Strona 3 z 17 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 161
    Fan(ka) Avatar shady

Domyślnie Odp: Czy spowiadacie sie z antykoncepcji?

hahaha ja bym rozesmiala sie na caly kosciol.....no pewnie ze oni tak mysla bo jak wszyscy dojda do tego wniosku ze Bog jest wszedzie to oni straca niezla fuche i kupe kasy ktora dostaja za friko ;)

Mama trójki brzdąców :)

hahahaaa ale sie usmialam!!! ;D ;D ;D

to po co każą np.modlic sie dzieciom przed snem,w klasie do krzyza???

przeciez jedno zaprzecza drugiemu ::)

Entuzjast(k)a

W kościele wiele rzeczy zaprzecza sobie nawzajem. Jezus podobno żył w ubóstwie, a księża są zbulwersowani, gdy przy okazji świąt daje się w kopercie 50 zł. Jak to już któraś wyżej napisała:co łaska, ale minimum...

Fan(ka) Avatar shady

heheh ano wlasnie.....niestety obluda kosciola nie zna granic....Jezus byl ubogi, jezdzil na osiolku w jednej szacie a nasi?? jezdza mercami, maybachami i innymi....szkoda slow

Turbomama
    Wpisów do bloga
    5

a wiecie kto najwięcej daje na tacę? biedni emeryci :) tak... ::)

Fan(ka) Avatar shady

zgadza sie...u mnie na pcozcie ostatnio babcia, ktorej prawie nie widac, bo nie ma co jesc i pol osiedla jej pomaga plus opieka spoleczna, wplacila na radio maryja 200 zeta....w szoku bylam jak to zobaczylam

Turbomama
    Wpisów do bloga
    5

moherowa sekta... ale w końcu wymrą :) takie są prawa natury, nic nie trwa wiecznie...

Mama Filipka i Jagódki[*]

Cytat Napisał sama
    nie byłam nigdy u spowiedzi, ponieważ nie uważam, aby ksiądz miał prawo rozgrzeszać moje winy. Jest takim samym człowiekiem jak ja, tylko skończył szkołę teologiczną, co moim zdaniem nie upoważnia go do odpuszczania grzechów. Jestem osobą wierzącą i uważam, że tylko przez modlitwę można dostać odpuszczenie grzechów, a nie za pośrednictwem księdza, który sam przecież też grzeszy . Nie uważam, aby antykoncepcja była czymś złym i jest to moja prywatna sprawa czy jej używam. Wątpię czy ksiądz podzieliłby się swoją pensją ze mną gdybym nie miała za co wychowywać swoich dzieci.
    zdecydowanie popieram!! :)
    ......
    ... Jagódka [*] 9.07.2010

Październikowa Mama'06 Fan(ka)

Czesc dziewczyny,

wlasnie z wielka radoscia przeczytalam kazdy post, jestem pod wrazeniem kazdej wypowiedzi.
    Ja pochodze z rodziny katolickiej z tradycjami, lecz to bylo do pewnego mementu.
    Mej babci siostra pracowala cale zycie jako gosposia na plebani, wcale jej nie znalismy, lecz kiedy na starosc zachorowala moja rodzina jedyna sie nia zaopiekowala. Przez 10 lat co zyla u nas, nasluchalam sie opowiesci o ksiezach, kochankach itp.
    Ta cioteczka przez dlugi okres swego zycia finansowala mlodego ksidza i z nim sypiala. Byly historie typu ma mama zrobila rybe w piatek na obiad a ciocia powiedziala, za tydzien bedzie kaczka, bo kaczka plywa we wodzie jak ryba i ksiedza tak jadaja ;)
    Nie raz mielismy ksiedza w domu na obiadku niedzielnym, co urodzinki i imieninki pamietal o swej starej gosposi. Jakie on teksty potrafil puszczac....ja po jego wizytach z dobrej uczennicy na religii spadalm na najgogrsza bo tak bardzo dyskutowalam ::)

Ja podchodze do instytucji kosciola teraz tylko dla trzymania tradycji swiat i sakramentow, dziecko jakie nosze w sobie wychowam w religii katolickiej.
    Jednak wolalabym aby ksieza w Polsce zyli jak w Ameryce, mieli zone, dzieci, i te same problemy co my.....a nie kochanki,drogie samochody, i koscioly budowali przez lata z naszych pieniedzy, z tym ze budowa sie nic nie ruszala w latach >:(

Lipcówka'06 mama Oskara Avatar wioletta.z

Macie dziewczyny racje .Jak byłam młodsza należałam do oazy i napatrzyłam się co księża wyprawiają ,na pewno nie są święci .Poza kościołem zachowują się jak normalni faceci i nie poznać że mają coś wspólnego z kościołem .Ja nigdy w życiu nie spowiadałam się z antykoncepcji ,bo dla mnie nie jest to grzech .Kościół nigdy w życiu nikomu nie pomoże a wręcz przeciwnie .Ja jestem katoliczką ale podchodzę do kościoła z przymrużeniem oka ,chodzę tam i modle się do boga a nie do księży .Powinno byc tak jak w krajach zachodnich ,księża powinni zakładać rodziny ,bo wtedy wiedzieliby co to wychowanie i prawdziwa miłość do bliskiej ci osoby . A przecież z tego że sypiamy ze swoimi mężczyznami też niby powinnyśmy się spowiadać a czy któraś katoliczka to robi ?? raczej wątpie ,bo wtedy większość z nas musiałaby spędzać większość czasu przy konfesjonale.Mnie raz ksiądz zapytał czy uprawiam seks z mężem ,odpowiedziałam że tak ,a on to dlaczego się z tego nie spowiadam .Powiedziałam mu że nie uważam za grzech seks z własnym mężem ,i nic się nie odezwał ale było widać że nie jest zadowolony
    Załączone Obrazki Załączone Obrazki

Strona 3 z 17 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 ... OstatniOstatni