Forum sponsorowane
1stBike 2.jpg

Co powiecie na jesień pod znakiem dwóch kółek? A dokładniej rowerków biegowych First BIKE, początków jazdy na rowerze i rodzinnych wycieczek rowerowych...?

Porozmawiajcie z Anią Grzybek - mamą-ekspertką

"Jeśli tylko nie będę biegła z moim młodszym synem do szkoły czy na zajęcia pozalekcyjne, albo nie będę gdzieś na rowerze, zawsze odpowiem na Wasze pytania. Do końca świata i o jeden dzień dłużej :)" Ania

www.firstbike.pl

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy ... 2 3
21. do 25. z 25
Drzewko podziękowań3Podziękowań

Temat: Pogaduchy

Zadomowiona(y)

Domyślnie Odp: Pogaduchy

Cytat Napisał Lilijanna Zobacz post
    U nas w małym miasteczku jak na wielkość rowerków biegówek sporo, fakt, że większość się dziwi, ale widać, że dziecko ma wielką frajdę, my będziemy kupować za rok dopiero, tylko, że Ada kończy 2 latka na początku sierpnia, a rowerek dostanie już wcześniej, bo dziewczę jest wysokie po tatusiu i powinno dosięgnąć nogami ziemi. Tak nam się przynajmniej wydaje. Pytanie jednak zadam, czy pomimo fizycznych predyspozycji nie będzie to za wcześnie?
    Liliana, każde dziecko jest inne i wymaga indywidualnego podejścia. Na biegówkach jeżdżą już dzieci, które mają rok i 9 miesięcy (!), więc możesz się nie obawiać, że Twoje będzie za małe
    Chociaż muszę przyznać, że zdecydowana większość rozpoczynających naukę to dwulatki.

Złota zasada jest taka, że dziecko SAMO poprosi o rowerek kiedy będzie czuło się na niego gotowe.
    Nie ma potrzeby naciskać, czy namawiać do czegokolwiek. Biegówki w absolutnie bezstresowy i intuicyjny sposób nauczą maluchy jazdy na rowerze. Rola i zaangażowanie rodziców jest tu zdecydowanie na drugim planie

Fan(ka) Avatar kamlotka

Aniu Oczywiście nic na siłę, ale jak się jest testerem to trzeba się w tej roli spełnić i nawet nie dopuszczam myśli, że moja Mała będzie niechętna No ale wszystko się okaże i to już w niedługim czasie Na szczęście ciekawi ją wszystko co ma koła, obojętnie nie przejdzie obok żadnego.
    Spogląda mi czasem na laptopa a tu często widać First Bike i mówi LOWELY CHCE, LOWELY CHCE
    Także jakaś chęć już jest, wczoraj jak się obudziła po drzemce, a ja już wiedziałam o wynikach, to Mała szła do łazienki i mówiła TAKIE LOWELY CHCE Chyba coś się jej przyśniło, mimo że wcześniej ani słowem nie wspominałam o żadnym rowerku Normalnie wyśniła sobie niespodziankę i to bardzo miłą
    Ostatnio edytowane przez kamlotka : 18-10-2011 - 15:29

Fan(ka)

kamlotka
    po dzisiejszym dniu cieszę się że nie testujemy kasku, bo między nim a jego właścicielem relacje są dość napięte
    Szymek też zerka mi przez ramię i widząc rowerki w podpisie Ani, mówi "jowejek ciem" a gdy zapytałam który kolor mu się najbardziej podoba, odparł że "siaji*"

*siaji - szary (przyp. tłum.)

Aniu włączyłam filmik, mąż się krzywo spojrzał po czym stwierdził że zwariowałam, skoro szukam informacji o tym rowerku... w Chinach

Szymuś

Mikuś

Fan(ka) Avatar kamlotka

Moja Mała o kolorze mówi tak (podskakując, bo cały dzień mija w podsokach, taka skoczna jest ) CZEWONY, JAK WÓZEK! albo CZEWONY JAK BUCIKI! Z tym że wózek i buciki są ciemno różowe może to ją trochę myli bo czerwony raczej zna no i żółty też kojarzy

Zadomowiona(y)

Malea - Japończycy, Chińczycy, fani z Taiwanu i nie tylko... Duńczycy, Niemcy, Amerykanie, Australijczycy...
    Oni szaleją na punkcie biegówek. I u nich zrobiły furorę dużo wcześniej niż u nas

Pomysł jest genialny i jest hitem na całym świecie.
    Ostatnio edytowane przez First BIKE Ania : 21-10-2011 - 23:35

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy ... 2 3

Tagi tego tematu

Zasady Postowania