1. do 10. z 15
Temat: Woda do picia
-
5-07-2009, 21:40 #1
-
6-07-2009, 09:50 #2OlsenównaGuest
Odp: Woda do picia
czesc, mozna dac wszystkie wody co maja pozytywna opinie instytutu matki i dziecka czyli żywiec, primavera, aquarel z nestle, mama i ja i pewnie wiele innych, pozdrawiam. ja kupuje ta z nestle bo w biedronce jest tania taka mała i z dziubkiem wiec nie potrzeba kubeczka czy butli, pozdrawiam
-
6-07-2009, 22:29 #3
-
7-07-2009, 08:18 #4OlsenównaGuest
nie kupowalam wody smakowej kubusia ani innej wody smakowej, cos nie wierze w te wody smakowe bez konserwantów i innych dodatków, może lepiej do zwykłej wody dodac ciupke soczku i bedzie to samo. a moze tak pisze bo sama za wodami smakowymi nie przepadam, pzdr
-
22-07-2009, 22:19 #5
Na butelce jest napisane że to napój o smaku np. cytrynowym na bazie wody
więc i z cukrem 
Myślę że możesz spróbować.
Moja mała lubi tą wodę i ja też bo dzióbek niekapek jest faktycznie niekapkiem i nie zalewa się dziewczyna
Aczkolwiek zwykła woda najlepiej gasi pragnienie
i u nas to jest główne źródło płynów
-
11-03-2011, 21:00 #6Październikowa Mama Mai
- Wpisów do bloga
- 1
Ja mam pytanie odnośnie podawania wody lub innego napoju dziecku karmionemu piersią u którego wprowadzam nowe pokarmy. Maja na razie dostaje kleik ryżowy z dodatkiem świeżego jabłka oraz pół słoiczka obiadku. Czy w takim razie mam je podać wodę lub sok po takim posiłku? Czy wystarczy to co wypije posilając się z piersi?
-
3-06-2011, 15:03 #7Początkująca(y)
Ja niedawno trafiłam na jonizatory.com i tam po raz pierwszy dowiedziałam się o jonizatorach. Muszę przyznać, że taki jonizator to bardzo duża oszczędność na wodzie mineralnej a poza tym przynajmniej ma się pewność, że taka woda jest czysta i posiada właściwości lecznicze. Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie.
-
31-01-2012, 18:43 #8
Ja dzieciom daję wodę Żywiec Zdrój, już niemowlakom można podawać więc bezpieczna... A wody smakowe to nie najlepszy pomysł bo to sam cukier jest.
-
14-02-2012, 14:39 #9Początkująca(y)
Widze, ze temat odkopany i dobrze bo cały czas aktualny. Ja sie dowiadywałam u mojego lekarza i powiedział, że spokojnie mogę dawać przegotowaną wodę z wodociągów. Nie zawiera ona żadnych mikrobakteri, które mogą się pojawiać jeśli taką wodę dodatkowo filtrujemy. Dlatego ja nie wymyślam, nie kombinuje i podaję gotowaną wodę z kranu, mały jest zdrowy i nigdy nie było jakiś problemów.
-
2-04-2012, 12:26 #10
Z kranu chyba bym się nie odważyła napoić dzieciaka ;) Gdzieś słyszałam, że dla dziecka najlepsza jest woda o obniżonej zawartości sodu, który obciąża nerki malucha. Wiecie coś o tym?
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.
— Paulo Coelho

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań