Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
1. do 10. z 15
    Początkująca(y)

Domyślnie Sposób na komary

Witam!
    Moją Róże pogryzy komary :-[. Mała wścieka się i nie może spokojnie zasnąć >:(. Znacie jakieś bezpieczne środki odstraszające komary dla niemowląt?  Co robicie jak dziecko pogryzą komaty?
    Pozdrawiam

Matka Wariatka

Domyślnie Odp: Sposób na komary

Witaj!!
    Ja miałam ten sam problem z moją Julka
    strasznie ale to strasznie gryzły ją komary, a i przy okazji łaziły po niej muchy co w efekcie prowadziło do bezsennych nocy
    No ale mój mąż wpadł na pomysł zeby narzucać na łóżeczko firanke kiedy mała spi i powiem szczerze że to naprawdę zadziałało.
    tylko firanka musi byc bardzo gęsta żeby żaden komar sie nie przedostał.
    A co do chemicznych srodków to nic mi nie przychodzi do głowy.
    Ale może warto zapytac w aptece lub jakiejś drogerii??
    Pozdrawiam i zycze rozwiązania problemu

Fan(ka)

qrcze, nigdy bym nie przypuszczala, ze w karmieniu bedzie cos o komarach ;D

ale w koncu to tez kwestia zywieniowa tych uroczych owadow. u mnie firanka w rachube nie wchodzi, bo spimy razem a lozko duze, ale moze ktoras mama cos doradzi z apteki? :)

Zadomowiona(y)

Witaj, u mnie problem komarów został rozwiązany nastepująco. Na allegro kupiłam moskitierę. Takie coś jest niedrogie i łatwo demontowalne. Komplet składa się z siateczki (bardzo gęstej) oraz rzepu. Rzep mocuje się do framugi okna a potem przyczepia się siateczkę. Proste i skuteczne. Siatkę można dociąć pod wymiar okna. Mnie zostało trochę i zrobiłam moskitierę na wózek. Dwa w jednym!!!!

Co do pogryzienia to ja nie mam pomysłu.
    Witko jest z nami od 7 maja

Zadomowiona(y)

A jednak coś mi się przypomniało. Co do środków farmakologicznych to nie wim jakie takim maluchom można zastosować, ale mam kilka sposobów "babci". Pierwszy to posmarowanie ukąszenia przekrojonym na pół ząbkiem czosnku (łagodzi swędzeni i ból) a drugi też smarowanko ale cebulą. Sama stosuję. Działa. Produkty spożywcze nie powinny szkodzić dzidzi.

Pozdrawiam
    Witko jest z nami od 7 maja

Mama Soni Avatar sandros

Witajcie,

Ja mam drewniane okna i do uchylnego mam pineskami przybita stara firanke - nic oprocz swiezego powietrza nie dostaje sie do pokoju. W kuchni mamy taka zasuwana moskitiere... niewaznie - kazde okno jest zabezpieczone.

Srodki farmakologiczne - mam KAMAGEL - pisze, ze na ukaszenia, ja obecnie stosuje na potowki - zel na duzo zastosowan ;)

Pomaga tez posmarowanie pasa mietowa do zebow, rodzice jak bylam mala to mi tak robili na noc i rano juz prawie nic nie bylo.

Zadomowiona(y)

ja na komary stosuję RAID do kontaktu kupiłam w drogerii, jest tam wtyczka do kontaktu i 30 wkładek oraz słoiczek z płynem owadobójczym. No niby nie można stosować w pomieszczeniach z małymi dziećmi ale mamy cały czas otwarte okno i żadnych komarów, muszek, itp. Stosuję go tylko na noc i tylko przez parę godzin 2-3. Próbowałam innych środków maści, żeli na komary ale nic nie pomagało Nikolę zjadały mi żywcem a teraz mamy spokój,

Początkująca(y)

Na komary nie ma nic lepszego niż opaski! Są super szczególnie dla dzieci bo nie maja w sobie zadnej chemii. Calkiem naturalne a najwazniejsze ze dzialaja. Ja ciagle ich uzywam, sa swietne. Kupilam na allegro

Opaska przeciw komarom, na komary, komar. Tanio! (1058551915) - Aukcje internetowe Allegro

Przypinasz do wózka i koniec problemów ze wstrętnymi komarami :)

Początkująca(y)

JA kupuje taki zestaw na wakacje i cała rodzina ma spokoj z komarami na cale wakacje :) ;)

Opaska przeciw komarom,na komary. 10 sztuk GRATIS! (1075694514) - Aukcje internetowe Allegro

Początkująca(y)

jak widzę, że ludzie stosują środki chemiczne do sypialni to mnie strach oblatuje. Inne - alternatywne:sposoby na komary.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni