11. do 18. z 18
-
23-07-2011, 20:06 #11Wdrożona(y)
Odp: Jak nauczyc dziecko na piersi pic z butelki !!1 prosze doradzcie
Też bym chciała żeby moja córa choć troszkę herbaty z butli piła, w październiku wracam na studia i mała musi pić z butli. Tylko ona 1000 raz bardziej woli cycka, smoczka też nie chce brać. Czyli co, próbować dalej aż do skutku?
P.s. dobrze wiedzieć, że karmienie piersią nie koliduje z butlą :) jest szansa, że i nam się uda
Powodzenia pozostałym życzę!
-
4-08-2011, 10:38 #12Wdrożona(y)
-
6-08-2011, 16:17 #13Początkująca(y)
No ja narazia dalam sobie spokój. Serce mi za bardzo boli kiedy tak płacze
Kiedy błam w szpitalu i nie bylo wiadomo czy będę mogła karmic piersia, to sobie obiecałam ze jak bedzie to możliwe to na nic nie będę marudzic
Za 2 miesiace postaram sie wprowadzic niekapek, i tu już będę nie ugieta
Powiem Wam dziewczyny, wierzcie mi, chociarz czasami jestesmy zmeczone tym ''cycaniem'' to jeszcze bedzie nam tego brakowało...wiem cos o tym , bo pierwsze dziecko karkiłam prawie półtora roku, a jak odstawiałam to było mi bardzo cieżko...
-
16-08-2011, 20:31 #14Wdrożona(y)
Oli nie ma już kolek więc też zaprzestałam prób z butelkami. Ale udało mi się nauczyć ją cyckać smoczka i jest to na prawdę dobry sposób na uspokojenie dziecka.
A z butli będziemy korzystać tylko wtedy gdy będę musiała wyjść, wtedy ściągnę pokarm i ktoś inny poda jej go w butelce :)
-
5-09-2011, 16:18 #15
A już myślałam, że tylko ja mam taki problem :) A więc moja córeczka również nie potrafi pić z butelki i nie lubi smoczka. Ja po jednym dniu prób pojenia małej wodą z butli (w czasie upałów, abym nie musiał dawać cyca co 1,5-2 godziny) darowałam sobie. Mała płakała, a ja się denerwowałam. Po przeczytaniu Waszych doświadczeń, teraz już wiem, że nauka picia z butli trochę potrwa :( i muszę uzbroić się w cierpliwość.
-
19-09-2011, 21:23 #16Wdrożona(y)
-
10-03-2012, 17:45 #17Zadomowiona(y)
No to ja dodam coś ze swojego doświadczenia. Moja córka była tylko na cycu. Nie piła z żadnej butli, bo przy każdej próbie podawania jej czegoś z butli miała odruch wymiotny. Do tego nie tolerowała też żadnego mleka modyfikowanego. O tyle dobrze, że od urodzenia wciskaliśmy jej smoczek i po jakimś czasie załapała. Jak mała skończyła 4 miesiące to zaczęłam jej podawać deserki owocowe Hippa dla maluszków po 4 miesiącu. Dodatkowo, jak chciałam, aby się czegoś napiła, to dawałam jej na łyżeczce. Jak skończyła 6 miesięcy to kupiłam jej kubeczek z rurką (coś jak słomka do picia), załapała po 2 dniach i piła z niej bez próblemów (oczywiście byle nie mleko modyfikowane). Drogie mamy a nie uważacie, że jak nie przyzwyczaicie dziecka do picia z butli ze smokiem, to później nie będziecie miały problemów z odstawieniem? Mojej koleżanki córka tak upodobała sobie butlę, że jeszcze w wieku 5 lat z niej piła.
-
1-04-2012, 12:42 #18Fan(ka)
ja mam 3 miesiecznego Synka i on równiez nie akceptuje butli ani smoka, nie wiem jak będę już niedługo podawała kaszki? łyżeczką?

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań