Co powiecie na jesień pod znakiem dwóch kółek? A dokładniej rowerków biegowych First BIKE, początków jazdy na rowerze i rodzinnych wycieczek rowerowych...?
Porozmawiajcie z Anią Grzybek - mamą-ekspertką
"Jeśli tylko nie będę biegła z moim młodszym synem do szkoły czy na zajęcia pozalekcyjne, albo nie będę gdzieś na rowerze, zawsze odpowiem na Wasze pytania. Do końca świata i o jeden dzień dłużej :)" Ania
-
20-10-2011, 18:09 #21
Odp: TESTY rowerka biegowego First BIKE. Opinie, relacje, komentarze...
Witamy ponownie.....
Po południu wyszło w końcu słońce, na chwilę, ale pokusiło mnie to by wyruszyć na dwór
Najpierw załatwiłam sprawę kasku, czyli dopiero go kupiliśmy
Małej się podoba, więc jest ok.
No i tak to wyglądało.....
Pochodziłyśmy koło bloku, jedna starsza pani powiedziała ŚLICZNIE WYGLĄDASZ, a Mała na to Dziękuję
Ogólnie mimo już małego ruchu pieszych to i tak wzbudzała zainteresowanie
Na razie ciągle chodzimy bez siadania, ale na pewno to też da się opanować
Potem podreptałyśmy do sklepu, Oliwia miała dwa upadki, ale to ją nie zraża, dzielnie szła dalej. A w drodze ze sklepu, gdy już była przerwa mleczno-kanapkowa, to całkiem przyjemnie mi się go niosło
Już do samego bloku i na 4 piętro też
A tak to wyglądało....
http://www.youtube.com/watch?v=S8UOEDMPGWI
-
20-10-2011, 18:35 #22Fan(ka)
to i ja wrzucę mojego Szymka "w siodle"

--
kamlotka super że pierwszy spacer już za Wami
najważniejsze że mała chętna i nie zraża się niepowodzeniami 
nam też daleko do prawdziwej jazdy, ale niezdarne początki już nigdy się nie powtórzą i w tym tkwi ich piękno
-
20-10-2011, 18:47 #23
-
20-10-2011, 22:26 #24
-
21-10-2011, 08:01 #25Początkująca(y)
woww! wspaniale sobie mały Szymuś radzi

przyznam się, że następnego dnia (po tym z relacją foto) byliśmy na firstbikowym spacerku znowu i Antoś poczynił niesamowite postępy :). Zaczyna się odbijać coraz częściej a zasuwa tak szybko, że muszę na niego baardzo uważać! Robię więc tak- on jeździ w kółeczku (głównie) po naszej malborskiej fontannie multimedialnej czy jak to się cudo zwie ;), a ja blokuję go wózkiem z 2miesiączną Helenką w środku tj. biegam z nim ;) i blokuję mu możliwość "zboczenia" z trasy ;). Jest to koniecznie, bo raz, gdy zboczył, rozpędził się tak, że jeszcze chwila, a byłoby niebezpiecznie (obok jest niestety ulica i zastanawiam się, czemu nie jest ogrodzone od jej strony, bo z każdej innej plac jest zagrodzony, a jest to miejsce spotkań rodziców z dziećmi- fontanna przyciąga :)).
Aniu okleimy FirsBikea! Zapomniałam o naklejkach szczerze przyznam
edit: jej nie wyświetliło mi się mnóstwo postów z przeżyciami następnych Maluchów :). chcę dodać, że i my jesteśmy zaczepiani- gremialnie :D. starsze panie zachywcają się, ale zaczepiają nas również bardzo zainteresowane rowerkiem biegowym młode mamy z małymi chłopczykami ;). spotkaliśmy przedwczoraj jedną, która zachwyciła się bardzo poważnie i razem z synkiem wzdychali do naszego rowereka ;) oraz stwierdzili zgodnie, że MUSZĄ go mieć :D mama pytała mnie nawet, czy można kupić przez internet i jak się nazywa to cudo. robi furorę niezaprzeczalnie :)Ostatnio edytowane przez marta.bo.bo : 21-10-2011 - 08:13

Moje Dwa Koty:

-
21-10-2011, 08:45 #26
-
21-10-2011, 11:13 #27Fan(ka)
dziś z samego rana ruszyliśmy na rower
i w pół godziny faktycznie podbiliśmy Piłę (a przynajmniej jej męską część
)
non stop ktoś się zatrzymywał i podziwiał małego rowerzystę
panowie żałowali że nie mieli takiego pojazdu za młodu, chcieli wypróbować jak się na tym jeździ a jeden nawet wyszedł z propozycją zasponsorowania pedałów
Szymkowi uśmiech nie schodził z twarzy (chyba lubi być w centrum zainteresowania
)
mały radzi sobie całkiem nieźle, wie już że ma siedzieć na siodełku, ale nadal ma problemy z utrzymaniem równowagi. na szczęście się nie przewraca a po prostu chwieje na boki
podniesiemy mu siodełko, bo chyba jest trochę za nisko. a jak nie to znów obniżymy, to żaden problem
oto nasz zielony First BIKE, po raz pierwszy poza domem:

jeden z przechodniów stwierdził, że jego psina wspaniale wyjdzie na zdjęciu z rowerzystą, więc przywiązał rudzielca do kierownicy
niestety małe dziecko + rower + ruchliwy pies to było za dużo jak na moje umiejętności i zdjęcia w większości wyszły "maźnięte"
-
21-10-2011, 11:55 #28Początkująca(y)
świetnie się prezentuje mały Cyklista

sponsorowanie pedałów- niezłe ;) mnie tez sie pytaja- czemu bez? na co udzielam wyczerpujacej odpowiedzi i potem jest potakiwanie, że super pomysł, że bez właśnie ;)

Moje Dwa Koty:

-
21-10-2011, 17:29 #29
Malea, extra zdjęcia i super materiał. Dzięki!
Pan od sponsorowania pedałów - doskonałe!

Same widzicie. Mieć First BIKE-a to także być w centrum uwagi
Wszyscy się oglądają, pytają...
A Szymek doskonale sobie radzi!
A tak odnoście Panów. To właśnie oni są w większości przypadków najbardziej dociekliwi. Dzwonią, wypytują o budowę, rozwiązania, funkcje... Tatusiowie, Dziadkowie... To ich konik, a taka nowinka działa na nich jak magnez...
To co - na następny spacer jakiś makijaż, spódniczka może obcasik. I panowie mogą wypytywać. Zwłaszcza ci przystojni i z poczuciem humoru
Ale moment... Co będzie jak za maluchem trzeba będzie zacząć biec?
-
21-10-2011, 17:32 #30

84Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Fora regionalne