21. do 30. z 281
Temat: Polecam - Odradzam
-
28-12-2010, 21:06 #21
Odp: Polecam - Odradzam
POLECAM:
1. Puder Nivea Baby - radzi sobie z odparzeniami lepiej niż Sudocrem.
2. Chusteczki nawilżające DADA z Biedronki, zwłaszcza te zielone - są super nawilżone i do tego świetnie zmywają makijaż
3. Pojemniki Avent VIA do zamrażania pokarmu (na Allegro 50 gr/szt.)
4. Na lepszą laktację piwo Karmi
ODRADZAM:
Pampersy z siateczka - szybko odparzyły tyłek Krzysiowi
( ta siateczka przykleja się do pupy niemowlaka).
-
29-12-2010, 07:34 #22
A ja odradzam kazdy puder...U nas strasznie odparza,do tego się "kulkuje" i wkurza mame. Już wolimy mąke ziemniaczaną.
-
29-12-2010, 11:03 #23
POLECAM Chuste. Fifi zasnąl jak aniołeczek. Tylko troche mi ciepło w niej było..
-
29-12-2010, 13:06 #24
Polecam:
Krem na odparzenia Nivea Baby - używamy tylko tego a pupcia jak u niemowlaka
Laktator Avent Isis - uratował mi już nieraz piersi, jak mała nie umiała jeszcze złapać brodawki
Kapturki do karmienia Avent - miałam płaskie brodawki i Basia nie mogła się dobrze przyssać, teraz już się trochę wyrobiły i dajemy radę bez nich
-
29-12-2010, 14:20 #25
Na razie to co zauważyłam;
Odradzam:
butelki LOVI, i wszystkie wymysły szatana pt. "anatomiczne smoczki", Zuzia się takim smoczkiem jedząc z butelki krztusiła mlekiem i miała czkawkę,
wkładki laktacyjne canpol - nie chodzi o chłonność, a materiał, bolące podrażnione brodawki po prostu jeszcze bardziej bolały po włożeniu do stanika tych wkładek
gąbkę do wanienki mającą podtrzymywać dziecko - kompletny niewypał, zajmuje dużo miejsca w wanience, wciąga wodę, miało ułatwiać, a utrudniło, mycie dziecka jest wygodniejsze w samej wanience
Polecam:
Laktator ręczny Tomme Tippe - na prawdę świetnie odciąga
wkładki laktacyjne Tomme Tippe - delikatne, mają wgłębienie na na brodawkę
krem na odparzenia nivea- Zuzia odparzyła się już w szpitalu, bo te pielęgniary kąpiąc moje dziecko nie chciały ode mnie żadnych kosmetyków pielęgnacyjnych choć miałam ze sobą, a na odparzenie twierdziły, że to nic, w domku kremikiem ratujemy pupcię i pomogło juz po 1 użyciu
rożek - moja mała uwielbia w nim spać, jest jej ciepło i jest opatulona jak lubi
-
2-01-2011, 21:28 #26Grudnióweczka 2010
polecam:
pieluszki bella happy - rewelacyjne, z wycięciem na pępuszek, brak odparzeń (po 'pampersach' były od razu)
chusteczki bambino - naprawdę mokre
krem p. odparzeniom bambino (rewelacja naprawdę)
wkładki laktacyjne bella - naprawdę chłonne
odradzam
pieluszki pampers te cienkie z 'niebieskiego pudełka'
chusteczki mokre cleanic - za suche
wkładki laktacyjne johnson - za cienkie i jakoś tak sutki w nich bolą
-
3-01-2011, 09:58 #27Mama Franka i... :)
Hmm... To ja mam diametralnie różne doświadczenia :) Po belli Franka odparzyło, pampersy są super. Wkładki bella sztywniały i przeciekały. Teraz mam Tommee Tippee i są o niebo lepsze - cieniutkie, nie przebijają przez biustonosz, z mocnym klejem, nie sztywnieją, no i pakowane w woreczkach po dwie sztuki, co jest dobre na wyjście - polecam :)
-
3-01-2011, 10:13 #28
-
3-01-2011, 10:56 #29
A ja mam teraz wkładki baby dream i jestem zadowolona bardzo.
-
3-01-2011, 11:02 #30podwójna mama

8Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Fora regionalne