Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 5 6
51. do 54. z 54
    Pracująca mama! Avatar Roxannka

Domyślnie Odp: kto mieszka z teściami?

Ja co prawda już od pół roku nie mieszkam z teściową, tylko wynajmujemy więc nie do końca na swoim ale sami. Jednak prawie 7 lat z teściową mieszkaliśmy i doskonale wszystkie was rozumiem. Oczywiście są różni teściowie i ja tak naprawde na swoją złego słowa nie moge powiedzieć bo to do dobra kobieta, ale i tak uważam że młoda para nie powinna mieszkać z kimś. Moja teściowa na emeryturze więc ciągle w domu i zawsze posprzątane i ugotowane, więc tak naprawde ja nie wiele musiałam a nawet nie mogłam zrobić. Na początku fajnie bo wygodnie ale potem zaczyna się człowiek wkurzać bo chciałby po swojemu a dla teściowej to przykrość bo jak chcesz sama obiad zrobić to znaczy że jej nie dobry itd itp. Jestem wdzięczna teściowej za możliwość jaką nam dała bo mogliśmy żyć z mężem razem jeszcze przed ślubem ale nie ma to jak samemu :)
    Pozdrawiam wszystkich i życze dużo cierpliwości oraz własnbego mieszkanka ;)

Początkująca(y)

Nie rozumiem teściów,zawsze inni są na początku a potem pokazują swoje złe oblicze.Ja swoich teściów zdążyła znienawidzić przez ich obgadywanie i brak akceptacji.Jak jestem sama w domu i teść też jest to wychodzi z domu,woli na dworze stać jak kołek niż siedzieć w domu ze mną,nawet kupuje piwo i pije je w aucie.Ciekawa jestem co zrobi w zime.Mam nadzieję,że wkrutce się wyprowadzą bo oszaleje w takiej atmosferze.

Początkująca(y)

Fajnie, że taki wątek jest, bo mój M powoli zaczyna mnie namawiać na wspólne zamieszkanie z jego rodzicami. Niby oni mają dom, a my ładujemy kasę w wynajęte mieszkanie... choć moglibyśmy zainwestować w remont poddasza i pod spodem mieć jego rodziców. Ja z założenia staję okoniem i jestem strasznie na nie, bo chciałabym, żebyśmy sami sobie byli panem, żeglarzem, okrętem. I nie wyobrażam sobie nawet popołudni po pracy, które musielibyśmy spędzać z jego rodzicami, bo głupio ich ignorować, skoro pod jednym dachem się mieszka...
    Ale ten wątek utwierdza mnie w przekonaniu, że lepiej jednak ładować w to wynajęte, ale na własnych zasadach. Czasem boję się, że nie będę miała zawsze tyle siły przebicia, by trwać na swoim stanowisku. I w końcu wylądujemy pod jednym dachem, jak jedna wielka nieszczęśliwa rodzinka...

Początkująca(y)

Racja,lepiej ładować kasę w wynajęte mieszkanie i być panem swojego życia niż mieszkać z teściami i ciągle znosić ich dziwactwa itd.Nigdy nie wiadomo jacy potem się staną ...

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 5 6

Zasady Postowania