Strona 88 z 88 PierwszyPierwszy ... 68 78 83 87 88
871. do 874. z 874
Drzewko podziękowań128Podziękowań

Temat: Wątek kulinarny grudniówek :)

Październikowa Mama'06 Fan(ka) Avatar gufi

Domyślnie Odp: Wątek kulinarny grudniówek :)

yvona - i jak? smakowal?

Nina Alicja

Fan(ka)

gufi baaardzo smakował. Pyyszzzznnny był, taki mi sie idealny zrobił nie za sypki nie za twardy,, pomarancze naprawde są extra. Następnym razem juz bede mądrzejsza i szybciej zdejme pokrywe. gufi a powiedz u Ciebie ta musztardowa polewa to sie zrobiła taka chrupka czy nie?

Październikowa Mama'06 Fan(ka) Avatar gufi

no z tej musztardy tez nam sie zrobila taka skorupka i mysle, ze to dlatego schab byl taki soczysty, bo soki z mieska nie wyciekaly ... ja zrobila dokladnie jak w przepisie bez przykrycia, z termoobiegiem.
    *Yvona* dziękuje za post.

Nina Alicja

maj'08 grudzień'10 maj'12 Avatar wrublik7

znalazłam przepis na marchewkowe ciasto (kiedyś jednak muszę cały ten wątek przetrzepać i spisać to w jednym zeszycie) mam nadzieję że w tym tygodniu je zrobię, dawno mi po głowie chodzi
    robiłam raz z tego przepisu tutaj kiedyś zamieszczonego, teraz jak trafiłam, nie wiem może na taki sam, może podobny, wspomniałam jakie to dobre
    • 4 jajka
    • 1,5 szklanki cukru
    • 1 szklanka oleju
    • 2 szklanki mąki
    • 2 szklanki startej marchewki (na drobnych oczkach tarki; ok. 2-3 duże marchewki)
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    • 2 łyżeczki cynamonu

Krok 1. Całe jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Krok 2. Powoli dodajemy olej, cały czas ucieramy. Krok 3. Stopniowo dosypujemy mąkę, ucieramy aż do uzyskania gęstej, gładkiej masy. Krok 4. Dosypujemy proszek i sodę oraz cynamon. Krok 5. Dodajemy startą marchewkę, delikatnie mieszamy aż do połączenia składników. Krok 6. Pieczemy w tortownicy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką lub w wysokiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia – 30-40 minut. Temperatura 180 st. C; piekarnik przed wstawieniem ciasta powinien być lekko podgrzany.

Strona 88 z 88 PierwszyPierwszy ... 68 78 83 87 88

Zasady Postowania