1. do 10. z 11
-
3-12-2011, 09:55 #1
Butelka antykolkowa dr Brown -szukam porady!
Hej dziewczyny, Moje Maleństwo jeszcze się nie urodziło jednak już myślę o tym co niestety zdarza się każdej kobiecie w mojej rodzinie - nie potrafimy długo karmić piersią, mleka zazwyczaj jest za mało i inne powody. Stąd ubezpieczyłam się na zaś w butelki antykolkowe. Czy któraś z Was używa/ła takich butelek, czy rzeczywiście maluch nie ma po tym kolek, nie nałapuje się powietrza? I czy po karmieniu taką butelką, przy której dziecko nie powinno nałapać się powietrza również trzeba "odbeknąć"?
-
3-12-2011, 13:17 #2
Odp: Butelka antykolkowa dr Brown -szukam porady!
Szczerze polecam butelkę antykolkową Chicco.
-
3-12-2011, 20:29 #3
ja używałam butelek i smoczków avent i byłam z nich zadowolona
jeśli chodzi o karmienie piersią: pozytywne nastawienie i wiara w siebie daje wiele:) u mnie sprawiła, że karmiłam rok, chociaż było ciężko bardzo momentami :) a i z kolką łatwiej się walczy karmiąc piersią: piłam koper włoski i zioła laktacyjne i jakoś bez większych problemów poszło :) czego i wam życzę :)
-
3-12-2011, 20:30 #4Fan(ka)
Net-ka musisz sama wybróbować ... ja mam kilka
Chicco - tak sobie
NUK - tak sobie
Dr Brown - OK
Tommee Tippee - OK
MAM - OK
Avent - porażka
LOVI - może być
-
3-12-2011, 20:37 #5
Dziewczyny, oczywiście nastawiam się na karmienie piersią ale jak nie wyjdzie to mam już 10 butelek dr Brown - te ANTYKOLKOWE. Jesli dziecko teoretycznie nie powinno nalykac sie powietrza jedzac z takiej butelki to czy nalezy po karmienu czekac na "odbekniecie"???????
-
3-12-2011, 20:39 #6
-
3-12-2011, 20:58 #7Fan(ka)
no trzeba ale Młody ma taki urok że albo mu się odbija od razu albo w ogóle ... o czym przekonaliśmy się nie raz
ale czekamy ... zobaczysz sama.
-
4-12-2011, 08:49 #8
Czy karmisz piersią,czy butelką,"odbeknąć" nie zaszkodzi
.
Życze Ci jednak,by te wszystkie butelki okazały się niepotrzebne
-
8-12-2011, 18:39 #9
10 butelek to troche duzy arsenał
nie wiem czy tyle bedzie potrzebne. zapewne nie użyjesz wszystkich 
Ja mam butelki z Avanta, polecił mi ją lekarz no i znajomi tez mowili ze są ok. Sama z doswiadczenia jeszcze nie moge pochwalic poniewaz karmię poki co piersią, a butelki używam tylko sporadycznie do wody
-
9-12-2011, 09:40 #10

4Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań