1. do 5. z 5
Drzewko podziękowań1Podziękowań
  • 1 Post wampi

Temat: Potrzebna krew

szczęśliwa mamusia :)

Domyślnie Potrzebna krew

dziewczyny zakładam na to oddzielny temat
    może są osoby które będą mogły pomóc temu małemu dzieciątku
    dane są aktyalne z dnia 11.01.2012

2-dniowy noworodek( Konstancja) pilnie potrzebuje krwi (ujemnej) AB- lub 0-
    W banku krwi województwa łódzkiego brakuje tej grupy.
    PROSZĘ, POMÓŻCIE! ZGŁASZAJCIE SIĘ DO PUNKTÓW KRWIODAWSTWA W WOJ. ŁÓDZKIM.
    DZIĘKUJĘ!
    405934_354864261193901_100000109914901_1560863_1324188567_n.jpg
    15kg 98cm szczęścia i miłości (4260g,59cm)

12.3kg 87cm szczęścia i miłości (4kg 57cm)

lat 26 ;) Avatar wampi

Domyślnie Odp: Potrzebna krew

Ze strony ...:: Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa ::... wiadomość z dnia 12 stycznia.

"Szanowni Państwo,

Od wczoraj zostajemy zalewani pytaniami, czy w Łódzkim Banku Krwi brakuje krwi AB- lub 0- dla dwudniowej dziewczynki.
    Informacja o treści
    „poszukiwana krew AB- lub O- dla dwudniowej Konstancji, może znasz kogoś??!!” lub podobnej rozsyłana jest pocztą elektroniczną, w wiadomościach SMS, komunikatorami internetowymi i poprzez portale społecznościowe.

Zaniepokojeni Krwiodawcy dzwonią, piszą do nas i pytają czy jest to prawda.

Szanowni Państwo pragniemy potwierdzić, że w Centrum Zdrowia Matki Polki urodziła się dziewczynka Konstancja, która potrzebuje płytek Krwi. Dziewczynka ma obecnie trzy dni i krew będzie potrzebna przez kolejne 3 tygodnie leczenia.

Niemniej pragniemy poinformować, że w Łódzkim Banku Krwi na chwilę obecną nie brakuje krwi. Informacja o tym że brakuje krwi jest informacją fałszywą.
    W chwili obecnej mamy stany grup Krwi AB RH- i 0 RH- pozwalające na pełne zabezpieczenie szpitali, a co za tym idzie dla osób jej potrzebujących w tym dla Konstancji.

Proszę jednak pamiętać, że krew można magazynować tylko przez bardzo krótki okres czasu 42 dni a niektóre jej składniki jedynie do 7 dni!

Po tym okresie nie można jej już wykorzystać.

42 dni to bardzo krótki okres czasu. Często więc zachodzi taka sytuacja, w której w jednym miesiącu mamy wystarczającą ilość krwi, natomiast w kolejnym bieżąca krew jest już wykorzystana i zaczyna jej brakować.

Zatem to, że w jednym miesiącu jest wystarczająca ilość krwi nie oznacza, że w przyszłym miesiącu także jej ilość będzie wystarczająca."
    Ostatnio edytowane przez wampi : 15-01-2012 - 19:54
    ViKamcia dziękuje za post.

Fan(ka) Avatar Jordgubbe

Taka sama informacja była rozsyłana w Krakowie.
    Też chodziło o krew AB- lub 0- dla dwudniowej dziewczynki...

Sama jestem krwiodawcą odkąd skończyłam 18 lat i jestem jak najbardziej za. Niejednemu człowiekowi życie uratowała cudza krew.

jeszcze tylko Ty... Avatar Anulka16

a ciągle ,,się wybieram,, oddac krew a dodam ze ma arh- więcv tez potrzebna jak sądze.

Matka wariatka Avatar agusia9915

na razie nie moge oddać...

nie bede zakładac nowego watku i napisze tu:
    pod koniec lutego oodajemy krew w pracy i tym razem moge oddac razem z mezczyznami(oni moga czesciej)
    robimy akcje "autobus do poboru krwi" co 2mc(ja co 3mc wiec oddaje co 2 raz)....oddajemy teraz krew dla mojej dalszej znajomej ale ona (na szczecie)juz coraz mniej jej potrzebuje wiec gdyby ktos miał namiary na kogos potrzebujacego BARDZO badz tez mniej bardzo (wiek nie gra roli) to marynarze chetnie pomoga ....
    prosze o kontakt na priva

ps dopiero teraz zobaczyłam ze jestem na forach regionalnych ....region nie ma znaczenia jestem z Gdyni
    Ostatnio edytowane przez agusia9915 : 23-01-2012 - 21:28

Zasady Postowania