Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 OstatniOstatni
21. do 30. z 33
    Wdrożona(y)

Domyślnie Odp: pękające naczynka

Tez mam ten problem, pęknietw naczynka, raczej się same nie zamkną - trzeba skorztystać z fachowych zabiegów. A profilaktyka, w postaci odpwiednich kosmetyków, tabletek też jest konieczna. Mi bledną zaczeriwenienia po kremach do naczynowej cery z bielendy. Teraz dostepny jest jeden krem z rej serii na naczynka. ale kiedyś były takie na dzień i na noc osobno w biało - zielonych opakowaniach i tanie jak barszcz, ok 8 zł kosztowały. Jeśli znajdziecie jeszcze gdzieś te kremiki, to polecam kupcie, to według mnie najlepszy krem na naczynka , a przetestowałam juz wiele. Szkoda, zamienili go na inny, mniej skuteczny według mnie i droższy.

Początkująca(y)

Mogę z czystym sumieniem polecić całą serię kosmetyków z Iwostinu, przeznaczonych dla cery naczyńkowej. Zarówno płyn micelarny, jak i kremy sa świetne! Może nie sa to najtańsze kosmetyki, ale w kategorii cenowej "może też być gorzej" ;). Ah: jeszcze kremik nawilżający do cery naczyńkowej z Lirene - ładnie pachnine i bardzo szybko się wchłania, nie zostawia tłustego filtru.
    Ostatnio edytowane przez Duksiura : 20-05-2011 - 11:23

Początkująca(y) Avatar mala_czarna123

Ja stosuję kremy z Soraya na pękające naczynka. Są dobre i zmniejszają zaczerwienieni skóry.

Mamma Mia! Avatar margot

Ha, odkryłam wątek, który sama założyłam ponad 6 lat temu.
    Nadal mam problemy z naczynkami, ale zdecydowałam się w zeszłym roku na laser, i bardzo mi pomógł. Miałam trzy zabiegi, w MediSpa Dermika, kosztowne to, ale efekt naprawdę bardzo dobry, i po roku nie ma pogorszenia. Przestawiłam się też na kremy apteczne, ostatnio bardzo sobie chwalę Iwostin do cery naczynkowej.

"Jedna rzecz to pokazać dziecku drogę.
    Drugie, trudniejsze to odsunąć się z tej drogi i zrobić mu przejście." R.Brault

Zadomowiona(y) Avatar agata1985

margot a ile placilas za taki zabieg laserem???? no i ile placlas za ten krem iwostin?????? ja tez mam problem z pekajacymi naczymkami, najwiecej mam ich niestety na twarzy

Początkująca(y)

Co do kasztanowca - właśnie wczoraj z mamą znalazłam przepis na nalewkę poprawiającą strukturę naczynek, ale okazało się, że trzeba robić ją z niedojrzałych owoców (zbieranych na przełomie lipca i sierpnia), więc teraz zbieranie kasztanów już nie ma sensu :/ Ale nalewki i okłady mogą pomóc w minimalnym stopniu, ja też słyszałam, że uporczywe naczynka znikają tylko po laserze. Co do cen, to sprawdzałam ostatnio na stronie StudioLaser (jest chyba w Warszawie i Poznaniu), zabieg IPL na całą twarz kosztuje 900 zł. Ale czasami wystarczy zrobić niewielki fragment,więc wtedy na pewno będzie mniej.

Początkująca(y)

Kupiłam ten krem Bielendy bo byłam ciekawa jak działa. To mój pierwszy kosmetyk z tej firmy. Szału nie ma, a opakowania okropne, aż wstyd!!! Jedynie na plus to, że dobrze się wchłania i skóra się nie świeci. Nie zauważyłam rozjaśnienia naczynek :/

Początkująca(y)

Ja nie mam problemu z twarzą (przynajmniej na razie) ale na nagach ma miałam straszne pajęczaki. jedyna sposób jaki mi pomógł to zabieg laserem. trochę sie bałam bo to faktycznie sporo kosztuje, a podobno naczynka poniżej serca bardzo trudno pozamykać. Ale u mnie o dziwo pomogło. Teraz pojawiają mi się małe, innych miejscach, ale to trzeba zamykać na bieżąco. No i oczywiście jeden zabieg nie pomoże - trzeba zrobić przynajmniej trzy. do tego zażywam rutinoscorbin niewzmacniający naczynka.

Początkująca(y)

A nie mogłabyś wybrać się na zabieg usuwania naczynek? Kosztuje około 100 zł, a miałabyś z nimi spokój. Mi żandne kremy nie pomagały, wizyta w gabinecie nie dość że wychodzi taniej to od razu masz z nimi spokój.

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: nazwa kremu SYNCHROROSE

Również polecam Synchrorose. No i rutinoscorbin..

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 OstatniOstatni