Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
11. do 18. z 18
    Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Golarki & Depilatory

mnie niestety takie kremy nie pomagają, włoski i tak po maszynce bardzo szybko odrastają. Zmieniłam sposób depilacji na wosk, ale niestety wrastają mi włoski. Teraz to chyba zostaje mi tylko trwałe usunięcie owłosienia. Czy ktoś wie ile to może kosztować?

Początkująca(y)

Potwierdzam, że kremy do depilacji są do bani jednym słowem. Szkoda kasy na takie eksperymenty. Ja również zastanawiam się nad zabiegiem depilacyjnym woskiem u kosmetyczki, ale czekam na jakąś promocję. Jednak musze przyznać, że najbardziej jestem zadowolona z maszynek Gillette z serii Venus dla kobiet. Miałam już Venus breeze jakoś tak, pózniej taką pomarańczową, a obecnie mam Venus Embrace i jest według mnie najlepsza z tych wszystkich...ma 5 ostrzy i nakładkę ochronną z wkładem takim nawilżającym dzięki czemu jeszcze się nie zacięłam. No i noooogi są bardzo gładkie po goleniu :)

Początkująca(y)

Wosk u kosmetyczki to wcale nie jest jakaś straszna kwota, znacznie straszniejszy jest ból ;) Ja od czasu do czasu depiluję się woskiem na własną rękę, ale potem zawsze wrastają mi włoski, chociaż podrażnienia znikają po paru godzinach. Tak naprawdę nie znalazłam idealnej metody jeszcze, maszynka odpada od razu, bo niezależnie od tego, jakbym się nie przygotowała, i tak kończę z okropnymi krostkami :/ Ostatecznie wyjście - depilacja laserem. Z punktu widzenia kasy wydanej do tej pory na kremy i woski, to wcale nie jest zły pomysł, sprawdzałam ostatnio ceny w warszawskim Studio Laser i bikini można zrobić za 300 zł (jeden zabieg, który powtarza się co 2, 3 miesiące). Więc to wcale nie jest tak dużo...

Początkująca(y) Avatar Nastka88

Cytat Napisał anaconda27 Zobacz post
    Ja używam depilatora, fakt boli okropnie ale włoskOw mniej wyrasta i są słabsze, myślę że warto pocierpieć te kilka minut, a jak wrastaja włoski to je wyciskam i jest ok
    Dla takiego alergika jak ja to tylko depilator... Po kremach do depilacji, piankach mam taką wysypkę, że chcę sobie dziury w nogach wydrapać

Entuzjast(k)a

A ja uzywam golarki fakt że upierdliwe jest to że włoski szybko odrastaja ale po depilatorze mi bardzo szybko wrastały

Fan(ka) Avatar natkaa w

Dziewczyny, ile razy trzeba powtórzyc zabieg laserowy żeby tak do końca pozbyć się włosków?? Macie doświadczenie? Ja mam grube czarne włoski, które muszę codziennie golić maszynką i powiem ze szlag mnie juz trafia
    Marcel Oliwier 22.07.2005
    Magdalena Weronika 16.03.2008

Fan(ka) Avatar natkaa w

Aha, no i ile to kosztuje?
    Marcel Oliwier 22.07.2005
    Magdalena Weronika 16.03.2008

Początkująca(y)

W zależności od użytych systemów laserowych liczba ta waha się od 3 do nawet 10. Laserem diodowym Lightsheer wykonuje się średnio 4-5 zabiegów

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zasady Postowania