11. do 15. z 15
Temat: Sposób na komary
-
28-06-2011, 14:17 #11
Odp: Sposób na komary
ja widziałam ostatnio w sklepie coś a'la lampę na komary. podobno jakieś ultradźwięki wydaje, ale niesłyszalne i nieszkodliwe dla ludzi i zwierząt. tylko komary odstrasza
-
13-10-2011, 22:13 #12Początkująca(y)
Nie wiem co jest najlepsze wszędzie i zawsze, ale strasznie mnie wku...
komary. Według mnie najlepsze do domu są moskitiery. Reszta to pozostawiłabym fachowcom, oni mają doświadczenie i jakby lepsze środki na komary. Wiem, że niektóre preparaty w sklepach mogą być bardzo szkodliwe. Więc jak już chemia to z wiedzą.
Swoją drogą w tym roku, gdy buźka synka po jednej z nocy u babci wyglądała jak podczas ospy, prawie skusiłam się na chemię. Ale w rezultacie udało sie uniknąć kolejnych ukąszeń i psiku, psiku...
-
14-10-2011, 13:07 #13Entuzjast(k)a
ja moge tylko doradzic że jak juz ugryzie to żeby nie swędziało to najlepiej jest posmarowac miejsce spirytusem salicylowym.ale tak to chyba zamykać okna albo moskitiery miałam jakies lampki jakies pachnidła i guzik dawaja albo laczek i bach
-
12-11-2011, 18:55 #14
We Wloszech stosuja Chicco Zanza- ponoc skutkuje rewelacyjnie, a jest skonstruowany specjalnie z mysla o dzieciach
to sa cale zestawy kosmetykow, ale widze, ze znane takze u nas:
Chicco - na komary WartO? - Zakupy - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
-
13-05-2012, 15:01 #15Początkująca(y)
a ja używam gotowej mieszanki olejków eterycznych, paczulowy i cytronellowy. to jest taki vapomix dr beta. kilka kropli do kominka aromaterapeutycznego i zapalam. spokój na całą noc. podobno można ten vapomix stosować też z olejem bazowym i wetrzeć trochę na skórę, ale tak jeszcze nie próbowałam.