11. do 17. z 17
-
30-06-2011, 15:57 #11
Odp: co sądzicie o imieniu amadeusz
A co Ty sie tak zdrabnianiem przejmujesz? Moze Mama Amadeusza NIE CHCE zeby ktokolwiek zdrabnial jego imie... Od zawsze wychodze z zalozenia, ze gdyby ktos zyczyl sobie, aby na jego syna wolano na przyklad Tadek, tak by go nazwal - a nie Tadeusz. Zdrobnienia sa sprawa rodzicow i juz.
A co do imion samych w sobie, to chyba nie ma takiego, do ktorego nie daloby sie dokleic przesmiewczej laty.
http://www.youtube.com/watch?v=H4rdM4B4qyc
Jesli rodzice nie szanuja innych, tego naucza swoje dziecko... I bez znaczenia jest czy na jego drodze stanie Michal, Tomek, Amadeusz czy Eugeniusz... Powod do przezwiska zawsze sie znajdzie.
-
30-06-2011, 21:08 #12
ja jak rodzilam swojego syna to lezalam akurat z dziewczyna ktora dala swojemu synkowi na imie adadeusz, powiem ze nawet lekarzowi do smiechu bylo nie wspominajac o pielegniarkach, kazda grzala sie!(nawet padlo stwierdzenie ze kojarzony syn bedzie z reklama papieru toaletowego) mi to akurat nie przeszkadza kazdy ma prawo dac dziecku imie jake uwaza ale ludziska sa na swiecie okrutni!
-
1-07-2011, 15:08 #13
Samo imie Amadeusz brzmi pieknie. Jakos sie utarlo, ze pewne cechy charakteru sa przypisywane imionom i odwrotnie.
Bedac opiekunka w Niemczech mialam pod swoimi skrzydlami chlopca o imieniu Amadeusz, piekne i rozbrykane dziecie
, strasznie to imie mi sie spodobalo i tak jest do dzis. W Anglii gdzie mieszkam takie imiona jak np "Szczaw" czy "Leszczyna" i znana wszystkim "Stokrotka" czyli Daisy, sa na porzadku dziennym i nikt nikomu nie robi glupich uwag z tego powodu, ale co kraj to obyczaj i w tym tkwi problem wzajmnego zrozumienia.
"Metody naturalne lecza, farmakologia utrzymuje przy zyciu"
-
2-07-2011, 18:39 #14
Witaj droga mamo !
Imię cudowne, przepiękne !
Mój młodszy 3 letni synek ma właśnie tak na imię
nie spotkałam się ani razu z jakimkolwiek szyderstwem, mało tego jest muzykalny ma kręcone bląd włoski do ramion i nie wyobrażam sobie go z innym imieniem
Zdrobnienia ? wołamy na niego zwykle Ami Amadeuszek albo po prostu Amadeusz
Zdecydowanie najpiękniejsze imię na świecie

Livastrid Varg/Maron Ada/Trina Lila/ Lelek Iga/Martolinka Alicja/Qcz Jakub/Katrina ?/Wika syn/ Iza córka/Bunny Dominik/Syneczki3 Marcelinka/Sowinka 12.
-
2-08-2011, 11:15 #15
Powiem szczerze, że jak przeczytałem temat tego wątku, to mnie troszkę rozbawił, ale im dłużej sobie pomyślę, tym bardziej mi te imię pasuje :) Bardzo oryginalne
Chcesz modnie ubrać swoje dziecko?! Z nami jest to możliwe – ubranka dla dziewczynek i odzież dziecięca najwyższej jakości
-
12-08-2011, 10:57 #16
Mnie też Amadeusz wydaje się oryginalny, fajny pomysł, podoba mi się
-
2-12-2011, 06:35 #17
Temat juz troszke "starawy",ale się wypowiem

Amadeusz to żadna nowość,znam kilkunastolatków o takim imieniu.Niesie ze sobą bardzo pozytywne skojarzenia(no,chyba,ze komus Mozart tylko z reklama papieru toal. sie kojarzy,ale to inna sprawa
).
Mój syn juz dzis dorosły ma na imie Maksymilian.Dziś bardzo popularne .A dzieci się z niego śmiały,że ma "psie imię".Więc kwestia odbioru imienia tez jest sprawą "płynną",ze się tak wyrażę.Raz jest "modne",raz nie,raz wyśmiewane,to znów spotyka się z pełną aprobatą.
Pełno teraz Franków,Ignasiów,Leonów- jakby ktoś 15 lat temu dał dziecku tak na imię,to dopiero byłby śmiech na sali- a dziś to normalne.Nie ma co się moda kierowac,tylko nadac dziecku takie imię,które lubimy,podoba nam sie i..."pasuje " do dziecka.Mój Maks właśnie tak "dostał" swoje imię- nie wiedziałam do końca,różne po głowie mi chodziły.A jak go dostałam w ramiona i spojrzał na mnie tymi mądrymi niebieskimi oczkami,to wiedziałam,że to Maks i już

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań