21. do 30. z 33
Temat: pękające naczynka
-
1-04-2011, 08:40 #21Wdrożona(y)
Odp: pękające naczynka
Tez mam ten problem, pęknietw naczynka, raczej się same nie zamkną - trzeba skorztystać z fachowych zabiegów. A profilaktyka, w postaci odpwiednich kosmetyków, tabletek też jest konieczna. Mi bledną zaczeriwenienia po kremach do naczynowej cery z bielendy. Teraz dostepny jest jeden krem z rej serii na naczynka. ale kiedyś były takie na dzień i na noc osobno w biało - zielonych opakowaniach i tanie jak barszcz, ok 8 zł kosztowały. Jeśli znajdziecie jeszcze gdzieś te kremiki, to polecam kupcie, to według mnie najlepszy krem na naczynka , a przetestowałam juz wiele. Szkoda, zamienili go na inny, mniej skuteczny według mnie i droższy.
-
18-05-2011, 14:20 #22Początkująca(y)
Mogę z czystym sumieniem polecić całą serię kosmetyków z Iwostinu, przeznaczonych dla cery naczyńkowej. Zarówno płyn micelarny, jak i kremy sa świetne! Może nie sa to najtańsze kosmetyki, ale w kategorii cenowej "może też być gorzej" ;). Ah: jeszcze kremik nawilżający do cery naczyńkowej z Lirene - ładnie pachnine i bardzo szybko się wchłania, nie zostawia tłustego filtru.
Ostatnio edytowane przez Duksiura : 20-05-2011 - 11:23
-
25-05-2011, 13:49 #23
Ja stosuję kremy z Soraya na pękające naczynka. Są dobre i zmniejszają zaczerwienieni skóry.
-
8-07-2011, 21:05 #24
Ha, odkryłam wątek, który sama założyłam ponad 6 lat temu.
Nadal mam problemy z naczynkami, ale zdecydowałam się w zeszłym roku na laser, i bardzo mi pomógł. Miałam trzy zabiegi, w MediSpa Dermika, kosztowne to, ale efekt naprawdę bardzo dobry, i po roku nie ma pogorszenia. Przestawiłam się też na kremy apteczne, ostatnio bardzo sobie chwalę Iwostin do cery naczynkowej.
-
23-07-2011, 21:38 #25
-
20-09-2011, 13:22 #26Początkująca(y)
Co do kasztanowca - właśnie wczoraj z mamą znalazłam przepis na nalewkę poprawiającą strukturę naczynek, ale okazało się, że trzeba robić ją z niedojrzałych owoców (zbieranych na przełomie lipca i sierpnia), więc teraz zbieranie kasztanów już nie ma sensu :/ Ale nalewki i okłady mogą pomóc w minimalnym stopniu, ja też słyszałam, że uporczywe naczynka znikają tylko po laserze. Co do cen, to sprawdzałam ostatnio na stronie StudioLaser (jest chyba w Warszawie i Poznaniu), zabieg IPL na całą twarz kosztuje 900 zł. Ale czasami wystarczy zrobić niewielki fragment,więc wtedy na pewno będzie mniej.
-
6-01-2012, 01:00 #27Początkująca(y)
Kupiłam ten krem Bielendy bo byłam ciekawa jak działa. To mój pierwszy kosmetyk z tej firmy. Szału nie ma, a opakowania okropne, aż wstyd!!! Jedynie na plus to, że dobrze się wchłania i skóra się nie świeci. Nie zauważyłam rozjaśnienia naczynek :/
-
24-02-2012, 11:49 #28Początkująca(y)
Ja nie mam problemu z twarzą (przynajmniej na razie) ale na nagach ma miałam straszne pajęczaki. jedyna sposób jaki mi pomógł to zabieg laserem. trochę sie bałam bo to faktycznie sporo kosztuje, a podobno naczynka poniżej serca bardzo trudno pozamykać. Ale u mnie o dziwo pomogło. Teraz pojawiają mi się małe, innych miejscach, ale to trzeba zamykać na bieżąco. No i oczywiście jeden zabieg nie pomoże - trzeba zrobić przynajmniej trzy. do tego zażywam rutinoscorbin niewzmacniający naczynka.
-
4-03-2012, 18:18 #29Początkująca(y)
A nie mogłabyś wybrać się na zabieg usuwania naczynek? Kosztuje około 100 zł, a miałabyś z nimi spokój. Mi żandne kremy nie pomagały, wizyta w gabinecie nie dość że wychodzi taniej to od razu masz z nimi spokój.
-
10-03-2012, 23:28 #30Początkująca(y)
Odp: nazwa kremu SYNCHROROSE
Również polecam Synchrorose. No i rutinoscorbin..
Ostatnio znalezione:
WYGRAJ kurację przeciwzmarszczkową