1. do 6. z 6
Temat: dziwny brak okresu
-
10-11-2008, 13:18 #1Początkująca(y)
dziwny brak okresu
Witam, bardzo interesuje się moją dziewczyną i martwie sie poniewaz w pazdzierniku nie miała wogole okresu, tzn. miała bóle menstruacyjne, wydawało sie ze będzie mieć ale nie miała krwawienia wogole, gdy rano sie budzi boli ją czasem podbrzusze, powiedziała mi ze w stolcem czasem przy okresie była krew, dziś tez tak miała i bolało ją delikatnie podbrzusze. ostatnio przerzywała wiele stresów, nigdy nie upawialiśmy seksu, wciąz jest dziewica. prosze o pomoc bo martwie sie w czym tu jest problem..
-
10-11-2008, 21:28 #2
Odp: dziwny brak okresu
To dobrze, że nie interesujesz się dziewczyną.
Pewnie jesteście młodzi - u młodych dziewczyn miesiączki często bywają nieregularne. Owulacja ze względu na stresy, chorobę może się przesuwać - cykl się wówczas wydłuża. Być może miała cykl bezmiesiączkowy, ale to się raczej rzadko zdarza i bez prowadzenia kart obserwacji nie da się tego stwierdzić.
Jeżeli się niepokoicie - niech dziewczyna pójdzie do ginekologa, który zrobi jej usg i stwierdzi grubość endometrium i wielkość pęcherzyków w jajnikach lub obecność ciałka żółtego - na tej podstawie gin powinien określić w jakiej mniej-więcej fazie cyklu jest dziewczyna.
Niech przypadkiem nie zgadza się od razu na wywoływanie okresu farmakologicznie bez takiego badania - być może nie będzie ono konieczne, bo dziewczyna jest tuż przed okresem.Nowe życie z Cyrylem rozpoczęte 29 lipca 2007

-
10-11-2008, 23:22 #3Początkująca(y)
dziekuje za odpowiedz, mamy po 19 lat, dzis wszystko wskazywało na to ze dostanie ten okres a jednak nie bylo krwawienia, ale poza tym objawy wszystkie jak przy normalnej miesiączce. myslisz ze mozna poczekac do konca miesiąca z ta wizyta u lekarza? czy gdyby w tym miesiacu dostala okres to wizyta nie byla by konieczna prawda? ja chyba bardziej boje sie tej wizyty niz Ona..
-
11-11-2008, 08:39 #4
Nie ma się czego obawiać. Jeśli dostanie okres - to raczej nie musicie iść do lekarza. Na przyszłość polecałabym Wam, a właściwie dziewczynie obserwację cyklu - z przebiegu temperatury i objawów śluzowych można wiele wyczytać o stanie zdrowia i mieć jasną informację czy i kiedy należy udać się do lekarza, jak również określić dni płodne i niepłodne i dzięki temu mieć skuteczną metodę regulacji poczęć bez chemicznych czy mechanicznych ingerencji w organizm i współżycie.
Wizyty u lekarza nie ma się co bać. O ile oczywiście nie jest to człowiek, który na wszystkie dolegliwości przepisuje tabletki anty, bo może polecieć za nie na "konferencję" do Egiptu.Nowe życie z Cyrylem rozpoczęte 29 lipca 2007

-
13-11-2008, 00:40 #5Początkująca(y)
dziekuje Ci, wiesz martwi mnie tylko jedno jeszcze, a mianowicie ta krew w kale, jak myslisz od czego to moze być? przepraszam moze nie powinienem zadawać takich pytan ale poprostu sie martwie a te sprawy uwazam za całkowicie ludzkie dlatego pytam tak otwarcie
-
13-11-2008, 12:17 #6
Nie wiem, nigdy nie miałam takich problemów. Pytanie - ile było tej krwi... Jeśli trochę i było to raz czy dwa i nie powtórzyło się więcej, to najlepiej jak dziewczyna przy okazji spyta się lekarza. Odbyt jest wrażliwy, może przy zaparciu pękło jakieś naczynko - zdarza się. Jeśli krwi jest więcej lub krwawienia są częstsze powinna jak najszybciej skonsultować to z lekarzem.
Nowe życie z Cyrylem rozpoczęte 29 lipca 2007

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań