1. do 5. z 5
    Fan(ka) Avatar Aneta_85

Domyślnie Brak sutka a karmienie piersią

Witam,
    może jakaś kobietka na forum się spotkała z moim problemem. Otóż w wyniku pewnej operacji kilka lat temu straciłam sutka u prawej piersi. Tzn. część sutka się zachowała ale jest to jedynie jakaś mała część sutka - jakieś 20%. I teraz zastanawiam się jak to będzie z tym karmieniem piersią.
    Ma któraś pomysł na moje pytanie? Trochę nieporadnie się z tym czuję.
    Ty i ja - 12.05.12

Filip - 13.07.11 3850gr, 56cm
    ​​

Zadomowiona(y) Avatar Dobrawa

Domyślnie Odp: Brak sutka a karmienie piersią

a masz mleko w tej piersi????
    ogólnie to u mnie nie zauważyli w szpitali sutków:D i dali wkładki silikonowe rozmiar S AVENTu. Nakładam na "słabo widocznego" sutka i mleko płynie.

Fan(ka) Avatar Aneta_85

Cytat Napisał Dobrawa Zobacz post
    a masz mleko w tej piersi????
    ogólnie to u mnie nie zauważyli w szpitali sutków:D i dali wkładki silikonowe rozmiar S AVENTu. Nakładam na "słabo widocznego" sutka i mleko płynie.
    No na razie to teoretyczne rozważania bo poród w lipcu, ale wolałabym się przygotować psychicznie na pewne komplikacje jeśliby wystąpiły.
    Ty i ja - 12.05.12

Filip - 13.07.11 3850gr, 56cm
    ​​

Fan(ka) Avatar zielona maupa

Aneta, jesli ujscie kanalow mlekowych nie zostalo zamkniete i mleko bedzie mialo ktoredy sie wydostac to nie ma problemu. Zalozysz nakladki silikonowe i po klopocie. Ja mialam problem wkleslych brodawek, na ktore te nakladki pomogly. Oczywiscie wielkim klopotem jest to, ze sie odklejaja i zsuwaja, niemniej jednak po niespelna 2 miesiacach karmilam juz bez ich pomocy.

Fan(ka)

leżałam na sali z dziewczyna która tak jak ty miała tylko część sutka- z tej piersi ściągała laktatorem lub używała nakładek- a do drugiej normalnie przystawiała ( choć wygodniej jej było z obu ściągać i podawać mleko butelką). Spób sprawdzony- to było jej trzecie dziecko w ten sposób karmione.
    Młodzieży

Starszyzna

Zasady Postowania