11. do 15. z 15
Temat: uczulenia, AZS i inne
-
16-06-2010, 23:09 #11Wdrożona(y)
Odp: mleko modyfikowane dla matki karmiacej
chodzi o to ze ja jem obecnie same kurczaki, makaron i ryz :D nie moge masla, mleka, serow, zadnych owocow poza jablkiem i zadnych warzyw poza gotowna marchewka. No i powiedziala ze moge jesc tez platki kukurydziane wlasnie na tym mleku dla alergikow. Ale dokladnie tak jak mowicie.. z tego co pamietam to jest takie ochydne ze nawet nie chce tego kupowac jesli to dla wiekszych dzieci smakuje tak samo jak to dla niemowlakow.
a co do poloznych... dla mnie ich zawod jest niczym szaman :D ja mialam problemy z przystawiniem do piersi przez pierwsze 3 tygodnie i spotykalam sie z wieloma (zeby nie sklamac z 7dmioma, liczac te w szpitalu) poloznymi.. i KAZDA mowila co innego na temat diety jaka powinnam miec i tego dlaczego mnie boli przy karmieniu..
no ale wysypke moj maly dostal na buzi wiec musze calkowicie nabial odstawic i zobaczymy ;p
-
16-06-2010, 23:26 #12
-
4-12-2010, 15:44 #13Początkująca(y)
Odp: uczulenia, AZS i inne
witam moja 6-letnia córka ma AZS i u niej stosuję wlaśnie krem PROTOPIC-jest to krem dzialający tak jak steryd, ale nie jest maścia sterydową, dlatego można ją bez obaw stosować na twarz, jeśli są zmiany.Ja swojej małej smaruję poliki i powieki jak się pojawiają co jaiś czas zaczerwienienia, także bez obaw...nie ma ona takich skutków ubocznych jak sterdy i moze dlatego tyle kosztuje....ja z atz skóry mojej córki walczę 5 i pół roku.... niekiedy wiem więcej niż lekarze tyle już przestudiowałam kwestii, także pytaj śmiało jak coś cię interesuje....
-
21-11-2011, 13:05 #14Wdrożona(y)
Jeżeli chodzi o AZS, to dla tych, którzy nie są pewni, czy to jednak atopowe zapalenie skóry, dobrze jest wypełnić ankietę na stronie sondaz.latopic.pl Z raportu, który dostanie się na maila, można sporo dowiedzieć się o tej chorobie, a także rozwiać wszelakie wątpliwości dotyczące tej choroby.
-
14-12-2011, 15:17 #15
Hej
Jestem na diecie tzw. bezmlecznej od miesiąca, czyli w sumie od niedawna. Mój synek nie toleruje laktozy, białek jaj, soi, mleka koziego, ryb, marchewki, orzechów, kakao... i mam nadzieję, że tylko tego. Karmię go wyłącznie piersią. Wcześniej metodą eliminacji dochodziłam co powoduje u niego alergię. Co do przepisów, to gdybym nie doszła do wniosku, że generalnie potrawy wegańskie+indyk, królik nie zawierają alergenów, to przeszlibyśmy na nutramigen, bo jadłam tylko kilka rzeczy na krzyż. Młody jest też atopikiem. Pielęgnuję jego skórę emolientami no i w połączeniu z moją dietą wygląda coraz lepiej, a miał egzemę i strasznie pękała mu skórka za uszkami.
Moja rada: najlepiej poradzić się lekarza. Zawsze. No i zapisywać co się je, w czym kąpie, w czym pierze... kiedy i jaka kupka, ulewanie, zaczerwienienia, pokrzywki, itp.
Gdyby nie zapisywanie, nie wiedziałabym, że mały "nie lubi marchewki".
A tu przepis na mniamniuśne ciasteczka http://puszka.pl/przepis/528-ciastec...okosowymi.html