Strona 20 z 20 PierwszyPierwszy ... 10 15 19 20
191. do 198. z 198
    mama Szymka i Samuela Avatar iza813

Domyślnie Odp: infekcja piersi

Cytat Napisał agatka_natalia Zobacz post
    to nie przystawiaj malucha do piersi tylko ściągaj pokarm i okładaj piersi kapustą. Jak nie będziesz ściągać to zrobi Ci się zastój i dopiero sobie narobisz.
    ale jesli bede sciagac caly pokarm to zwieksze produkcje a nie o to mi chodzi.sciagam tylko troche (okolo 10 ml z kazdej piersi ) aby odczuc ulge

mama Szymka i Samuela Avatar iza813

Czesto tez piersi masuje,bo w niektorych miejscach sa twarde,ale to niewiele daje bo to miejsce nie miekknie i niewiem czy robie cos zle

Fan(ka) Avatar Takhisis

10 ml? Dziewczyno...jak nie będziesz ściągać pokarmu to będziesz cierpieć jeszcze bardziej...ja przy zastoju dostałam 40 stopni gorączki i leżałam jak kłoda...moja bratowa wylądowała na chirurgi,bo musieli przecinać guza powstałego na skutek zastoju mleka i zamiast mleka musieli już ściągać ropę...

[IMG]file:///C:/Users/ADMINI%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG]

[IMG]file:///C:/Users/ADMINI%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-2.png[/IMG]

wurcel purcel
    Wpisów do bloga
    3

mi kazała połozna pod prysznicem w ciepłej wodzie masowac piersi jak sie zrobi zastój....ale ja nie rozumiem o co ci chodzi konkretnie????o to żeby utrzymać laktacje produkując przez okres choroby piersi że tak to ujmę:))małą ilość mleka czy o to by w ogole nie produkowały????jezlei to drugie to czemu nie pojdziesz do lekarza i nie poprosisz o tabletkę???ja gdy skończylam karmić piersią poszłam do lekarza i przepisal i tabletki 2 malutkie na zatrzymanie produkcji mleka.i nie było problemu z tym

Entuzjast(k)a

ja dostałam tabletki na zatrzymanie laktacji

Zadomowiona(y)

musisz sciagac tyle aby piersi były miekkie

Wdrożona(y) Avatar Mama_Filipa

na pogryzione pokrwawione itd brodawki w szpitalu otrzymałam (6zł sztuka) wkładki hydrozelowe do staniczka. Cudownie chłodziły i goiły rany. Trezba wkładać na czystą pierś zaraz po karmieniu. zdejmować na karmienie. Dzieki nim moje brodawki odzyły ciagu dwóch dni nie było sladu. Jak wróciłam do domu ze strachu ze podryzie mnie ponownie szukałam w interencie takich wkładek.. na marne.. nie znalazłam ale nie były juz potrzebne. Sa wielokrotnego uzytku dopoki przenosza ulge i chłodzą, trzeba odpowiednio przechowywać! :)polecam dziewczyny

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: pytanko :-)))

Ja stosuje Maltan, dostałam próbkę gdy byłam jeszcze w pierwszej ciąży i nadal jestem mu wierna, doskonale goił rany i nie trzeba go było zmywać przed karmieniem, w czasie drugiej ciąży palnuje zahartować moje sutki jeszcze przed porodem, to uelastyczni skórę!

Strona 20 z 20 PierwszyPierwszy ... 10 15 19 20

Zasady Postowania