Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
11. do 15. z 15

Temat: smoczek :(

Fan(ka) Avatar bezsenna

Domyślnie Odp: smoczek :(

A karmicie piersią? Mój Kubulek nigdy nie zasypiał ze smoczkiem, dawałam mu go czasem zimą jak był w wózku, bo wtedy trudno mi go było na taki mróz wyjąć i dać cyca, więc dawałam smoczka. Jak syn skończył pół roku, to smoczek odszedł w zapomnienie, zresztą nigdy nie był często używany. Fakt, nie używamy smoczka, ale za to ciężko synkowi zasnąć bez cyca i budzi się do tej pory w nocy, żeby trochę pojeść, więc już nie wiem, co lepsze.

Fan(ka) Avatar Iwonka1985
    Wpisów do bloga
    9

No właśnie też mam taki troszkę problem. Mój synek od 2 nocy po urodzeniu spał ze smoczkiem, ale jak miał 2 mce to całkowicie go wypluł i zaczął ssać kciuka, a teraz ząbkuje więc gryzie wszystkie palce, w 4 mcu zaczęłam karmić butelką ale wtedy też nie chciał smoczka. Gryzaczki też go nie interesują ale teraz to ma już 2 ząbki i wychodzi mu reszta i ma całe palce pogryzione, na kciuku ma nawet rozcięcie. Co robić??

Fan(ka)

iwonka uważaj na te paluszki. Córka mojej bliskiej koleżanki ssie kciuka choć ma już 7 lat. Kiedyś pediatra mówiła, żeby dawać smoczek bo smoczek można wywalić a palca nie utną ale to zbagatelizowała no i teraz jest duży problem. krzywe zęby kilkakrotnie zszedł jej paznokieć. Musisz szukać rozwiązania i próbować wszystkiego. Różnych gryzaków (są takie cieniutkie nuka, ochładzające, chropowate) albo różnych smoczków są różne końcówki. Maks jeśli już to używa tylko tego z kuleczką każdym innym pluje na odległość. No i jeszcze nuk ma silikonowe też są inne "w smaku":)

Fan(ka)
    Wpisów do bloga
    1

Miałam identyczny problem, u nas działo się tak ponieważ kształt smoczka taki był(taki jak sutek), wiec kupilam smoczek o kształcie kulki i już nie wylatywał więcej;)

Mama Wiktora i Milana Avatar KamilaLublin

Ja wyrzuciłam smoczki w pierwsze urodziny mojego syna i od tamtej pory sluch po nich zaginą.. :) Ssał smoka od urodzenia więc byłam troche brutalna ale opłaciło się.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zasady Postowania