanie dla małego dzidzika
jeden problem mam z głowy...
ale jeśli mogę... to faktycznie gumowe dmuchane koła, mimo że czynią wózek cięższy zdają lepszy egzamin, próbowałam jeździć na niepompowanych i była tragedia...
i jeśli jeszcze coś mogę poradzić to większe kółka są wygodniejsze w krawężnikowaniu właśnie...
a co do spacerówek, to ja kupiłam madzi taką z podwójnymi kółkami, składaną, niby full wypas, bo z daszkiem itd... ale co z tego jak idąc kopałam w kółka, wozek wylądował w komisie, a wzieliśmy z tamtąd taką zwykłą laskę zapinaną na paski... i ta się sprawdziła... może dlatego że madzia wcześnie wolała chodzić na własnych nogach, niż w wózku a druga rzecz, że jak była niepogoda to jechaliśmy do lekarza czy gdziekolwiek autem...
to tyle wtrącenia
udanych zakupów
-
19-03-2008, 13:18 #23
A oto mój typ wózka:
Jan Slalom Pro/Rebel Travel System - Marine (Navy, Blue & Green) : mothercare
-
19-03-2008, 13:23 #24Wrześniowe mamy'08
-
19-03-2008, 14:44 #25
-
19-03-2008, 15:45 #26
anaklim- super ten wózek

mi ten mój chicco się podoba, ale... no właśnie koła... niby mam spacerówkę baby design na podobnych kołach tu w mieście spoko sie ją prowadzi, to jednak i tak sie waham... podoba mi sie ten quinny, ale cena mnie przeraża
no i jeszcze mamy niewielki bagażnik...więc też wózek musi "dobrze" sie składać... pewnie więc zostaniemy przy tym chicco...
ale pewnie i tak wybierzemy sie na jakiś maratonik po hurtowniach
całe szczęście, że prócz wózka żadnych innych sprzętów kupować nie musimy...
-
19-03-2008, 15:54 #27Początkująca(y)
Jak na nowoczesną mamuśkę przystało ja wiele rzeczy zamawiam przez interent dla mojego szkraba. Kiedys byłam bardzo anty takim zakupom ale idąc z duchem czasu zmieniłam zdanie :) Co ciekawe przez internet kupiłam też wózek dla mojego malucha :) wszystkim mamom przyszłym i obecnym polecam akcesoria dla dzieci z Sklep dla dzieci 4kids; artyku?y dla dzieci, artyku?y dla niemowl?t, Bugaboo. Kto by pomysłał, że świat pójdzie tak do przodu ? :)
-
19-03-2008, 16:09 #28Fan(ka)
anaklim, klajo bo tak szczerze quinny do jane podobny
powaznie to jak kupowalismy quinniego jako spacerowke w opcji tez byl jane ale 1-cena, 2-ta wystajaca blacha mnie nie przekonala ... i quinny troszke wiecej miejsca mial do spania - tak wygladal przynajmniej
ewa quinny sklada sie rewelacyjnie !!!!!!! powaga !!!!!!!!!! moj brat zapakowal dwa quinny (mojej corci i jego synka) do peugota 106!!!!!!!!!!

plus rzeczy dla dzieciakow
-
19-03-2008, 20:53 #29Mama dwóch dam
Aniam , ja mam taki 4 kolowy i raczej jestem zadowolona.
Agata jak się zdecydujecie czy sprzedajecie to daj znac, moja znajoma tez się zastanawia i ona by sprzedawała z fotelikiem co by mi b pasowalo.
JA tez uwazam, ze gondola powinna być twarda i duza, nasze dzieci pewnie zime lub jej czesc w niej przejada wiec powinno być tam miejsce na spiworek.
-
19-03-2008, 21:12 #30
buuuu a mi troche szkoda ze sie nie moge wlaczyc do dyskusji bo wozek i tysiace innych gadzetow dostane po siostrzenicy. z jednej strony dobrze bo kasy zostanie sporo w kieszeni ale z drugiej szczerze wolalabym sama cos wybrac szczegolnie wozek.tylko nie chce zeby sie siora obrazila
pocieszam sie ze to tylko gleboki wozek i szybko go wymienie na jakis inny w moim guscie
np na taka maszyne jak anaklim wybrala!!