Co powiecie na jesień pod znakiem dwóch kółek? A dokładniej rowerków biegowych First BIKE, początków jazdy na rowerze i rodzinnych wycieczek rowerowych...?
Porozmawiajcie z Anią Grzybek - mamą-ekspertką
"Jeśli tylko nie będę biegła z moim młodszym synem do szkoły czy na zajęcia pozalekcyjne, albo nie będę gdzieś na rowerze, zawsze odpowiem na Wasze pytania. Do końca świata i o jeden dzień dłużej :)" Ania
-
18-10-2011, 14:25 #21
Odp: Pogaduchy
Liliana, każde dziecko jest inne i wymaga indywidualnego podejścia. Na biegówkach jeżdżą już dzieci, które mają rok i 9 miesięcy (!), więc możesz się nie obawiać, że Twoje będzie za małe
Chociaż muszę przyznać, że zdecydowana większość rozpoczynających naukę to dwulatki.
Złota zasada jest taka, że dziecko SAMO poprosi o rowerek kiedy będzie czuło się na niego gotowe.
Nie ma potrzeby naciskać, czy namawiać do czegokolwiek. Biegówki w absolutnie bezstresowy i intuicyjny sposób nauczą maluchy jazdy na rowerze. Rola i zaangażowanie rodziców jest tu zdecydowanie na drugim planie

-
18-10-2011, 15:24 #22
Aniu Oczywiście nic na siłę, ale jak się jest testerem to trzeba się w tej roli spełnić i nawet nie dopuszczam myśli, że moja Mała będzie niechętna
No ale wszystko się okaże i to już w niedługim czasie
Na szczęście ciekawi ją wszystko co ma koła, obojętnie nie przejdzie obok żadnego.
Spogląda mi czasem na laptopa a tu często widać First Bike i mówi LOWELY CHCE, LOWELY CHCE
Także jakaś chęć już jest, wczoraj jak się obudziła po drzemce, a ja już wiedziałam o wynikach, to Mała szła do łazienki i mówiła TAKIE LOWELY CHCE
Chyba coś się jej przyśniło, mimo że wcześniej ani słowem nie wspominałam o żadnym rowerku
Normalnie wyśniła sobie niespodziankę i to bardzo miłą
-
18-10-2011, 20:30 #23Fan(ka)
kamlotka po dzisiejszym dniu cieszę się że nie testujemy kasku, bo między nim a jego właścicielem relacje są dość napięte
Szymek też zerka mi przez ramię i widząc rowerki w podpisie Ani, mówi "jowejek ciem"
a gdy zapytałam który kolor mu się najbardziej podoba, odparł że "siaji*" 
*siaji - szary (przyp. tłum.)
Aniu włączyłam filmik, mąż się krzywo spojrzał po czym stwierdził że zwariowałam, skoro szukam informacji o tym rowerku... w Chinach
-
19-10-2011, 09:48 #24
-
21-10-2011, 23:32 #25
Malea - Japończycy, Chińczycy, fani z Taiwanu i nie tylko... Duńczycy, Niemcy, Amerykanie, Australijczycy...
Oni szaleją na punkcie biegówek. I u nich zrobiły furorę dużo wcześniej niż u nas
Pomysł jest genialny i jest hitem na całym świecie.Ostatnio edytowane przez First BIKE Ania : 21-10-2011 - 23:35

3Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

) CZEWONY, JAK WÓZEK! albo CZEWONY JAK BUCIKI!

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Fora regionalne