Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
1. do 10. z 15

Temat: Woda do picia

mama Krystianka Avatar moniakap

Domyślnie Woda do picia

Witam i proszę o pomoc.
    Jaka wode można dać do pica rocznemu dziecku?

Olsenówna
    Guest

Domyślnie Odp: Woda do picia

czesc, mozna dac wszystkie wody co maja pozytywna opinie instytutu matki i dziecka czyli żywiec, primavera, aquarel z nestle, mama i ja i pewnie wiele innych, pozdrawiam. ja kupuje ta z nestle bo w biedronce jest tania taka mała i z dziubkiem wiec nie potrzeba kubeczka czy butli, pozdrawiam

mama Krystianka Avatar moniakap

a woda smakowa kubusia ?

Olsenówna
    Guest

nie kupowalam wody smakowej kubusia ani innej wody smakowej, cos nie wierze w te wody smakowe bez konserwantów i innych dodatków, może lepiej do zwykłej wody dodac ciupke soczku i bedzie to samo. a moze tak pisze bo sama za wodami smakowymi nie przepadam, pzdr

Grudzień '07 Avatar Paula21

Na butelce jest napisane że to napój o smaku np. cytrynowym na bazie wody więc i z cukrem

Myślę że możesz spróbować.
    Moja mała lubi tą wodę i ja też bo dzióbek niekapek jest faktycznie niekapkiem i nie zalewa się dziewczyna

Aczkolwiek zwykła woda najlepiej gasi pragnienie i u nas to jest główne źródło płynów

Październikowa Mama Mai Avatar lolkak
    Wpisów do bloga
    1

Ja mam pytanie odnośnie podawania wody lub innego napoju dziecku karmionemu piersią u którego wprowadzam nowe pokarmy. Maja na razie dostaje kleik ryżowy z dodatkiem świeżego jabłka oraz pół słoiczka obiadku. Czy w takim razie mam je podać wodę lub sok po takim posiłku? Czy wystarczy to co wypije posilając się z piersi?
    ​​

http://pszczolkamajka.comZapraszamy!-nowy adres-łatwy do zapamiętania

Początkująca(y)

Ja niedawno trafiłam na jonizatory.com i tam po raz pierwszy dowiedziałam się o jonizatorach. Muszę przyznać, że taki jonizator to bardzo duża oszczędność na wodzie mineralnej a poza tym przynajmniej ma się pewność, że taka woda jest czysta i posiada właściwości lecznicze. Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie.

Wdrożona(y) Avatar zuzika

Ja dzieciom daję wodę Żywiec Zdrój, już niemowlakom można podawać więc bezpieczna... A wody smakowe to nie najlepszy pomysł bo to sam cukier jest.

Początkująca(y)

Widze, ze temat odkopany i dobrze bo cały czas aktualny. Ja sie dowiadywałam u mojego lekarza i powiedział, że spokojnie mogę dawać przegotowaną wodę z wodociągów. Nie zawiera ona żadnych mikrobakteri, które mogą się pojawiać jeśli taką wodę dodatkowo filtrujemy. Dlatego ja nie wymyślam, nie kombinuje i podaję gotowaną wodę z kranu, mały jest zdrowy i nigdy nie było jakiś problemów.

Początkująca(y) Avatar Nie_Będę_Julią

Z kranu chyba bym się nie odważyła napoić dzieciaka ;) Gdzieś słyszałam, że dla dziecka najlepsza jest woda o obniżonej zawartości sodu, który obciąża nerki malucha. Wiecie coś o tym?
    Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.
    — Paulo Coelho

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Zasady Postowania