31. do 31. z 31
-
5-01-2011, 11:09 #31
Odp: Jestem smoczkiem dla mojego brzdąca!!!!!
No to ja napiszę swoją historię. Moja Córka za żadne skarby nie łyknie smoczka, nie wie co z nim się robi, chwyciła nam raz w dzień chrztu jak było ponad 20 osób u nas w domu, chyba sytuacja była dla Niej na tyle stresująca, że zdecydowała się. Miała wtedy m-c.
O początku to co naturalne było lepsze czyli cyc od butelki, cyc od smoczka, zasypiała przy jedzeniu i spała, nie budziła się później, chyba, że dopiero na kolejne karmienie. Oczywiście karmiłam w naszym łóżku więc zasypiała w naszym łóżku. Z czasem kiedy już zaczęła się bawić to było tak:
- pierwsza drzemka w łóżeczku bez problemu, odkładałam, pojęczała, zasypiała, różnie raz na 15 minut, raz na 2h
- druga drzemka - spacer - ok
- trzecia drzemka - w łóżeczku niet, cyc i łóżko
- wieczorem - identycznie jak trzecia drzemka
Próbowałam odzwyczaić tej trzeciej drzemki i wieczora i już było ok, gdy zaraz potem pojawił się kryzys laktacyjny, który całą moją pracę obrócił w jeden pył, kryzys o zgrozo trwał prawie tydzień
Dziś postanowiłam z powrotem nabrać cierpliwości w płuca i zadziałać, bo ponownie robi się to męczące, krótko powiedziawszy po wieczornym zasypianiu nie mam już sił dla męża, na posprzątanie, na cokolwiek, mogę tylko usiąść przy necie lub z książką, bo jakoś to nie wymaga ode mnie żadnego wysiłku.
Właśnie położyła Adriannę na pierwszą drzemkę w łóżeczku, fiu pomarudziła, zasnęła, jestem ciekawa na jak długo
Nie powiem potrzebuję wsparcia jak diabli.
Adrianna przesypia mi noce, ewentualnie raz budzi się na karmienie, ale śpi, nie wybudza się, tyle, że zasypianie wieczorne trwa długo i dwa czasem zasnę przy karmieniu nocnym i kurczę wtedy Ona rano widzi, że zasypiała w łóżku i budzi się w łóżku, nie rejestruje, że spała w łóżeczku.
15.01. mam imprezę w pracy z okazji 15-lecia i szefostwo nie zapomniało o mnie i dostaliśmy z A. zaproszenie, Ada miałaby spać u moich rodziców, tylko, że muszę nauczyć Ją zasypiać, muszę być cierpliwa. To byłoby moje pierwsze wyjście od ponad 5 m-cy.

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań