71. do 77. z 77
Temat: Żłobki i przedszkola w Łodzi
-
26-07-2011, 23:52 #71
Odp: Żłobki i przedszkola w Łodzi
Zapraszamy do nowo powstałego Żłobka Montessori.
Oferujemy innowacyjną metodę opiekuńczo-wychowawczą stawiającą na indywidualne tempo rozwoju dziecka, wykwalifikowaną kadrę, dobrze zorganizowaną przestrzeń.
Żłobek Montessori
90-251 Łódź, ul. Jaracza 68
Więcej informacji na stronie:
www.zlobek-montessori.plOstatnio edytowane przez Żłobek Montessori : 3-10-2011 - 22:31
-
9-08-2011, 18:03 #72
Przedszkole prywatne-RADOGOSZCZ
Czesc dziewczyny:)
Mam ogromna prosbe-potrzebuje opini na temat przedszkoli niepublicznych na Radogoszczu takich jak PINGWINEK, SUKCES, TYGRYSEK. Jesli ktoras z Was posyła dziecko do ktoregos z tych przedszkoli albo ma jakies informacje od innych mam bardzo prosze o opinie. Z góry dziękuję.
-
28-09-2011, 09:32 #73Początkująca(y)
Odp: Przedszkole prywatne-RADOGOSZCZ
Zapraszam do nowego przedszkola i klubu malucha na Bałutach na ulicy nowopolskiej 5. Mnie osobiście przypadł bardzo do gustu poza tym oferują tam opiekę godzinową i w weekendy. Zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie
domek skrzata łodź
-
26-01-2012, 09:54 #74
Opinie o żłobku Na Tokarzewskiego w Łodzi
moje dziecko chodzi od roku do żłobka na Tokarzewskiego, do tej pory bardzo chetnie, jednak od czasu przeniesienia do starszej grupy coś się zmieniło... Ciężkie rozstania ze mną, płacze, mówi że nie chce iśc do żłobka... nie wiem czym jest to spowodowane, czy zmianą towarzystwa dzieci, opiekunek, czy sposobu spedzania czasu, czy zimą i tym że kiedy wstaje jest jeszcze ciemno... pani kierownik przekonuje ze w ciagu dnia dziecko jest pogodne, nie płacze, je chetnie... sama nie wiem
Poza tym od dwóch babć usłyszałam że panie wietrzą pomieszczenia intensywnie podczas kiedy dzieci śpią lub też kiedy się bawią, a przy tym wietrzą dzieci, które chorują. Sama nigdy tego nie widziałam, ale...
Proszę o wasze opinie, bo zaczełam sie zastanawiac nad zmianą żłobka, nie chciałąbym żeby dziecko zraziło się i później ciężko było by przekonać do jakiegokolwiek żłobka czy przedszkola. Piszcie mamusie
-
6-02-2012, 20:34 #75
-
29-02-2012, 13:02 #76Początkująca(y)
Odp: Opinie o żłobku Na Tokarzewskiego w Łodzi
Hej
Opowiem Ci sytuację, jaką przeżyła moja siostra ze swoją córką. Mała, tak jak Twoje dzieciątko, uwielbiała chodzić do żłobka, wracała pogodna. Jednak po kilku miesiącach zaczęła grymasić, że nie chce iść, że woli zostać w domku, bo tęskni za mamusią. To były wymówki, ponieważ mała nie chciała się przyznać, co tak na prawdę spowodowało, że "odlubiła" żłobek. Po pewnym czasie, w trakcie rozmowy na zupełnie inny temat Zosia się "wygadała" - chodziło o to, że podczas, gdy jest czas leżakowania, ona nie chce leżeć i jako jedyna w grupie nie leżakuje i przez ten czas nikt jej nie towarzyszy przy zabawach, musi się sama soba zajmować.
W Waszym przypadku z pewnością wpływ miała tu zmiana otoczenia. Dziecko szybko się przyzwyczaja do pewnych czynności, osób i w chwili, gdy otoczenie się zmienia, reaguje na to w pewien sposób. Mi się wydaje, że potrzeba chwili czasu, by Twoja dzidzia przyzwyczaiła się do nowego otoczenia, dobrze poznała dzieciaki, nawiązała nowe przyjaźnie i z pewnością wszystko wróci do normy. Musisz dzidzię wspierać :) Powodzenia w szybkim przystosowaniu się do nowych warunków :)
-
27-03-2012, 12:40 #77Początkująca(y)
Odp: Żłobki i przedszkola w Łodzi
Witamy serdecznie,
Międzynarodowe Przedszkole Edukacji Innowacyjnej umożliwia dzieciom od najmłodszych lat oswajanie się z językiem obcym w wielokulturowym środowisku. Tęczowy Świat dziecka to miejsce zabawy i nauki od 2 do 5 lat w dogodnej lokalizacji w centrum Łodzi, co umożliwia rodzicom podwożenie swoich pociech w drodze do pracy.
Szczegóły dla zainteresowanych: Przedszkole prywatne - Łódź - O przedszkolu