Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
1. do 10. z 19

Temat: kleik ryzowy

Początkująca(y)

Domyślnie kleik ryzowy

Witajcie!
    Mam pytanie czy mozna dziecku ktore skonczylo 3 miesiace dosypac odrobine kleiku ryzowego do mleka zeby bylo bardziej tresciwe jezeli tak to prosze o podanie proporcji.
    Pozdrawiam

Fan(ka)

Domyślnie Odp: kleik ryzowy

z tego, co wiem, dziecko butelkowe dokarmia sie od 4 m-ca, nie wczesniej. czy zle ci przybiera na wadze, ze chcesz je dozywiac kleikiem? jesli tak to najpierw pediatra sie klania, a nie experymenty na wlasna reke!

Lipcowe mamy '05 Avatar Joaska

zgadzam sie z naja, dzieci karmione piersia kleik moga jesc po 5 miesiacu, poza tym kleik ryzowy czesto zatwardza dziecko i pozniej moze byc problem!!!!

najlepiej spytac lekarza!!

Początkująca(y)

masz racje, Joaska, ze kleik zakleja niektore maluchy. karmie piersia, Nuno mial z 5 miesiecy gdy mu zaczelam dawac dodatkowo kleik. od razu bardzo mu posmakowal, ale zaczely sie problemy z kupkami. jego rekord to 6 dni bez! bylam przerazona! przestalam mu dawac i minelo. teraz Nuno ma prawie 7 miesiecy i daje mu bardzo sporadycznie i w niezaduzych ilosciach.

Październikowa mać Avatar Teddy

mozna... ale od kleiku ryzowego lepsza jest kaszka kukurydziana...
    i tez nie ma sensu dosypywac, jesli dziecko jada normalnie - pelne porcje mleka i prawidlowo przybiera, a chodzi Ci tylko o wydluzenie czasu miedzy karmieniami...

Banned

Wink Odp: kleik ryzowy

Ja powiem tak: jak kto woli jedni ida to pediatry jedni doradzaja sie swoich mamusiek;]]]].ja zazwyczaj robie to 2;)))) nie wiem kazde niemowlę raaguje inaczej dla jednego brzuszka kleik moze byc za ciezki a dra drugiego na odwrót mysle ze mozesz dosypac odrobinke mleczko bedzie bardziej syte ale jak pisala na gorze Teddy nie warto kombinowac jak wszytsko jest okejbo są male zarloczki krorym czasami samo mleczko nie wystarcza
    Ostatnio edytowane przez ola14024 : 2-01-2009 - 18:36

Początkująca(y)

No wlasnie moj zarloczek dostaje mleko z klaikiem od 6tyg zycia (!) bo nie najadal sie samym mlekiem i nie chodzilo mi o wydluzenie czasu miedzy karmieniami.. Daje mu 2lyzeczki kleiku na 100ml mleka i nic mu nie jest,przestalo mu sie ulewac, kupki sa codziennie bez zatwardzen i zadnych problemow. Je co 3godz.

Początkująca(y)

Smile Odp: kleik ryzowy

witam :) ja mojej Oliwce zaczęłam dosypywać kleik jak skończyła 2 miesiące bo nie przybierała mi na wadze, nic jej się nie stało, ładnie zaczęła mi rosnąć i kupki robi średnio po 3 na dobę :))

Zadomowiona(y)

tak moja mała tez jak zaczełam jej dawac mleko wzbogacone kleikiem to zaczeła miec problemy z wyproznianiem, po odstawieniu wszystko wrociło do normy, wiec przestałam dodawac kleik, jesli dziecko je ładnie i przybiera na wadze to nie ma potrzeby czegokolwiek zageszczac.
    Aniołek(*) 11tc- 1.04.2007

Fan(ka) Avatar agi0506
    Wpisów do bloga
    1

Cytat Napisał martha1 Zobacz post
    tak moja mała tez jak zaczełam jej dawac mleko wzbogacone kleikiem to zaczeła miec problemy z wyproznianiem, po odstawieniu wszystko wrociło do normy, wiec przestałam dodawac kleik, jesli dziecko je ładnie i przybiera na wadze to nie ma potrzeby czegokolwiek zageszczac.
    Zgadzam się z tobą. Miłosz ma prawie 10mc i ja dawałam mu kleik od 5mc i akurat nic nie ma po nim.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Zasady Postowania