71. do 80. z 84
Temat: Żłobki w Krakowie
-
5-02-2012, 20:10 #71
-
5-02-2012, 22:32 #72
Odp: Jutro Pierwszy dzień w żłobku
Gosiane, najlepiej przejdź się do żłobka. Podejrzewam, że sytuacja tam podobna, jak we wszystkich innych źłobkach samorządowych: zapisujesz na listę rezerwową i czekasz miesiącami, aż się miejsce znajdzie.
Dzwonisz co miesiąc, żeby potwierdzić to miejsce, a jak zapomnisz to Cię wykreślają. No i masz nadzieję, że rodzice, którzy są na liście przed Tobą zapomną potwierdzić
-
6-02-2012, 11:36 #73
-
6-02-2012, 14:49 #74
Witam,
Moje dziewczynki (starsza 2 latka, młodsza 8m-cy) najprawdopodobniej od września 2012 dostaną się do żłobków nr 33 (Żółkiewskiego) i nr 19 (Świtezianki) :)
Obydwa żłobki sprawiają bardzo dobre wrażenie, personel, z którym miałam do czynienia był niezwykle miły i teraz zastanawiam się, który wybrać ...
Czy ktoś ma aktualnie dzieci w którejś z tych placówek i mógłby coś doradzić ??? Będę wdzięczna za opinie :)
-
10-02-2012, 13:09 #75Początkująca(y)
Witaj.
Ja też zastanawiam się nad posłaniem synusia do żłobka i właśnie Malutkowo biorę pod uwagę z powodu bliskiej lokalizacji. Byłam tam z dzieckiem i Oluś był zachwycony, nie chciał wracać do domu :)
Będę też składała w marcu papiery do państwowego przedszkola nr 14 ale tam z dostaniem się ciężko...
Jakbyś miała jakieś informacje na temat Malutkowa to proszę daj znać...
W Kolorowej Przystani tez byliśmy ale za daleko mamy do tego miejsca. Ogólnie wrażenie na plus.
-
10-02-2012, 21:37 #76
MamaOlusia, byłabym szczęśliwa, gdyby moja Hania nie chciała z klubu do domku wrócić, ale obawiam się, że nam to nie grozi... Ja ostatnio zrobiłam wstępny rekonesans mailowy w trzech klubach w Hucie - Kubuś i Przyjaciele, Akademia Skrzatów i Mini Pysie. W przyszłym tygodniu postaramy się odwiedzić powyższe i zobaczymy, jak wrażenia. Boję się, ale trzeba wreszcie się odważyć.
W Malutkowie podobało mi się to, że dzieci miały swobodny dostęp do zabawek i kadra wydawała się bardzo OK. Jakoś Kolorowa Przystań nie zrobiła na mnie najlepszego wrażenia. No ale to moja subiektywna ocena po jednej krótkiej wizycie.
-
13-02-2012, 13:48 #77Początkująca(y)
Ja się zniechęciłam do Kolorowej Przystani tym że mielibyśmy tam za daleko a druga sprawa to otwarta furtka i ruchliwa ulica obok
, płynąca rzeczka naprzeciwko...fakt to była zima i dzieciaki bawiły się w domu ale jakoś mnie to zniechęciło. Warunki ok, właścicielka też niemiłe wrażenie na mnie zrobiła :)
I zdecydujemy się raczej na pewno na Malutkowo.
-
13-02-2012, 13:51 #78
MamaOlusia, a w jakim wieku masz synka i od kiedy chcesz go posłać do klubiku? Ja cały czas rozważam wszystkie za i przeciw klubów i żłobków, i choć należę do osób, które uważają, że dzieciom na pewno krzywda się tam nie dzieję, to strasznie ciężko mi się przemóc i posłać gdzieś moją córeczkę...
-
13-02-2012, 14:18 #79Początkująca(y)
Mój synek 6 lutego skończył dwa latka. Na razie rozglądam się za pracą, jak coś znajdę sensownego to Oluś pójdzie do złobka. Rozumiem Cię bardzo dobrze, dla mnie też to jest cięzka decyzja. Nie wiem jeszcze jak sobie poradzimy z rozłąką
myślę ze ja bardziej to przeżyje niż moje dziecko 
Do Malutkowa chcę zapisać Olka na wiosnę, boję się chorób trochę dlatego poczekamy do wiosny.
-
17-02-2012, 21:01 #80
A my odwiedziliśmy dwa kluby malucha w Hucie - Akademię Skrzatów i Kubuś i Przyjaciele na Os. Akademickim. W planach mamy jeszcze Mini Pysie. Póki co bardziej podoba mi się Akademia Skrzatów. Klub jest nowy i póki co jest tylko trójka dzieci, a to plus, kiedy moje dziecko generalnie za dziećmi nie przepada i reaguje na nie bardziej strachem niż zainteresowaniem. Miejsca sporo, dużo zabawek, panie miłe. Zobaczymy, czy się odważę na ten trudny krok...

5Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Today, 12:11 w Poznań