Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
11. do 12. z 12
    Grudniowa mamusia Avatar mineralnakocica

Domyślnie Odp: Jak pozbyć się laktacji?

Cytat Napisał Lena 1977 Zobacz post
    Autorko z całym szacunkiem,ale jeśli w gre wchodzi tak poważna choroba jak nadciśnienie,mama powinna udac się do lekarza po poradę.Nikt z nas nie da tutaj konkrtenej odpowiedzi i recepty na lek.

Zgodze się przedmówczyniami,ja na przyhamowanie laktacji tez dostałam Bromergon.

mama była u lekarza a;e nie ma leku który można brać na nadcisnienie w czasie karmienia

Lutówkowo-sierpniowa mama Avatar rozalka

Domyślnie Odp: Jak pozbyć się laktacji?

Cytat Napisał mineralnakocica Zobacz post
    mama była u lekarza a;e nie ma leku który można brać na nadcisnienie w czasie karmienia
    po urodzeniu synka(miałam rzucawke),jeszcze przez dwa miesiące brałam Dopegyt na wysokie ciśnienie,a teraz po urodzeniu córci pare tygodni,jest to bezpieczny lek.
    znalazłam wypowiedz doradcy laktacyjnego-
    "Rzeczywiście lek ten jest bezpieczny. Biorąc pod uwagę fakt, że dziecko otrzymuje z mlekiem 0,11% Pani dawki, w zasadzie nie ma znaczenia okres półtrwania leku i maksymalnego stężenia w osoczu. Więc nie ma potrzeby wylewania mleka. Taka ilość leku jest dla dziecka bez znaczenia.
    Nie ma doniesień o skutkach ubocznych u dzieci karmionych piersią, których mamy przyjmowały ten lek"

http://www.laktacja.pl/forum/viewtop...e1569abe9f5151

Brałam go też przez całe dwie ciaże,dzieci mam piekne i zdrowe.Więc skoro bezpieczny dla płodu,to bezpieczny tez przy karmieniu piersią.
    Ostatnio edytowane przez rozalka : 25-06-2011 - 13:56

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zasady Postowania