1. do 10. z 14
Temat: powrót płodności
-
23-04-2010, 22:10 #1
powrót płodności
Witam
karmie tylko piersia juz 1,5 mca ..
praktycznie nie mozna zajsc w ciaze karmiac piersia....
jakie znacie przypadki tego faktu,,bywaja odstepstwa od normy.. czy to moze w duzej mierze zalezec indywidualnie od organizmu ? od diety , budowy ciala?? hmm
działanie ukl.hormonalnego jest skomplikowane wiec stad moje obawy...
dziekuje i czekam na odp..
-
23-04-2010, 22:22 #2
Odp: powrót płodności
ty poważnie tak sądzisz czy po prostu się zbijasz?????ty jesteś płodna karmiąc piersią!!i w ciąże możesz zajśc i zajdziesz jak dalej będziesz tak myślała.to są mity.tu nie ma nic do rzeczy dieta, budowa ciała.to nie jest środek antykoncepcyjny.otrząśnij się i jak nie chcesz chodzić zaraz w ciąży to się naprawdę zabezpieczaj.
-
23-04-2010, 22:27 #3
-
24-04-2010, 21:12 #4Fan(ka)

-
6-05-2010, 11:32 #5SugarbabyLoveGuest
właśnie! zgadzam sie z powyższym :) w ciązę można zajść przez cały okres karmienia!
-
12-05-2010, 21:53 #6
-
14-05-2010, 08:32 #7Fan(ka)

Skąd wiesz, że nie ma owulacji?
To że nie masz miesiączki, nie oznacza, że nie ma owulacji. Najpierw jest owulacja, potem miesiączka, a kiedy ona wystąpi, nikt nie ma pojęcia. Wtedy zdarzają się dziwne rzeczy, cykl jest rozregulowany.
Moje znajome karmiły, nie miały miesiączek a pozachodziły w ciążę.
-
14-05-2010, 09:03 #8
-
31-05-2010, 21:50 #9Początkująca(y)
na szkole rodzenia położna radziła aby w czasie połogu zacząć współżyć, to przyspieszy gojenie się i szybciej wróci do normy. Jednak ja nie chciałam zajść w kolejną ciążę za szybko i nie słuchałam.. miesiączkę dostałam 7 tygodni po porodzie a karmię piersią cały czas! także to nie jest antykoncepcja karmienie...
-
13-07-2010, 21:33 #10
Drogie Panie zapytanie moje bylo skierowane z ciekawosci wiedzy jaka posiadacie oraz dowiedzenia sie jakie sa przypadki w Waszej okolicy....
a pamietac nalezy, ze istnieje coś takiego jak niepłodność laktacyjna-gdynastepuje wyłączne karmienie piersią w czasie dnia i nocy, w regularnych porach. To fizjologiczne!! zjawisko , które uniemożliwia kobiecie ponowne zajście w ciążę. U kobiety karmiącej występuje wysoki poziom hormonu –prolaktyny, ten hormon blokuje inne hormony, które są odpowiedzialne za pobudzanie dojrzewania komórki jajowej w jajniku oraz jajeczkowanie. Taka niepłodność laktacyjna może utrzymywać się do 6 miesięcy tj. do okresu wprowadzenia dokarmiania dzidziusia..
JEDNAK NIE WOLNO liczyć na niepłodność laktacyjną jako metodę zapobiegania następnej ciąży, heh
ja nie zaszłam ..
Iza mgr biologii

LinkBack URL
About LinkBacks

W czasie mojego 10 miesięcznego karmienia bez miesiączki, miałam owulację na pewno ze 3 razy

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań