Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
11. do 13. z 13
    Początkująca(y)

Domyślnie Odp: co robic jak dziecko nie najada sie piersia? dokarmiac?

Z dwojga złego lepiej odciągać pokarm i podawać go w butelce. Może dziecku trudność sprawia ssanie - nieprawidłowa technika, za dużo pokarmu. Spróbuj zmienić pozycję i odciągnąć trochę mleka zanim przystawisz maluszka do piersi;) Najważniejsze że, chcesz karmić. Swoje mleko możesz przemycić dziecku na różne sposoby - w butelce, jako bazę do innego posiłku - np. mleka, kaszki;) Głowa do góry. Poczytaj sobie o tym tutaj - może znajdziesz poradę dla siebie: Jak prawidłowo karmić piersią? - Galeria -Dzieci.pl

SZCZESLIWA MAMUSIA Avatar Joaska77

Dziewczyny posluzcie rada!!!
    Jestem swiezo upieczona mamusia...i zalamana!
    Na kontroli (koniec trzeciego miesiaca,poczatek czwartego) okazalo sie,ze moj synek nie dojada!W pierwszym miesiacu przytyl 1230gr,w drugim 1350gr a teraz 550gr!W sumie 5900gr!Karmie tylko i wylacznie piersia!A wlasciwie karmilam,bo od ostatniej wizyty dokarmiam...i tu jest problem!Robie to wbrew sobie.Ciagle placze,bo nie wiem czy robie dobrze.Lekarz rada nie posluzyl tylko kazal trzymac po 10 minut po kazdej z piersi a potem butla dopajac!Ma maly zjadac 850,900ml dziennie i nie interesuje go nic innego!A ja chce tylko piersia!!!Boje sie,ze sie smyk przyzwyczai do butelki i nie bedzie chcial w ogole piersi.Fakt,faktem wydaje mi sie,ze sa mniej pelne moje cycuchy,wiele godzin potrzeba zeby nabrzmialy,a kiedys tylko pare...Poza tym wczoraj przez dwa jedzonka przysnal mi przy piersi,zdazyly nabrzmiec i maly (bylam pewna),ze sie najadl.Dostawilam go do butli a on jeszcze 120ml wyciagnal!!!!Za kazdym razem z tej butli cos dociagnie...raz mniej,raz wiecej,ale ciagnie!
    Moim marzeniem bylo karmic tylko piersia...chodze i placze,szukam winnych i przyczyn czemu tak sie stalo...To taka moja porazka...A nie chce,zeby ze wzgledu na to moj maly nie dojadal!!!
    Prosze napiszcie co o tym sadzicie???

Fan(ka) Avatar ola**

widzę ,że nie tylko ja mam taki problem.u mnie jest coraz gorzej:( też słyszałam,że za mało przybiera.póbowałam ściagąć to max udało mi się 50 ml (suma z dwóch cyców).dokarmianie mnie załamuje.na początku dostawał butle co kilka dni.wypijał ok 50ml maks 100.ostatnio szły trzy butle dziennie po 100ml tyle ,ze taką 100 pił na raty.z cycek nic już nei leciało nie mialam wyjscia.odstawilam smoczek bo to podobno moze zle wplywac na ssanie piersi.probowalam zrezygnowac z butelki ale ciezko.dzis dostal 2x100 raz 50.jestem zalamana ,ze coraz więcej je butli.w nocy jest na cycu i jest ok.a w dzien zaczyna się zabawa.sciaganie mi nie idzie ost sciagnelam 10ml wiec stweirdzilam,ze to nie ma sensu.(mam eletryczny laktator)mój niunio ma 2miesiace i boję się,że laktacja zaniknie jak tak dalej pójdzie.tak marzylam o karmieniu piersią:(
    Tęsknie za moimi córeczkami:( Gloria i Wiktoria 8.10.2009[*][*](22tydz)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zasady Postowania