Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 OstatniOstatni
31. do 40. z 42
Drzewko podziękowań1Podziękowań

Temat: Karmienie a solarium ???

mamusia Maciusia:) Avatar vampirek80

Domyślnie Odp: Karmienie a solarium ???

Ja bym z tymi samoopalaczami uważała bo niektóre moga zawierać szkodliwe kładniki i dzidziuś może je dostać razem z mleczkiemJa chodze na solarium i jak narazie też nie miałam żarnych sensacji z piersiami

Moja Niunia <3 SaRuNiA <3

chyba nie ma się co martwic-moja kolezanka 3 dni po wyjsciu ze szpitala!!pobiegla na solarium;)..i chodzi nadal..oczywiście karmiac piersią..

SARUNIA 09.03.2007

Początkująca(y)

Witam!
    Ja chowałam piersi i nic się nie stało. Jaskowi nadal cyc smakował;)

mamusia Zosieńki Avatar natka86

ja chodzę na solarium od kiedy mała skończyła 7 tygodni, nadal karmię ją i nic się nie dzialo, mleko sie nie zwarzylo, brodawki osłaniam i smaruje sie oliwką Johnson baby i bardzo sie ciesze ze nie jestem taka blada, tylko juz czekoladka

Początkująca(y)

Nie ma żadnych przeciwwskazań, aby karmiąca kobieta chodziła na solarium. Jedyne zalecenie to zachowanie dużej ostrożności w ochronie brodawek.
    Jeśli nie możesz oprzeć się solarium (przypominamy, że najlepiej W OGÓLE nie korzystać z tego wynalazku...), to zasłoń koniecznie brodawki i posmaruj kremem z najwyższym filtrem UV. Wszystko po to, aby uchronić brodawki przed wysuszeniem
    Do solarium na pewno nie biegniemy jednak tuż po porodzie. Warto odczekać minimum sześć-osiem tygodni.
    Zalecany czas pobytu w solarium dla kobiety karmiącej to 10 minut tygodniowo. Oczywiście można indywidualnie z lekarzem ustalić, czy możemy więcej, ale my - choćby z uwagi na fotostarzenie skóry - nie zalecamy tego (Ciąża, poród, dziecko - Fajna Mama)

Początkująca(y) Avatar ladysmile

Witam,
    właśnie zastanawiałam się czy iść na solarium.. jestem 12 tyg po porodzie.. i blada jak ściana:P lato unikałam słońca, ale muszę teraz coś z tym zrobić. wydaje mi się ,że 5 min tygodniowo ,żeby uzyskać jakikolwiek kolor nie zaszkodzi? cały czas karmię piersią..
    Nasza Alicja z Krainy Czarów

Mamusia Alanka :) Avatar Sosnowiczanka

Ladysmile Ja chodzę. Moj synek ma juz prawie 3 miesiące a ja od 2 tyg zaczęłąm chodzic na solarium, na niedlugo, na razie 7-8 minut co 3 dni. Jak na razie nic zlego sie nie dzieje, zadnych plam, maly ladnie ssie pierś... tylko piersi zaslaniam.
    Ostatnio edytowane przez Sosnowiczanka : 4-03-2012 - 17:46

Początkująca(y)

Solarium nie jest zdrowe zarówno dla skóry , a tym bardziej dla maluszka. Uważam, że kiedy się karmi, nie powinno się chodzić na solarium ;) lekarz na pewno potwierdzi moje słowa. Ja bym się wstrzymała. ;)

Początkująca(y)

to jasne, że jeśli karmi się piersią nie można chodzić na solarium. szkodzi to przede wszystkim tobie i dziecku. ja bym sie wstrzymała.

Fan(ka)

ale w jaki sposób solarium szkodzi dziecku karmionemu piersią? wyjaśni mi to ktoś logicznie? rozumiem - osobie uczęszczającej na solarium może (ale nie musi zważywszy na standardy dzisiejszych kabin do opalania) działać negatywnie na cerę ale dziecku przecież ono nijak nie ma styczności z promieniami UV a te promienie nie przenikają w żeden sposób do mleka, więc albo mamy jakies zacofane społeczeństwo wierzące w zabobony albo mój lekarz jest niedoinformowany wiadomo - ze wszystkiego trzeba korzystac z umiarem ale żeby pisać, że solarium szkodzi dziecku jak się je piersią karmi?
    Sosnowiczanka dziękuje za post.
    głupio jest żyć całe życie przyszłością, której może nie być.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 OstatniOstatni