Strona 3 z 43 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 422
Drzewko podziękowań31Podziękowań

Temat: butelkowe mamy

żyje dla nowego życia Avatar skrzat910

Domyślnie Odp: butelkowe mamy

ja używam butelek canonpola bo innych Anielka nie lubi. Avent kompletnie sie nie sprawdził bo mała więcej sie namęczyła przy jedzeniu niż wypiła.

Fan(ka) Avatar calineczka27

U nas avent sie sprawdza poki co

Fan(ka) Avatar Kasiona

Moje maluchy jedza okolo 100 ml 6-7 razy dziennie, ostatnio lekarka powiedziala ze 7 razy dziennie przy 100 ml to za duzo wiec staram sie ucinac jeden posilek i dawac im co 4 godziny, daja rade..

Butelki dostalam w szpiatlu 20 sztuk ale maja pojemnosc do 100ml tylko wiec przerzucam sie na chicco Benessere w przyszlym tygodniu, zobaczymy czy im sie bedzie podobac :)

Ja podobnie jak Trixi na noc daje im mleko w proszku by uniknac ewentualnych bolow brzuszka :)

Fan(ka) Avatar Magdzik20

Mój Kacper też jest karmiony mieszanie bardzo chciałam mu dawać cycka ale od samego początku jakoś nam to nie idzie staram sie go ja najczesciej przystawiac i odciagam sobie pokarm ale jest go strasznie malutko.. a co do karmienia butlą to mały dostaje bebilon nenantal premium ze wzgledu na to że jest wczesniakiem ale gdy osiągnie wagę 3 kg ( a waży już 2800 :D) mamy się przestawić na jakieś inne tylko kompletni nie wiem jakie będzie najlepsze.. Też mam butle aventa jednak wymieniłam smoczek na lovi bo z tamtego wogóle mu nie szło to jedzenie, mleczka wypija teraz tak ok 80 ml ale za to z kupkę robi bardzo rzadko czasami nawet 1 dziennie :/

Mama Olafka :) Avatar Guusia

Ja też dokarmiam małego butlą, bo mam mało pokarmu i nie wiedziałam juz co robic zeby mały się najadał i zacząl przybierac na wadze.
    karmie NAN bo takie dostawał w szpitalu, ale dostaje butle po moim karmieniu cycem i zjada tak 40 ml. w sumie to dzis zaczęłam ze po karmieniu bo wcześniej raz na dobe w szpitalu go dokarmiałam ale wisiał mi na cycu non stop, i zasypiał tylko na chwile i budził się, tak więc wolę go dokarmic niz głodzic :)

a butelki i smoczki mam z LOVI i narazie jest ok.

Fan(ka) Avatar malgos83

ja karmie malego nan 1 w nocy a w dzien sciagam swoj pokarm i nim karmie. kupki robi z razy dziennie koloru musztarda z grudkami.

Cytat Napisał Magdzik20 Zobacz post
    Mój Kacper też jest karmiony mieszanie bardzo chciałam mu dawać cycka ale od samego początku jakoś nam to nie idzie staram sie go ja najczesciej przystawiac i odciagam sobie pokarm ale jest go strasznie malutko.. a co do karmienia butlą to mały dostaje bebilon nenantal premium ze wzgledu na to że jest wczesniakiem ale gdy osiągnie wagę 3 kg ( a waży już 2800 :D) mamy się przestawić na jakieś inne tylko kompletni nie wiem jakie będzie najlepsze.. Też mam butle aventa jednak wymieniłam smoczek na lovi bo z tamtego wogóle mu nie szło to jedzenie, mleczka wypija teraz tak ok 80 ml ale za to z kupkę robi bardzo rzadko czasami nawet 1 dziennie :/
    Ja też karmie tym mlekiem. Sprawdza sie super. Mała w miesiąc kilo z hakiem przytyła.

Igorek całym moim życiem! Avatar *mammi

Dziewczyny mam problem z zaparciami u małego. Znacie może jakiś sposób na zaparcia u takiego maluszka???

możesz robić tzw. rowerek nóżkami dzidziusia, masować brzuszek. Ostateczność to termometrem ucisnąć w pupie.
    Ja nosze Anielke jak ma kolke czy marudzi w takiej pozycji

Bardzo jej pomaga sie odgazować. Może na zaparcie też pomoże.

Wrześniowka 2010 i 2011 Avatar Trixi

Mammi ja mam to samo z Kasia ,wejdz na watek "jak radzic sobie z dolegliwosciami ..."

Strona 3 z 43 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania