Strona 7 z 101 PierwszyPierwszy ... 2 6 7 8 12 17 27 ... OstatniOstatni
61. do 70. z 1010
Drzewko podziękowań7Podziękowań

Temat: Kobiety, Mamusie za kółkiem

Mama czerwcowa'06 Fan(ka)

Domyślnie Odp: Kobiety, Mamusie za kółkiem

A wlasnie laski zdawalyscie kurs pierwszej pomocy? bo tu obowiazkowe...ale sie nareanimowalam ale zdalam

Wrześniowe mamy 2008

Cytat Napisał patrycja24berlin Zobacz post
    A wlasnie laski zdawalyscie kurs pierwszej pomocy? bo tu obowiazkowe...ale sie nareanimowalam ale zdalam
    U nas chyba nie ma takich kursów , no chyba że się coś zmieniło .

Dzialam od rana ostro z testami i co raz mniej bledow...Moze jeszcze uda sie zaliczyc w tym roku

zbyt wiele... Avatar Anetka_83

Cytat Napisał aniam141 Zobacz post
    Bardzo się nie lubi .. O śląsku już nie wspomnę .. Moje jedyne mandaty ( zawsze wysokie bo nie dają się ubłagać ) pochodza z tamtąd mój mąż ma to samo .. Nie wspomne już o przypadku kiedy miejscowego puścili a nam dowalili z górnej granicy taryfikatora Teraz już jestem mądrzejsza i w cenie jednego wysokiego mandatu nabyłam radio CB .. bardzo fajna rzecz i naprawdę się przydaje , do tego jak kierowcy TIRa słysza dziewczyne to zawsze chętnie pomagają . Nie raz tak było że małżowi nie odpowiadali a jak ja o to samo spytałam to zaraz pomoc była
    ale widzisz... ja tego nie rozumiem i nie pochwalam... ja jak widzę u nas w tym zatłoczonym Krakowie kogoś na "obcych" blachach tym bardziej jestem wyrozumiała... bo sama wiem jak to jest błądzic po obcym miescie
    dobra inwestycja

Cytat Napisał Marta1981 Zobacz post
    Co do blach to najgorsi są Ci na czarnych(co nie zdążyli wymienić),bo to za komuny po znajomości prawko(czytać dobrze) DOSTAŁO a nie zdało.Kolejnymi ofiarami losu na drogach są Ci spoza miast,jak widzę przed sobą rejestrację LCH (z prowincji) zamiast LC(miasto) to wiadomo,że lepiej zachować podwójną bezpieczną odległość i do 2 zredukować.
    zgadza się... ostatnio stoję na jedym z wilekich rond krakowskich i widzę jak uparcie trąbia na biedne autko bodajże na śląskich rejestracjach... gośc się lakko pogubił i zamiast go puścic-pomoc to wspaniali kierowcy po klaksonach...ech...

Cytat Napisał dotmar3 Zobacz post
    Anetka zauważyłam,tez,że jak siadam za kierownicą to zapominam o wszystkich problemach życia codziennego,pełny luzik.Jednym słowem super kuracja

Cytat Napisał dotmar3 Zobacz post
    A co do kultury jazdy to w mojej miejscowości i sąsiednich królują traktory,które uważają ,ze jazda 30km/h to wszystko na co ich stać i nie zjadą ci by można ich wyprzedzić tylko jadą środkiem"przecież wielkie musi być widać".Ale i tak daję radę takiego gagatka wyprzedzić.Innymi zmorami jezdni są markowe autka,a każdy uważa że ma lepszy i tak na ograniczeniu do 50,gdzie jest oznaczona droga dzieci do szkoły(brak pobocza)tacy kierowcy jadą 90(dzięki częstym zakrętom).Najgorsze,że zdażyły sie juz wypadki śmiertelne,ale nikogo to nie nauczyło ostrożności
    o...tak... zgadza sie
    ostatnio bylismy na wczasach pod Opolem... długie kręte drogi w lesie... i ludzie którzy pędzili chyba tam ze 150
    na drodze od ośrodka do najbliższej miejscowości (ok 8 km) było min 10 przydrożnych krzyży

Cytat Napisał patrycja24berlin Zobacz post
    nie, ja nie zdawałam

a ja nie mogę zcierpiec tego że ludzie przestają używac kierunkowskazów... ostatnio opierdzieliłam dwójkę takich "wspaniałych" kierowców

wyczytałam też kiedys że tak na prawde od nas zależy tylko 30%
    tego co dzieje się na drodze... reszta to warunki atmosferyczne, stan drogi i w największym stopni inni kierowcy.... aż strach się bac
    "niebezpiecznie jest wierzyć w to, że coś trwa wiecznie... "

Fan(ka) Avatar kobietka22

Ja też nie zdawałam pierwszej pomocy, tylko czytałam o tym, myśle, że przydałoby się coś takiego przerobić na kursie nie jako egzamin tylko poprostu poćwiczyć no i zmiane koła w razie czego, urozmaiciło by to nudne wykłady, ja musiałam sama przerobić podręcznik bo nasz wykładowca robił sraszne byki powinien być już na emeryturze chyba nie dowidział bo znak: droga dla pojazdów osobowych przetłumaczył tak: "droga dla pojazdów ciężarowych, to znaczy ,że tylko ciężarowe pojazdy o masie przekraczającej 3,5 tony mogą się na tej drodze poruszać" jak można zamiast osobówki widzieć ciężarowe auto na znaku?????

szczęśliwa Dotinka Avatar dotmar3
    Wpisów do bloga
    2

Hej dziewczynki kubicówki.Prawo jazdy mam juz w kieszeni i wielkie chęci do jazdy.Najgorsze jest tylko to,że teraz auto nawaliło,hamulce nie działają,a jak wszyscy wiemy bez tego ani rusz...Jak nie urok to...przemarsz wojsk.Znowu czekam.Dzisiaj pozwoliłam sobie pojeździć po podwórku i wyjechać z bramy na drogę(90stopni,wąsko i przede mną rów pełen wody).Udało się ślicznie,tylko mój mąż się na mnie wydzierał,że jeżdżę sobie bez hamulców.Ale pokusa była zbyt wielka,bo poprzednio jak próbowałam to zarysowałam drzwi,a tym razem wyszło idealnie(tak powiedział mi sąsiad,bo mój chłopek wolał nie patrzeć jak jadę)

Dotmar-zazdroszcze tego prawka ...Tez juz chce miec...a na noc jak zdam bede normalnie na atlasowych poduszkach je kladla i z nimi spala Testy nadal ostro rozwiazuje...jeszcze kilka nledow sie pojawia...wiec to jeszcze nie ten czas...mysle ze na koniec wrzesnia bede szla jakos zdawac...No chyba ze oni to jakos terminy maja inaczej...musze sie dowiedziec....

Fan(ka) Avatar kobietka22

Dotmar3 musisz być bardzo odważna skoro wyjechałaś bez hamulcy, ja bym chyba z samego stresu, że ich nie ma do rowu wjechała, ja ostatnio sobie jeźdźiłam troszke po lekarzach w sprawie swojej i potem mame woziłam, strasznie się zdziwiłam, że mam abs-y nawet nie wiedziałam o tym, wyprzedzałam ciągnik , a zaraz potem było miejcse gdzie chciałam zaparkować więc musiałam szybko tam zjechac i szybko się zatrzymać a tu mi coś szarpie, nie wiedziałam co potem jak wróciłam do domu to zapytałam męża czy mamy abs-y i stwierdził, że jestem typowa blondynka, skoro nawet nie wiem, czym jeżdże i co to ma w środku.

szczęśliwa Dotinka Avatar dotmar3
    Wpisów do bloga
    2

Kobietka wyjechałam bo musiałam przełamać stres gabarytowy auta i zmieścić się w bramie(za pierwszym razem za miast się zatrzymać i cofnąć to dodałam gazu i pięknie za rysowałam cały bok espace.Teraz juz hamulce mam sprawne i jeździ mi się naprawdę dobrze,nie chciała bym sie teraz przesiąść do małego.Ale trochę boję się jechać do miasta,martwi mnie to,że będe szukać drogi dojazdu i coś zrobię nie tak przez to szukanie drogi.A wiem,ze muszę się przełamać,bo czeka mnie już wkrótce jazda do Leszna i do Głogowa z dziećmi...Ciągle mnie zaskakuje te autko,trochę szybkie.
    Patrycjadawaj do dzieła,dasz radę.A termin załatwiaj juz teraz,bo niby nie ma długich kolejek,ale...

mama Misi Avatar agunia-ln

cześć dziewczyny
    Dotmar3 jeździć bez hamulcówto jest odwaga, ja bym nie wsiadła
    w tym tygodniu kończy mi się polisa OC a że z kasą krucho musiałam poszukać czegoś tańszego i znalazłam w Liberty Direct, nie wiem czy dobrze zrobiłam ale przynajmniej zaoszczędziłam połowę z tego co zwykle płacę, a jak kogoś stuknę to i tak wszystkie formalności załatwia ta osoba, która stara sie o odszkodowaniewięc niech się martwi ten w którego wjadę (jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło) mam rację?

Pozdrowienia dla wszystkich "kierownic"i tych, które wkrótce do nas dołączą

Moje największe szczęście

Strona 7 z 101 PierwszyPierwszy ... 2 6 7 8 12 17 27 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania