Strona 1 z 9 1 2 6 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 83
Drzewko podziękowań2Podziękowań

Temat: wizyty i zalecenia pediatry

doube mamy 06.07,09.10
    Wpisów do bloga
    3

Domyślnie wizyty i zalecenia pediatry

Dziewczyny my pierwszą wizytę u pediatry mamy już za sobą - odbyliśmy 11 dnia po porodzie, kolejna będzie jeśli nic się po drodze nie przydarzy przy okazji szczepienia w 6 tygodniu. Pediatra podtrzymał zalecenia ze szpitalnego wypisu, a mianowicie:
    - witamina D 1 kropelkę dziennie,
    - USG stawów biodrowych po uplywie 4 tygodni od porodu ,oraz jako profilaktyka szerokie pieluchowanie
    - w szpitalu zalecili nam jeszcze witaminę K wyciskaną do 3 miesiecy
    - i oczywiscie u nas przez octanisept pepek fatalny,dostalysmy do przemywania spirytus i masc z antybiotykiem

A jak u was wygląda kalendarz wizyt u pediatry i co waszym maluchom zaleca?
    moja 1 królewna

moja 2 królewna

razem

Entuzjast(k)a Avatar gizela79

Domyślnie Odp: wizyty i zalecenia pediatry

Dorotka fajny temat....My też po wizycie pediatry...i jak na razie wszystko ok.
    15września mamy szczepienie a 20 września jedziemy do chirurga. 5pażdziernika mamy ortopedę-USG oraz 8pażdziernika mamy kontrolę w poradni dla patologii noworodka. Michałek ma wit.D3-jedną kropelkę dziennie. Wit.K nie bierze,bo karmię butlą.

Fan(ka) Avatar calineczka27

28 09 2010- kontrola w poradni przyszpitalnej dla noworodkow urodzonych w szpitalu w grodzisku wlkp
    14 10 2010-usg bioderek
    04 11-usg nerek(nie wiem tez czy zostanie zatrzymany na oddziale nefrologicznym czy tez nie )

bierzemy witaminę KiD Vitum do 3 miesiąca
    tez do byl octenisept i dopiero polozna kazal kupic fiolet i nadal z nim walczymy

Zadomowiona(y) Avatar wstretnamalpa

no to się wkurzyłam!!!!! kupiłam za 30 zeta oktenisept i on ma nie działać????? chciałam jak najlepiej a lepszy jest spirytus?????

doube mamy 06.07,09.10
    Wpisów do bloga
    3

Cytat Napisał wstretnamalpa Zobacz post
    no to się wkurzyłam!!!!! kupiłam za 30 zeta oktenisept i on ma nie działać????? chciałam jak najlepiej a lepszy jest spirytus?????
    ja zaplacilam 25 zeta i wyladowal w srode w koszu
    dziewczyny nie przemywajcie tym
    zwykly spirytus jest lepszy naprawde
    moja 1 królewna

moja 2 królewna

razem

Mama Natana&Jordana&Wiki Avatar Angelus3376

Dziewczyny, mojej Wikusi pępuszek odpadł w niedzielę 29.08, czyli tydzień i 3 dni po urodzeniu bez żadnych kłopotów i czyściutko. Stosowałam nie rozcieńczony spirytus, bo tak robiły w szpitalu (bez przesady głownie po kąpieli i czasem 1 raz w ciągu dnia przy przewijaniu), a pępka nie oszczędzałam i moczyłam normalnie. Kupiłam octenisept w piątek lub sobotę, bo miała przyjść położna i kazała mi go używać do pępka, więc nie chciałam się narażać i używałam przez ten jeden lub 2 dni.
    My po 1 wizycie położnej i do lekarza po skierowanie do poradni preluksacyjnej (bioderka) oraz kontrolę wagi i dziemy w poniedziałek.
    Poza tym tez daję 1 kapsułkę wit.D od 1 doby i 1 kapsułkę wit.K od 8 doby, bo karmimy się cycem
    Ostatnio edytowane przez Angelus3376 : 11-09-2010 - 17:18

Entuzjast(k)a Avatar Olgadom

mojemu Jaśkowi pępek odpadł bardzo szybko, a stosowałam spirytus rozcieńczony do 70%. Myślę, że stare sposoby są najlepsze

Marzena

Ja chciałam kupić octanisept, ale babka w aptece mi powiedziała, żebym sobie do alkoholowego poszła po spirytus... Czy mogę Was zapytać, jak to rozcieńczacie? W jakich proporcjach? Czy tak jak Angelus - nierozcieńczony?

Mama Natana&Jordana&Wiki Avatar Angelus3376

Marbus, w szpitalu siostry od noworodków stosowały nie rozcieńczony i jak pytałam co mam zabrać do szpitala też pytałam o to rozcieńczanie,bo przy starszych dzieciach miał być 70%-owy, usłyszałam,że nic mam nie rozcieńczać (kupić "setkę" i taką przynieść). Nie zabierały tego spirytusu z sali,bo zastanawiałam się czy go sobie nie będą aplikowały po kryjomuwięc używały w takim stanie , w jakim go przywiozłam.
    marbus dziękuje za post.

doube mamy 06.07,09.10
    Wpisów do bloga
    3

Cytat Napisał marbus Zobacz post
    Ja chciałam kupić octanisept, ale babka w aptece mi powiedziała, żebym sobie do alkoholowego poszła po spirytus... Czy mogę Was zapytać, jak to rozcieńczacie? W jakich proporcjach? Czy tak jak Angelus - nierozcieńczony?
    2/3 spirytusu 1/3 wody
    tak powstaje 70 procentowy
    marbus dziękuje za post.
    moja 1 królewna

moja 2 królewna

razem

Strona 1 z 9 1 2 6 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania