Strona 1 z 14 1 2 6 11 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 139
    Początkująca(y)

Domyślnie leki,Choroby- lecczenie podczas karmienia

ratujcie dziewczyny! łamie mnie w kościach i boli mnie gardło, jednym słowem przeziębienie albo grypa... :( a naprawde nie wiem co moge łykać karmiąc piersią mojego 2,5 miesięcznego synka. Brałam już panadol ale nie bardzo pomaga i nie wiem czy można więcej niż te2-3 tabletki dziennie. Piłabym herbatki ziołowe na przeziębienie ale chyba nie bardzo jest to wskazane? Może dacie mi jakąś radę? pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ViKamcia : 5-07-2010 - 03:34
    pozdrawiam groszek

Fan(ka) Avatar nikita33

Domyślnie Odp: czym się leczyć??

Napewno najlepsze, co możesz zrobić to leżeć i się wygrzewać, tylko wiem z doświadczenia, że przy takim maluchu to raczej niewykonalne... ale może choć troszkę Ci sie uda.

zdrówka życzę
    nikita

Entuzjast(k)a

Napewno wszelakie lekarstwa przechodzą w mleko matki nie w takim stęzeniu jak je podajesz sobie ale jednak zawsze. Wieć najlepiej ich nie brać no ale choroba nie wybiera, tak jak powiedziały dziewczyny, wygrzewanie, dużo herbatek z cytryną no i ewentualnie konsultacja lekarska, bo nie wszystkie leki musza zaszkodzić maluszkowi a najważniejsze jest to żebyś Ty była na chodzie.
    Powodzenia !!!

Galeria zdjęć Kasi na stronie: www.republika.pl/blaszak1

Fan(ka) Avatar nikita33

Tylko z tą cytryną to ostrożnie, trzeba dzieciaka obserwować po takich herbatkach, mój Filip na przykład miał kolosalne uczulenie, nawet plasterka nie mogłam wrzucić do herbatki, a tak lubię...

Fan(ka)

Groszku,

Na bolące gardło:
    1płukanki z wody z solą kuchenną (pół szklanki letniej wody i łyżka stołowa soli)... płuczesz tyle razy ile tylko możesz...
    2tabletki z podbiału do "ciućkania"...
    3inhalacje z cebuli (w słoik wkładamy pokrojoną cebulę i wdychamy po kilka razy dziennie)...

Na gorączkę:
    1herbatka z lipy, malin...
    2Nurofen...

Moim zdaniem powinnaś "się wypocić" ale konsultacja lekarska byłaby jednak wskazana... są leki, które nie zaszkodzą dziecku a znacznie bezpieczniej będzie skorzystać z pomocy farmakologii niż rozchorować się na dobre...

Pozdrowionka

PS"Cytrynka di herbatki jest fajowa ale... mały może dostać alergii wiuęc ostrożnie ;)"

Agawa

Początkująca(y)

bardzo Wam wszystkim dziekuje za dobre rady.  :) czuje sie juz lepiej- skorzystałam z większości Waszych zaleceń i powiem Wam że pomogło! juz troche stanelam na nogi Grunt to pozytywne podejście no i próbowałam wykorzystac każdą chwilkę kiedy mały spał :laugh: i odpoczywać...
    pozdrawiam groszek

Fan(ka)

Domyślnie szybko pomóżcie!

hej!

pomozcie bo wlasnie zaczyna mi sie migrena! juz prawie nie widze monitora :(
    co moge wziac na bol głowy jak karmię??

Entuzjast(k)a

Domyślnie Odp: szybko pomóżcie!

Praktycznie niestety nic :( jedyne co to poprostu oddać dziecko w dobre ręce rodzinki i samemu położyć sie i przespać, albo zadzwonić na pogotowie i zapytać sie co mama karmiąca moze wziać bo ja już nie pamiętam, też tak miałam kiedyś, ale na szczęscie w domu był mąż zajął sie dzieckiem a ja sie przespałam i pomogło :)
    Powodzenia

Galeria zdjęć Kasi na stronie: www.republika.pl/blaszak1

Fan(ka)

dzieki blaszako :)

poradzilam sie pediatry i wzielam paracetamol... zwykly bol glowy moze bym wytrzymala, ale nie migrene :(
    po prochach wstalam dopiro o 15:30!
    sciskam!

Agnexx
    Guest

U mnie pomagały zawsze zimne kompresy na czoło i sen w zaciemnionym pomieszczeniu.

Strona 1 z 14 1 2 6 11 ... OstatniOstatni