11. do 14. z 14
Temat: Mama i studia- mozliwe?
-
8-04-2010, 16:43 #11
Odp: Mama i studia- mozliwe?
magda19lenka Dzięki za miłe słowa
Wiesz, teraz to w sumie nie ma sensu brać indywidualnego toku nauczania, bo na szczęście odpadło tyle zająć w tym semestrze, że teraz chodzę na 2, góra 3 zajęcia, więc to nie dużo biorąc pod uwagę fakt, że w tamtym semestrze miałam taki plan, że 2 razy w tygodniu od 8 do 16:30...Nie muszę chyba mówić, że cycki mi pękały...Odciągałam pokarm na uczelni.
A jak byłaś w ciąży to studiowałaś? Dla mnie najgorsza była zimowa sesja. Nie dość, że to była moja pierwsza sesja w życiu, stres, to jeszcze ciąża...
-
9-04-2010, 12:35 #12
Tak, w ciąży normalnie studiowałam, cały zimowy semestr chodziłam normalnie, ze wszystkimi zaliczyłam sesję, jakoś wtedy od ok. 20 lutego zaczynał sie już nowy semestr i na nowy semestr pokazałam się tylko przez pierwsze 2 tyg. żeby pokazać się wykładowcom, że mam indywidualny tok, a potem czekałam sobie już w domu i miałam trochę czasu, żeby odpocząć i wszystko poprać, poprasować, i przygotować dla Gosi.
Całe szczęście że masz dobry plan. Ja tez teraz tylko 2 razy w tyg. chodzę, gdyby plan był gorszy to też bym się pewnie pokusiła o podanie o indywidualny tok. Zresztą nie wykluczam że od października też go wezmę (będę na 5 roku) zajęć będzie w prawdzie mniej, ale może mi się uda gdzieś do pracy zaczepić, więc jednak miała bym te nieobecności usprawiedliwione
ale na razie to tylko plany
Małgosia, urodzona 31 marca 2009 roku.
NIE PISZESZ NIE CZYTAJ.
-
7-05-2010, 18:27 #13Początkująca(y)
Witam,
ja chciałabym się zwrócić do samotnych mam. Znam również takie, które studiowały, mimo że nie miały wsparcia od ojca. W takim przypadku jest to głównie możliwe, gdy rodzina i przyjaciele wspierają i pomagają kobiecie. Dobra organizacja i zaplanowanie czasu pomaga. Jednak nie każda ma to szczęście.
Dla samotnych mam proponuję darmowe randki dla singli rodziców: http://www.be2.pl/blog/najlepsze-ran...dzicow-singli/Ostatnio edytowane przez karolina1602 : 7-05-2010 - 18:31
-
26-05-2010, 10:23 #14Wdrożona(y)
Nie jest łatwo połączyć studia z macierzyństwem. Każda kobieta,która była w takiej sytuacji wie o czym mówię:) Nie jest to łatwe,ale nie niemożliwe. Oczywiście pod warunkiem,że się ma oparcie w rodzinie lub znajomych. Mam nadzieję,że wszystkim wam się uda ukończyć studia, naprawdę warto się postarać

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Niestety 6 miesieczna Madzia nie...
Dzisiaj, 01:33 w Pożegnania