Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
1. do 10. z 11
    Początkująca(y) Avatar groochola

Domyślnie Kiedy po porodzie wróciłyście do pracy?

Cześć dziewczyny!
    Kiedy wracałyście do pracy po porodzie ?? ja jestem zmuszona powoli szukać pracy bo na dłuższą mete nie poradzimy sobie z jedną pensją... jestem tym trochę przerażona bo Eryk ma dopiero 3 mce :( :( :(

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Kiedy po porodzie wróciłyście do pracy?

Mój Błażejek ma 10 mies, i myślę iść do pracy we wrześniu. Powiem Ci tak , jeśli synkiem zaopiekowałaby się któraś z babć to pewnie myślałbym już o powrocie do pracy, ale niestety nie ma takiej możliwości i będę musiała oddać go do żłobka, więc czekam do września wtedy będzie miał 16 miesięcy, to jak dla mnie najwcześniejszy moment w którym mogłabym zostawić dziecko komuś obcemu a i tak będę sie o niego ciągle martwic. Nie wiem jaka jest u Ciebie sytuacja, czy Eryk będzie z babcia? tak czy siak bardzo
    Ci współczuje, jak sobie przypomnę moje maleństwo kiedy miał 3 mies.... nie mogłabym się z nim rozstać.

niestety jestesmy w takiej sytuacji gdzie nasi rodzice nie dość że są daleko to są zajęci swoimi obowiązkami.... :( on jest jeszcze taką kruszyną :( grrrr złości mnie to strasznie

Początkująca(y)

Rozumiem Cię, jak sama pomyślę o tym żłobku we wrześniu to serce mi się ściska... :(

Fan(ka)
    Wpisów do bloga
    27

Ja nie jestem z Krakowa ale pozwolę sobie zabrać głos. Ja poszłam do pracy gdy mój syn miał prawie skonczone 3 miesiące. Jestesmy w o tyle dobre sytuacj ze Kacprem zajmuje sie babcia a do złobków u nas przyjmuja od 6 miesiaca. Mysle ze w przypadku gdy nie ma sie blisko babci trzeba by było pomyśleć o opiekunce ale to niestety spory koszt

Entuzjast(k)a Avatar topoleczka

Mój synek ma prawei 14 mies. i na razie jestem z nim w domku, ale myślę o żłobku od września, bo wtedy wracam do pracy. Ale znam kobietkę, która była zmuszona sytuacją oddać do żłobka dziecko zaraz po macierzyńskim, czyli Madzia miała 5 miesięcy (nie wiem, czy niecałe czy już skończone). Była to bardzo trudna decyzja, ale okazało się, że żłobek jest super i dziewczynka czuła się w nim dobrze.

Zadomowiona(y)

mój G ma dopiero tydzień,a myśl o powrocie do pracy nie daje mi spac, napewno wykorzystamy cały macierzyński i jak bedzie nas "stac" to dalej wychowawczy; wiem jedno będzie to bardzo trudna decyzja,a babcie/ciocie w tym wypadku są niezstąpione

powodzenia w znalezieniu dobrego rozwiązania, a moze uda sie znalezc prace w domu?

No chciałabym znaleźć taką prace w domu ale nie bardzo wiem co :/ wszelki ogłoszenia to jakieś paście ! dałam ogłoszenie że zajmę się dzieckiem u mnie w domu ale raczej ludzie wolą jak przychodzi niania do nich... w sumie ich rozumiem :(

Mama Mai Avatar barbra81

Ja ze względów finansowych będę musiała wrócić do pracy zaraz po wykorzystaniu macierzyńskiego, dodatkowych dwóch tygodni i jeszcze dwóch tygodni urlopu wypoczynkowego. Na rodzinę nie mam co liczyć, bo jest daleko, więc zostaje niania. Do żłobka oddam w ostateczności, bo jak pomyślę o czekających mnie non stop L4 z powodu ciągłych chorób dzieciaka to aż mi słabo :/

Zadomowiona(y) Avatar Amerie

Ja mam możliwość zostawienia dziecka z 2 babciami, ale tego nie chcę. Moja mama ma małe problemy ze zdrowiem i nie chcę jej obciążać, a z teściową nie zostawię małego bo jest kilka powodów dla których nie chcę. Miałam zostać z synkiem do roku, dwóch, ale niestety nam się pokrzyżowały plany i całe oszczędności musieliśmy nagle wydać, więc muszę powoli coś myśleć o jakiejś pracy. Ciężko mi bardzo, bo mały jest teraz w takim fajnym okresie że się śmieje ze wszystkiego, jest radosny i w ogóle.....na dzień dzisiejszy nie planujemy więcej dzieci, więc ciężko tak nie patrzeć i nie widzieć jak to maleństwo ciągle robi postępy.
    Zobaczymy, macierzyński mi się już skończył, ale ja miałam umowę do dnia porodu, więc nawet nie mam gdzie wracać.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Tagi tego tematu

Zasady Postowania