Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
11. do 15. z 15
    Wdrożona(y)

Domyślnie Odp: mleko modyfikowane dla matki karmiacej

chodzi o to ze ja jem obecnie same kurczaki, makaron i ryz :D nie moge masla, mleka, serow, zadnych owocow poza jablkiem i zadnych warzyw poza gotowna marchewka. No i powiedziala ze moge jesc tez platki kukurydziane wlasnie na tym mleku dla alergikow. Ale dokladnie tak jak mowicie.. z tego co pamietam to jest takie ochydne ze nawet nie chce tego kupowac jesli to dla wiekszych dzieci smakuje tak samo jak to dla niemowlakow.

a co do poloznych... dla mnie ich zawod jest niczym szaman :D ja mialam problemy z przystawiniem do piersi przez pierwsze 3 tygodnie i spotykalam sie z wieloma (zeby nie sklamac z 7dmioma, liczac te w szpitalu) poloznymi.. i KAZDA mowila co innego na temat diety jaka powinnam miec i tego dlaczego mnie boli przy karmieniu..

no ale wysypke moj maly dostal na buzi wiec musze calkowicie nabial odstawic i zobaczymy ;p

Fan(ka) Avatar Iwonka1985
    Wpisów do bloga
    9

Domyślnie Odp: mleko modyfikowane dla matki karmiacej

nieznam się na tym ale może mleko sojowe będzie dobre? Wiem że soja też uczula ale skoro najprawdopodobniejsze jest białko mleka krowiego to można by sojowego spróbować.

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: uczulenia, AZS i inne

witam moja 6-letnia córka ma AZS i u niej stosuję wlaśnie krem PROTOPIC-jest to krem dzialający tak jak steryd, ale nie jest maścia sterydową, dlatego można ją bez obaw stosować na twarz, jeśli są zmiany.Ja swojej małej smaruję poliki i powieki jak się pojawiają co jaiś czas zaczerwienienia, także bez obaw...nie ma ona takich skutków ubocznych jak sterdy i moze dlatego tyle kosztuje....ja z atz skóry mojej córki walczę 5 i pół roku.... niekiedy wiem więcej niż lekarze tyle już przestudiowałam kwestii, także pytaj śmiało jak coś cię interesuje....

Wdrożona(y)

Jeżeli chodzi o AZS, to dla tych, którzy nie są pewni, czy to jednak atopowe zapalenie skóry, dobrze jest wypełnić ankietę na stronie sondaz.latopic.pl Z raportu, który dostanie się na maila, można sporo dowiedzieć się o tej chorobie, a także rozwiać wszelakie wątpliwości dotyczące tej choroby.

Fan(ka) Avatar Libby

Hej Jestem na diecie tzw. bezmlecznej od miesiąca, czyli w sumie od niedawna. Mój synek nie toleruje laktozy, białek jaj, soi, mleka koziego, ryb, marchewki, orzechów, kakao... i mam nadzieję, że tylko tego. Karmię go wyłącznie piersią. Wcześniej metodą eliminacji dochodziłam co powoduje u niego alergię. Co do przepisów, to gdybym nie doszła do wniosku, że generalnie potrawy wegańskie+indyk, królik nie zawierają alergenów, to przeszlibyśmy na nutramigen, bo jadłam tylko kilka rzeczy na krzyż. Młody jest też atopikiem. Pielęgnuję jego skórę emolientami no i w połączeniu z moją dietą wygląda coraz lepiej, a miał egzemę i strasznie pękała mu skórka za uszkami.

Moja rada: najlepiej poradzić się lekarza. Zawsze. No i zapisywać co się je, w czym kąpie, w czym pierze... kiedy i jaka kupka, ulewanie, zaczerwienienia, pokrzywki, itp.
    Gdyby nie zapisywanie, nie wiedziałabym, że mały "nie lubi marchewki".

A tu przepis na mniamniuśne ciasteczka http://puszka.pl/przepis/528-ciastec...okosowymi.html
    Ostatnio edytowane przez Libby : 14-12-2011 - 15:45

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2