Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 5 6
51. do 57. z 57

Temat: lady-comp

Początkująca(y) Avatar kedicik

Domyślnie Odp: lady-comp

Ja używam pearly, ale dopiero od niedawna, więc jeszcze nie wiem, czy jestem zadowolona :) Jak się ma cykl bezowulacyjny to wtedy może być np. non-stop kilkanaście dni czerwonych-próba cierpliwości Z drugiej strony można obserwowac cykl-dobre dla starających się, nie tylko dla zapobiegających. (Pokazuje owulację poprzez miganie światelka)
    Urządzenie jest proste w obsludze i moim zdaniem można mu ufać. Należy tylko mierzyc codziennie o tej samej porze, a przed pomiarem spac przynajmniej 3 godz. nonstop.

Początkująca(y)

Z tego co widzę to większość umieszczonych tu odpowiedzi to reklamy produktu.
    HUBA73

Początkująca(y)

Moja żona stosuje LADY COMP od ponad 1,5 roku, przez ten okres była jedna pomyłka, tz. w okresie, kiedy była przemęczona, cykl się niespodziewanie skrócił tak, że owulacja pojawiła się w 6 dniu a LADY COMP pokazywał, że wszystko ok-zielone światło, żona na szczęście była wówczas przemęczona i nie miała ochoty na zabawę, poza tym zaczęła używać dodatkowo PERSONE, która miała wówczas światło czerwone (miesiąc wcześniej PERSONA nie wykryła owulacji). Dlatego polecam wszystkim używanie jednocześnie obu metod tj.PERSONA + LADY COMP, ewentualnie zabawy dopiero po owulacji wówczas skuteczność oceniam obu metod oceniam na 100%. Ogólnie rzecz biorąc jesteśmy zadowoleni z urządzeń i nie zamierzamy z nich rezygnować.
    HUBA.

Początkująca(y) Avatar kedicik

ja używam nadal i jestem zadowolona, z małym "ale": mam dużo czerwonych światełek, ponieważ mam długie cykle, ok. 35 dni czasem nawet dłużej.

wcześniejsza owulacja jest możliwa u osób o krótkich cyklach. Dlatego dobrze byłoby śledzić też swój śluz i sprawdzać czy jest płodny czy nie...
    Nie używam innych urządzeń i nie zamierzam pearly mi wystarcza.
    Co do owulacji to nie wiem czy jest jakieś urządzenie, które może ja wykryć na 100%. Chyba tylko USG..

Początkująca(y)

Teoretycznie zawsze możliwy jest błąd nawet przy USG, co do momentu wykrycia owulacji przez PERSONE to wydaje mi się ona niezawodna tz. tylko w momencie owulacji występuje hormon luteizujący tzw.LH, pojawienie się jego jest natomiast sygnalizowane przez drugą kreskę na jednorazowym teście. Wystarczy, więc (bez konieczności zaglądania w monitor PERSONA) obserwować stopniowe zwiększanie się intensywności koloru drugiego paska, aby niezawodnie znaleźć moment (dzień) owulacji. Po owulacji natomiast nie jest możliwe zapłodnienie.

Entuzjast(k)a Avatar lauraaaa

Myślałam o tym, jako antykoncepcji po porodzie. Ale póki co jest zdecydowanie za drogi. Znalazłam 2 razy tańszy cyclotest więc jak już to preferowałabym ten.

VIOLETA! Czekamy na Ciebie :*

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 5 6

Zasady Postowania