33 861. do 33 870. z 34175
Temat: Wrzesień 2010...
-
7-02-2012, 22:38 #33861
Odp: Wrzesień 2010...
hej kochane u mnie ostatnio tez troche pod gorke ale daje rade chociaz czasem mam wrazenie ze oszaleje wyjde z siebie i stane obok . Na uczelni ostatni egzamin z prawa mi zostal i wakacje do czerwca prawie :)Dorotka bardzo mi przykro ,duzo sily zycze :* Ksiulka co do wypiekow w nowym piekarniku ja z moim walczylam prawie miesiac piekac prawie co drugi dzien by zrozumiec oco mu chodzi jednak wolalam stare na gaz :) ale juz sie polubilismy z moim :) a co do stopek Fisia to z nimi wszystko pieknie sa ladnie wyprofilowane ladnie je stawia tylko sie zastanawiam bo na duzym palcu od nogi zarowno prawej jak i lewej od zewnetrznej strony tak jakby zbiera mu sie naskorek tak jakby trzeba bylo go pumeksem zetrzec mam takie wrazenie tzn nie scieram ale tak to wyglada, troche dziwne jak kremujemy cialko i nozki to jest delikatniejsze ale na wieczor znow jest ;/ Gizelko Tobie rowniez duzo sily i naprawde podziwiam Cie za to ze dajesz sobie rade byle tak dalej wierze w Ciebie. Kochane wszystkim chorowitym zycze zdrowia tym w trudnych sytuacjach sily i wytrwalosci pamietajcie po burzy zawsze wychodzi slonko. Kolorowych robaczki :)
-
8-02-2012, 16:16 #33862
witam,
ale pusto
kule się zezłościłam unieważnili ten cholerny przetarg to po podwyżce...
laseczki uzywacie pieluch z rosmana bo nam się pampersy kończą a nie ma pampków w promocji nigdzie :( hagisy przeciekają happy są dobre nawet ale drogo wychodzą z biedronki raz że ciekną a dwa wcale nie tanie a te fitty beznadziejne zapięcia mają już chce wiosne i siku do nocnika by robił bo mnie wykańczaja te pieluchy.
fajne są majtasy z tesco ale ich mało więc na noc zakładam tylko kupiłam na próbę świetnie sie zakłąda młody jak widzi ta pieluchę to piszczy i chętnie nóżki w nie wkłada w przeciwieństwie do pieluch na rzepy
Korba nie poddaje się i będę dziś z nim znowu walczyła
irytuje mnie to ale cóż najwyżej będzie Karpatka raz w tyg
a co do paluszka Fifiego to rzeczywiście dziwne może odcisk mu sie zrobił może bucik go uwiera jakiś??
edit: kobiety z DE gdzie kupujecie pieluchy ?? bo znajomy w niemczech jest i podobno pieluszki taniej wychodzą niż u nas ??
-
8-02-2012, 22:57 #33863
ale tu cisza mrozy chyba zamroziły kable :D Ksiulka no własnie taki dziwny ten paluszek :) a co do pampersow to w selgrosie sa w promocji ale nie wiem czy u Ciebie tez jest selgros i chusteczki pampersa tez w promocji sa. wiec ja mam zapas teraz 19 paczek chusteczek i 3 paczki pieluch bo jeszcze wcześniej udało mi się złapać promocje na pieluchy w Tesco a no i zapomniałabym o 20 paczkach mleka bo były 2 w cenie jednego :) Ostatnio teściowa tez mówiła ze promocja na pieluchy pampersa u nich była w carrefure i na mleko wiec może warto popatrzeć na stronach sklepów,ja teraz staram sie tez polować na promocje bo zbieram zapasy na wyjazd bo w lipcu planujemy emigrować i powoli zbieramy rzeczy dla małego by później przed samym wyjazdem nie zbankrutować. Co do siusiania na nocnik to my zrezygnowaliśmy z nocnika i od razu kupiliśmy nakładkę na sedes, mały jest zachwycony, sam biegnie mówi siii (wtedy już jest za późno) bierze nakładkę i nakłada a my go sadzamy i uwielbia patrzeć jak się woda spłukuje i wtedy mówi pa si. Raz nam się tylko udało zrobić si do kibelka bo przeważnie trafia do pieluchy bo mały powie jak zrobi ale przynajmniej już wie gdzie trzeba robić :D A mi dziś brat zrobił mila niespodziankę bo przysłał do mnie małego z tulipankiem i widok Filipka niosącego dumnie kwiatka mamie i całusa w podzięce bezcenny myślałam ze się rozpłacze taki super widok :) Ja się kładę już spać kolorowych :)
-
9-02-2012, 06:56 #33864
witam,
ja czytam codziennie ale z racji tego, iż kompletnie nic się u nas nie dzieje nowego to nie wiem co pisać
. Maks to łobuz nie z tej ziemi, przedwczoraj musiałam pomóc Miłoszkowi napisać wiersz do szkoły i w 30 minut mój dzieć porysował pisakiem całą ławę, telewizor, DVD, szafkę, podłogę i ścianę u Miłosza w pokoju, aaa i pokrowiec od naszego łózka oraz materac w swoim łóżeczku
, nawet nie wiem kiedy to zrobił. W każdym razie z większości ładnie zeszło, gorzej ze ścianą i łóżeczkiem
.
I ja mogę krzyczeć, zakazywać, dać pseudo-klapsa w pampka i nic, on jeszcze do mnie podejdzie i mi nu-nu pokaże, że nie wolno pisakami pisać - no nic tylko ręce opadają
. Nie wiem jak go tego oduczyć, artysta z niego nie z tej ziemi.
-
9-02-2012, 10:28 #33865
Korba dzięki za info z selgrosem ;) zakupiłam wczoraj na próbę z rosmana pieluchy i po nocy dają radę lepiej niż pampersy pomarańczowe:):) i cena lepsza 55gr wychodzi pieluszka a pampers 62 jak w promo się kupi.
gaja skąd ja to znam tez mały przychodzi i mówi nnununu jak coś zrobi... co do pisania to u nas robi to na kartkach raz ścianę popisał ale to przez przypadek bo trzymał kredkę a moja siostra go goniła i śmignoł ręką po ścianie :) pisakami w wannie maluje łatwo się zmywają :) pisz gaju bo nie ma co poczytać jak każda z nas tak będzie pisała że nic się nie dzieje... ;)
kobiety oddzywajcie się bo forum zamiera Beniaminka, maja, dorota, goshek, kerna, beti, gizela, kasiona, joasia, jola, kredka, lilu, onionek, kasik, marta, ropucha i reszta dziewczyn... napiszcie co u was
-
9-02-2012, 12:45 #33866
Przywołana się melduje, ale tak jak gaja - nie piszę bo nic ciekawego/nowego się nie dzieje :)
Kuruję się i to by było na tyle. Chyba czosnek mi pomógł, bo nie rozhulało się nic poważnego i tylko osłabiona/rozbita jestem, uffff. Lekki katar z którym da się żyć...
Dziewczyny ja kupuję małemu Pampersy i Dady (biedronkowe) z nich też jestem zadowolona, ale cenowo wcale takie tanie nie są. Promocje na Pampersy są teraz w Realu i Carrfurze.
Ile z Was używa rozmiaru 5? Bo ja się długo wstrzymywałam z racji tego, że 4 wychodzą najnormalniej w świecie taniej no i wagowo przecież pasują (teraz ważymy jakieś 13,500), ale małemu zdarzyło się ostatnio je przelać - mimo częstego zmieniania. On straaaaaaaaaasznie dużo pije i pewnie dlatego. Wysłałam męża na zakupy i kazałam kupić 5.
A poza tym rosnę :) Wiecie co, dziwne, ale wydaje mi się że brzucha już mam
Nie "spożywczego" a ciążowego, tzn. coś tam się rysuje. Ja wiem, że w drugiej ciąży dużo szybciej się to dzieje, ale bez przesady 
-
9-02-2012, 12:56 #33867Entuzjast(k)a
U nas też codziennie to samo...wstawanie, jedzenie, zabawa, próbowanie zabawiania spanie obiad i to samo...
poza tym ostatnio czuję się jakbym była mężatką co najmniej z 15 lat a jestem dopiero niecałe 3...
Co do pisania po ścianach narazie się nie realizujemy. Niech tak zostanie...
Uciułałam sobie kasy i zainwestowałam w torebkę taką żeby się nadała do pracy, ale numer będzie jak się okaże, że z robotą nici...
-
9-02-2012, 14:47 #33868
marta czosnek i mód najlepszy na wszystkie dolegliwości :) co do pieluch ja lubie pampersy ale sa drogie pomaranczowe beznadziejne torba wisi po nasikaniu i przeciekaja biedronkowe ok ale tez przeciekaja uważam po użytkowaniu rosmanowych że są lepsze niż wspomniane pampersy.rozmiar 4 nosimy nie wydaje mi sie by to byla wina malej rozmiarówki uciekajace siuski moj tez duzo pije daja rade jeszcze pieluchomajtki z tesco ale drogo wychodza rosnanowe 4 narazie bija na leb inne pieluchy a happy sa fajne ale tez nie tanie bardzo chłonne na noc małemu zakładałam jak pił dużo rano suchy się budził.
powinnas sie cieszyc ze pieknie rosniecie:)
Joasia yh ja nie jestem po ślubie a tez sie tak czuje po kilku (5)latach mieszkania razem chyba staje się wszystko rutyną i nie ma spontanicznosci i jakichs milych niespodzianek czego mi brakuje strasznie.....trzymam kciuki za prace:)
fajna hurtownie zabawek znalazłam w katowicach może komuś się przyda http://www.ramiz.pl jutro Ł jeszie z siostra przymierzyć małego do rowerka --> http://www.ramiz.pl/rowerek-biegowy-...ski-p-518.html jak spasuje to mamy nowy nabytek:)
-
9-02-2012, 17:46 #33869
Hej kochane...ja jestem:)...Mały już zdrowiutki...trzymam sie jakoś choć nie powiem cieżko jest. Dziś z misiem na saneczkach byliśmy po raz pierwszy-bo to nasz pierwszy śnieg w tej zimie
. Mały potem zaczął chodzić po śniegu i do domu nie chciał
,ale jakoś z płaczem poszliśmy...czerwony jak burak był
.
a ja poskładałam znowu papiery i czekam....może uda mi się gdzieś na pełen etat przecież 1100zł to nie 550 jak mam teraz
.
Dobra nie narzekam już....jakoś musimy sobie radzić...dzięki wam misio ma ciuszki,za co z całego serca wszystkim dziękuję a przede wszystkim za dobre słowo.
a co do pampków u nas nie ma takich promocji dlatego używam dada choć tez poszły w górę....znalazłam na innych aukcjach za 19zł-60sz-niby takie jak pampersy orginalne....,ale boję się bo co jak misio ma na nie uczulenie,nie mam na tyle kasy by zaryzykowac-choć się opłaca...bo za przesyłkę chce kurierem 19,50 do 10 paczek ...a chciałam zakupić 3 paczki to by mnie wyniosły z przesyłką 76,50 za 180szt pampków. No ale chyba nie będe ryzykować....Może któraś z was skorzysta albo może korzystała? Wysyłam link:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1805...gloszeniodawca
-
9-02-2012, 18:35 #33870

1745Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Fora regionalne