Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 5 9 10
91. do 98. z 98
Drzewko podziękowań14Podziękowań

Temat: Antykoncepcja po porodzie

Fan(ka) Avatar kalcha

Domyślnie Odp: Antykoncepcja po porodzie

popieram opinie małgos w sprawie wiary i antykoncepcji tego zabrania kościol nie Bóg ale oczywiście to zawsze sprawa indywidualna każdego

Fan(ka) Avatar lilu02

Bardzo bardzo dziękuję Wam kochane za odpowiedzi na mojego posta.....doceniam i szanuję zdanie każdej z Was...
    Beniaminko moja Ty mądra kobieto, bardzo wzruszyła mnie Twoja odpowiedź Tobie szczególnie chcę za nią podziękować.Najmocniej przemówiły do mnie słowa o umęczonej matce, bo to właśnie jest prawda.Jak wychować liczną gromadkę, dając im choćby odrobinę swojego czasu dziennie i nie być udręczoną, zmeczoną codziennymi obowiązkami.....tego właśnie nie chcę.Chcę pokazać moim dzieciom świat, nauczyć je co dobre a co ze, nie chcę aby życie ich tego uczyło....nie chcę....

Paradoksem w całej tej sytuacji jest fakt, że moje "prywatne" oddzielone od kościoła zdanie jst takie jak większości z Was. Nikogo przecież nie powinno obchodzić co i jak robię w sypialni z mężczyzną którego kocham.Tyle już tu napisałyście dałyście mi sporo do myślenia, muszę naprawdę poważnie podejść do sprawy...

Więcej do tematu nie wrócę....
    Beniaminka dziękuje za post.

żyje dla nowego życia Avatar skrzat910

Lilu ja biore antykoncepcje i nawet babcie do niej przekonałam. Argumentem nr1 było pokazanie jej takiej rodzinki która żyje bez antykoncepcji i mają 10 dzieci. Może i to nie jest nic dziwnego mieć tyle dzieci ale jak ma sie warunki a nie 68m2. W obecnej chwili tylko 2 z tych dzieci żyje jak człowiek reszta albo w więzieniu ( bo matka nie miała jak przypilnować) albo jako nastolatek zostalo rodzicem i teraz klepie słodką biede. A Mama wrak człowieka.
    Ja takiego życia nie chce i chce wychować i wykształcić dzieci. Dlatego wybraliśmy antykoncepcje i nie chcemy więcej niż 2 dzieci bo nie będziemy w stanie zapewnić im dobrego startu.

A poza tym kiedyś kogoś to właśnie Bóg natchnął żeby wymyślił antykoncepcje.

matka superstar Avatar Anja78

no wlasnie finanse...
    ja na prywatne przedszkole moich 2coreczek wydam za 4lata-ponad 90tys
    kosmos jakis
    bo to poczatek edukacji a co bedzie dalej na 100% za 20 lat studia beda platne.nie chce losowac,ktore dziecko pojdzie a ktore nie
    powaznie zastanawiam sie nad panstwowym przedszolem a ta kase przeznaczyc na dalsza edukacje

wlasnie dlatego antykoncepcja na tak, bo nie chce(raczej nie moge obie pozwolic)
    wiecej dzieci, zwyczajnie boje sie,ze nie bede w stanie ich dobrze wyksztalcic,podrozowac etca chce dac to, co sama otrzymalam od swoich

moze to wyrachowane, ale taki niestety jest teraz swiat.polska- kraj o tak neistabilnej gospodarce i takich wzrostach cen..koszmar
    a super by bylo miec wiecej dzieci...cala cudna bande
    Ostatnio edytowane przez Anja78 : 15-12-2010 - 13:55

Entuzjast(k)a Avatar Marja

Dziewczyny te ktore biora Azalie - jak sie czujecie i jak jest z tym tyciem? bo ja mam ja przepisana ale jeszcze nei biore - i jeszcze ile ona mniejwiecej kosztuje?

zakochana mama Avatar tosia1

Marja, kosztuje nie całe 30 zł jak dobrze pamiętam ja się czuję oki (chyba, bo jak sie wkurzam to mam powody a nie bez powodu) i nie tyję...dolegliwości żadnych nie miałam i nie plamiłam ogólnie jestem zadowolona.. tylko Mąż mnie pyta po co biorę jak i tak...
    "Gdy mędrzec pokazuje na niebo,głupiec patrzy na palec"
    Czasem nazwanie kogoś idiotą nie jest obelgą-lecz diagnozą...
    Najukochańsza Dominisia - rośnij nam zdrowo!

Fan(ka)

A ja mam pytanie , jak przejsc z minipigulki na normalna?biore juz drugie opakowanie jednoskladnikowych, a poniewaz przestalam karmic, chce wrocic do normalnych pigulek, bynajmiej do czasu kiedy nie zdecyduje sie na cos innego...czy odstawic to cobiore teraz poczekac na miesiaczke i zaczac brac pierwszego dnia pigulki?dodam, ze nie mialam jeszcze miesiaczki, jakies jednodniowe plamienia i nic poza tym...pomozcie, bo zapomnialam spytac lekarki...

Czerwcowa mama 2009 Avatar irka252

wydaje mi sie ze powinnas brac bez przerwy

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 5 9 10

Zasady Postowania