Strona 256 z 256 PierwszyPierwszy ... 236 246 251 255 256
2 551. do 2 560. z 2560
Drzewko podziękowań1488Podziękowań

Temat: Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

gia
    gia jest nieaktywny
    Zadomowiona(y) Avatar gia

Domyślnie Odp: Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Aksmobulka tak jak piszą dziewczyny - to, że mniejszy nie musi to oznaczać od razu problemów. Trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się dobrze.

Kugela ja również słyszałam, że to średnio przyjemne badanie, ale pewnie tak jak i przy innych sporo zależy od delikatności przeprowadzającycego ;)

Moja wczorajsza wizyta: gin nawet gdyby chciał mi pomóc i nieco przyspieszyć, to po badaniu stwierdził, że nie jest w stanie, bo rozwarcie mam, szyjka skrócona, miekka - pięknie przygotowana do porodu. Pozostaje mi tylko czekanie na skurcze. Jeśli nic się nie ruszy, to w sobotę mam się zameldować w szpitalu. Sprawdził też czy ilość wód jest ok i wyszła ok.
    Była też położna, z którą chciałabym rodzić - dziś i jutro ma dniówkę.... hmm fajnie by było, ale się nie napalam

Entuzjast(k)a

no to fajnie gia, ze jestes "tam na dole" gotowa A jak Ci mierzyl wody - macankiem, amnioskopia czy USG, bo ja jakas zielona w temacie?
    gia dziękuje za post.

gia
    gia jest nieaktywny

Poprzez usg i pokazywał mi jakiś rożne punkty w których to się mierzy i że ma wyjść tyle i tyle (on lubi potłumaczyć ).
    Aha i jak wspomniałam o moim nagłym mega bólu głowy, to powiedział, ze w takich przypadkach to ja muszę do lekarza się zgłaszać. Bo migrena migreną, ale takie bóle w ciąży zwłaszcza pod koniec trzeba mieć pod kontrolą i nie można sobie olewać.
    kugela dziękuje za post.

Entuzjast(k)a

dzieki gia. moja tesciowa wczoraj przez telefon cos nawijala, ze jej tez mierzyli wody ale przeciez w latach 70tych nie bylo USG, wiec nie wiem, jak oni to robili Fajnie, ze masz lekarza, ktory lubi tlumaczyc

gia
    gia jest nieaktywny

Też mnie to cieszy, choć czasem się zapomni i leci medycznym slangiem z którego jednak nie wszystko czaję . Wtedy zaczynam dopytywać i przekłada mi na mój język i obrazuje . Nie narzekam.

Czekam na Ciebie synku Avatar wikasik

Ja dzis po wizycie - 40 tyg i 1 dzien. Mialam badanie wewnetrze i wsztstko szczelnie zamkniete, szyjka nieco miekka, ale jak zamurowana, lekarka nie mogla za chiny nawet czubeczka palca wcisnac. Za tydzien kolejna wizyta, no chyba, ze jednak maluh zdecyduje sie wyjsc, choc nie wyglada... Zarezerwowala mi termin na wywolywanie porodu na przyszly piatek, to bedzie 41 i 3 dni. Najczesciej wywoluja w 41 i 4, ale to akurat sobota. Mam nadzieje, ze szybiej jednak sama urodze... A jak nie to w czwartek wieczorem mam sie stawic w szpitalu. Ale poki co jeszcze w piatek mam na ktg podjechac, a w srode normalna wizyta, tez z wewnetrznym sprawdzeniem, co z szyjka. Dzis na ktg mialam 2 skurcze bezbolesne 45-50, niewiele przez prawie godzine. Na usg sprawdzono ilosc wod, jest ich duzo i maluch wyglada na bardzo szczesliwego w brzuszku, tylko mama sie zaczyna denerwowac!
    Ostatnio edytowane przez wikasik : 16-05-2012 - 10:09

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Zdjecia naszych fasolek ;-)

Wczoraj i ja otrzymałam pierwsze zdjęcie mojej fasolki - cudo choć mierzy niecałe 8 mm :)

Początkująca(y) Avatar aksmobulka

Hmmm....Dzisiaj wizyta zakończyła się moim uśmiechem na twarzy:) Pani doktor uspokoiła mnie co do wagi OliwiiJest wystarczająca aby urodzić w pełni zdrową dziewczynkęJestem mega szczęśliwa że do szpitala mnie nie wygnała.Póki co następne ktg już w szpitalu,w którym będę rodzić i tam mają się nami opiekować:) Coś jest w powietrzu w mojej przychodni,chyba jestem za bardzo emocjonalna,bo co przyjdę na badanie to wysokie ciśnienie ...dziś było 150/100:/ Tylko wróciłam do domu,odsapnęłam sobie i już 130/77...Coś przeczuwam że przy porodzie też mi może mega skoczyć,a wtedy to już cc się będzie do mnie uśmiechało..Już obojętne mi ,byle była cała i zdrowa:)

...​Czekamy na Ciebie córeczko..:**

podwójna listopadowa mama Avatar kilolek

dlaczego cc? Samo cisnienie niekoniecznie jest wskazaniem do cc tylko jakby małej przy tym twoim cisnieniu tętno spadało.

Początkująca(y) Avatar aksmobulka

kilolek w szpitalu jak leżałam na patologii przygotowywali mnie na to psychicznie,że mogę mieć cesarkę,raz miałam stan przedrzucawkowy i tak jakoś mi się pomyślało...ale wcale nie twierdzę że wolałabym ją mieć:)

...​Czekamy na Ciebie córeczko..:**

Zasady Postowania