21. do 30. z 1612
-
15-11-2008, 20:22 #21
Odp: Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!
Sandra1982 na początku ciaży wybraliśmy imiona dla Brzuszka: Lew i Sonia:), urodził się synek , a po miesiącu mojej najlepszej przyjaciółce urodziła się córeczka...Sonia
))
Za pare miesięcy zostanę Chrzestną Mamą Sonii, ale dla przyszłej córeczki ( bardzo bym chciała!!!) będziemy musieli poszukać inne imię
Mój blog: mamablog.pl
-
16-11-2008, 11:23 #22
No to teraz ja
Moi mężczyźni maja na imię Oliwierek i Amadeuszek. Wybierając imie dla Oliwier myślałam że będzie mało spotykane a tu taki psikus... z kolei z Amadeuszem się nie przeliczylismy. A mówimy na nich
Oliwier - Oliwierek, Oliś, Olik, Oli, Olivi
Amadeusz - Amadeuszek, Amadi, Madi, Madik, Madulek, Amadeo, Ami
Jak komu w danej chwili na język przyjdzie.
Podczas pierwszej ciąży dla chłopca wchodziły w grę oprócz Oliwiera jeszcze Igor, Fabian, Filip dla dziewczynki Nicola i całe szczęście mamy synka.
Przy drógiej dla chłopca zdecydowanie Amadeusz a dla dziewczynki Zuzia, Maja, Natasza i Larysa i była by Nati
Trzeciego dzidziusia planujemy za 3 lata i jak narazie staneło na Mikołaj, Kryspin, Marcel, Gracjan ze wskazaniem na Mikołaja oraz Aurelia w dalszym ciągu Natasza i Larysa z wielkim naciskiem ze strony męża na Aurelie.
A co wy wszystkie na to?

-
16-11-2008, 11:56 #23
Lolka777, Lew strasznie oryginalnie brzmi i powiem szczerze, ze oprocz prof. Lwa Starowicza i Lwa Tolstoja nie spotkalam sie z tym imieniem

No ja przy drugim dziecku w przypadku dziewczynki tez raczej Sonia nie dam
, ale imie bardzo mi sie podoba
Nadja tez odpada, bo moja kuzynka bedzie miec Nadje za kilka miesiecy, wiec znowu bede myslec nad imieniem

Syneczki2, Oliwierkow znam kilka - u nas bardzo modne w ostatnich latach
Amadeusza nie znam zadnego - ladne imie 

Moja siostra mowi, ze jak bedzie miec syna to da mu na imie wlasnie Kryspin
A dla dziewczynki z tych wymienionych najbardziej podoba mi sie Natasza
-
16-11-2008, 18:27 #24
-
16-11-2008, 19:47 #25
Syneczki2 Amadeuszek- ładne, nikogo nie znam o tym imieniu. A Aurelkę ma nasza kolezanka z Londynu, prześliczna z niej dziewczynka

Ostatnio dużo się słyszy o Zuzkach:)
pozdrawiam!!!!!Ostatnio edytowane przez Lolka777 : 16-10-2010 - 07:32
-
16-11-2008, 19:50 #26
firanka wszystkim z imieniem nie podpasujesz...
najważniejsze, żeby Wam się podobało i żeby do dziecka pasowało, a reszta................
Nicole - oryginalne, poznaliśmy pewną małą Nicolettę, ale podejrzewam, że to jest zupełnie odmienne imięMój blog: mamablog.pl
-
17-11-2008, 07:49 #27
ja spotkałam się z imionami Niko, Atena (rodzeństwo);
bardziej oryginalne z tych, które znam to Lea, Nela, Kia (jeszcze przed pojawieniem się an rynku Kia Yaris
)
Coraz częściej słyszę o rzadkich, staropolskich imionach, które są nadawane, np. Bożydar, Dobrawa; zaczęło mi się podobać imię Bronisław, ale mąż kazał mi wybić sobie z głowy...
-
17-11-2008, 14:01 #28
wesolutka Niko i Nela mi się podobają
-
17-11-2008, 14:10 #29
-
17-11-2008, 15:09 #30Początkująca(y)
Moja córeczka ma na imię Idalia. Zastanawiałam się nad Idą, ale Idalia to prawie to samo a tak jakoś ładniej brzmi:).

9Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań