Strona 46 z 55 PierwszyPierwszy ... 26 36 41 45 46 47 51 ... OstatniOstatni
451. do 460. z 550
Drzewko podziękowań3Podziękowań

Temat: Karmienie, pytania i porady :)

Mamusia Gabryni :* Avatar bonusowa

Domyślnie Odp: Karmienie, pytania i porady :)

Dzięki za odpowiedzi

Już dzisiaj jest dobrze czechow- robiłam w trakcie kąpieli tak jak napisałaś- pewnie też po części pomogło- dziękować

nieuleczalna BBholiczka
    Wpisów do bloga
    119

Domyślnie Odp: Karmienie, pytania i porady :)

Cytat Napisał bonusowa Zobacz post
    Dzięki za odpowiedzi

Już dzisiaj jest dobrze czechow- robiłam w trakcie kąpieli tak jak napisałaś- pewnie też po części pomogło- dziękować
    Nie ma za co - sama przez to przechodziłam więc wiem o co chodzi
    LAURA

GABRYSIA

Entuzjast(k)a Avatar Niunia8381

Domyślnie Złość

Piszę do was dziewczyny, bo wiem, że wy mnie zrozumiecie. Od początku miałam problemy z karmieniem,bo mała nie umiała sobie zaciągnąć piersi, bo miała małą buziuchnę, ale po długich treningach nauczyłyśmy się karmienia i szło nam całkiem nie źle. Ale w piątym miesiącu przyszedł kryzys mała była ciągle głodna, przystawiałam ją co pół godziny, to nie pomagało, za namową mam zaczęłam ją dokarmiać w efekcie zaczął mi się kończyć pokarm jak się zorientowałam to było już za późno i nie pomagało częstsze przystawianie. Zuzia miała sześć i pół miesiąca jak ją przestałam karmić, bo już nie było czym a ona się denerwowała. Teraz mam żal do siebie, że posłuchałam, bo mogłam ją karmić jeszcze dłużej Tak bardzo chciałabym ją jeszcze karmić. Początkujące mamy nie słuchajcie się nikogo i jak tylko macie chęć to karmcie jak najdłużej, żeby potem nie żałować jak ja

Fan(ka) Avatar Iwonka1985
    Wpisów do bloga
    9

Domyślnie Odp: Złość

I tak długo karmiłaś! 6.5mca? Też bym tyle chciała. Ja karmiłam 4 mce. Ale niestety dla mojego dziecka było lepiej że przeszliśmy na butelkę, bo ja nie wiedziałam jak sobie poradzić z naszym problemem a i nikt nie umiał mi pomóc - na to jestem zła, ale nie na siebie tylko na mojego lekarza i w ogóle na ludzi którzy byli od tego żeby pomagać!
    Masz rację w 1 że nie należy słuchać rad co do których nie jesteśmy przekonane ale jestem pewna że zrobiłaś to bo musiałaś, dla dobra dziecka.

Fan(ka) Avatar izi85

Witam!
    Napewno zrobiłas to dla dobra swojego dziecka dokarmiajac ja,niektore Mamy poprostu tak maja ze dzieci nie przybieraja lub sie nie najadaja.Ja tez Patryczka dokarmiałam i wiem ze to dla jego dobra zeby miał dobra wage..
    Sadze ze niektore Mamy by Tobie pozazdrosciły tych 6 i pól miesiaca karmienia!!
    Trzymaj sie dzielnie i niczym nie martw,wiem ze nic nie zastapi mleka matki,ale sa dobre mieszanki na rynku!
    Pozdrawiam.

Entuzjast(k)a Avatar Niunia8381

Dzięki pocieszyłyście mnie, że wcale tak krótko jej nie karmiłam Dokarmiałam ją, bo się nie najadała, bo na wadze super przybierała. Dzięki wielkie

Mamusia Maksia i Aleksa Avatar natusa1988
    Wpisów do bloga
    3

Ja karmiłam Maksa tylko miesiąc (depresja i utrata pokarmu), a Aleksa 2 tygodnie (pleśniawki), więc MARZĘ o tym, by być na twoim miejscu...

Aniołek [*]: 24.08.2008r (6tc)

Entuzjast(k)a Avatar samaola

Niunia, nie upadaj na duchu, przy drugim maleństwie dasz rade dłużej. Pół roku to piekny wynik. Motywacja bedzie większa:) Ja karmię do tej pory choć teraz to już ostatki, pomimo trudności, mozna karmic długo :) Trzymam kciuki!

Początkująca(y) Avatar Aurorka

Domyślnie czy to skok rozwojowy?

Koleżanki, a miałyście taki przypadek, że Wasza pociecha nagle chciała jeść bez przerwy.. co kładę córeczkę do łóżka to ona po 5 minutach spania zaczyna płakać.. dziś była aktywna od rana i udało mi się ją uśpić dopiero po 21:00, a ma dopiero ponad miesiąc. Czy to może być skok rozwojowy? Przechodziłyście przez coś takiego? Jak długo to u Was trwało?

Mamusia Nikosia Avatar Arcobaleno

Domyślnie Odp: czy to skok rozwojowy?

A może po prostu Mała potrzebuje Twojej bliskości oraz ma silną potrzebę ssania? Podajesz jej smoczek?

Strona 46 z 55 PierwszyPierwszy ... 26 36 41 45 46 47 51 ... OstatniOstatni

Tagi tego tematu

Zasady Postowania