Strona 1 z 6 1 2 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 58
Drzewko podziękowań12Podziękowań

Temat: Od kiedy parówki?

Początkująca(y) Avatar anna.kotecka

Domyślnie Od kiedy parówki?

Cześć,

zastanawiam się od jakiego wieku można dawać dzieciom parówki?
    Moja koleżanka karmi nimi swojego synka, który ma 12 miesięcy.
    Jak z wami?

25 latek ;) Avatar rastafarianka

Domyślnie Odp: Od kiedy parówki?

wydaje mi sie ze jak najbardziej juz mozna... wazne zeby były to małe kawałeczki... zeby nie dac dziecku calej parowki tylko pokroic w malutkie kawaleczki... ja opiekuje sie dzieckiem ktore ma rok i 3 miesiace i juz od dawna wcina parowki i bardzo jej smakuja

Fan(ka) Avatar Perfecta

ehhh parówki... Przepraszam że zapytam
    Po co? Przecież tam nie wiadomo co jest w środku.. Nawet te dla dzieci z pięknymi kolorowymi obrazkami na opakowaniu maja w środku MOM , czyli wszystko oprócz pełnowartościowego mięsa ( skórki , kości , scięgna , pióra) do tego mnóstwo wody , mnóstwo zagęstnika i całe mnóstwo E ulepszaczy i brawników itp chemi potrzebnej by te parówki były smaczne. Ja nie będę dawała na pewno parówek... Przepraszam że może za ostro ale takie jest moje zdanie :) Pozdrawiam serdecznie
    pawimi i glodomorek dziękują za post.

Matka Polka.

Cytat Napisał Perfecta Zobacz post
    ehhh parówki... Przepraszam że zapytam
    Po co? Przecież tam nie wiadomo co jest w środku.. Nawet te dla dzieci z pięknymi kolorowymi obrazkami na opakowaniu maja w środku MOM , czyli wszystko oprócz pełnowartościowego mięsa ( skórki , kości , scięgna , pióra) do tego mnóstwo wody , mnóstwo zagęstnika i całe mnóstwo E ulepszaczy i brawników itp chemi potrzebnej by te parówki były smaczne. Ja nie będę dawała na pewno parówek... Przepraszam że może za ostro ale takie jest moje zdanie :) Pozdrawiam serdecznie

Dlatego właśnie nie kupujesz tych dla dzieci jeśli jest na opakowaniu kubuś puchatek to nie znaczy że są idealne dla małego brzuszka.

Ja kupuję Julce "jedynki" parówki z indyka nie zawierają MOM-u ogólnie chyba mają najlepszy skład z obecnie dostęnych na rynku.

A co do ulepszaczy w tej chwili wszystkie produkty mają w składzie jakiś "E", więc tak czy siak nie uchronisz dziecka przed nimi.

Szczęśliwa mama Avatar zyrraffka

ja swojemu dziecku nie dam parówek, same śmieci w nich są. sama tez ich nie jem

Mamusia Kubusia 2009 Avatar fanta20062

Każda mama wychowuje dziecko według swojego uznania i daje mu do jedzenia to co uważa! Nie jestem zwolenniczką parówek, bo ich nie lubię ale moi panowie się nimi zajadają. Mojemu smykowi pierwszą parówkę dałam jak skończył roczek.

Początkująca(y) Avatar anna.kotecka

No właśnie... :) A ile my rzeczy robimy/jemy tych niekoniecznie najwłasciwszych? :)

Ja tez uważam,że należy pozwolić na jedzenie, ale zadbać o to zeby produkt był mozliwie najlepszy i najzdrowszy. Moja koleżanka daje swojemu dziecku Balbinki. Maja wszystkie niezbędne atesty. Przyznam Ci się, że sama je jem :) Atesty są po coś, prawda? Świństwa dzieciom by nie dali :)

Mamusia Kubusia 2009 Avatar fanta20062

Cieszę się Aniu, że w końcu znalazłaś jakieś dobre parówki . Pozdrawiam serdecznie

Początkująca(y)

ja tagze staram sie nie kupowac tego swinstwa dziecku.
    parowki to jest najgorsze jedzenie sa tam same odpadki

Fan(ka) Avatar beata26

Julka dostaje parówkę raz na 2 tyg może, ale są to parówki z szynki, z sokołowa 93% mięsa, PARÓWKI Z SZYNKI SOKOŁÓW 220G | K&M Delikatesy są pyszne, a jedna raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Gorsze są danonki a mamy je podają notorycznie.

Strona 1 z 6 1 2 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania