201. do 210. z 341
-
6-02-2012, 22:50 #201
Odp: Majoweczkowa lista imion naszych fasoleczek ...
A u Nas już raczej postanowione (chyba, że imię nie będzie pasowało do malutkiej), że będzie Liliana, ale raczej pisane przez jedno "n" . Myśleliśmy też nad imieniem Gaja, ale Lilianka bardziej nam się podoba:) No i rodzinie i znajomym kojarzy się imię Gaja z gejem hehehehe.
A jeśli będzie jednak chłopak, to wspólnej decyzji nie podjęliśmy, ale mnie podoba się Aleksander (mężowi nawet też), Wiktor.
-
6-02-2012, 23:16 #202
-
7-02-2012, 09:34 #203
Danuta to piękne imię, zazdrościłam go mojej koleżance, zwłaszcza jak ktoś mówił do niej Danka - jakoś to mi się podobało zawsze. A moje - Ania/Anka - jest tak oklepane i takie zwykłe. Mój L tez chyba tak czuje, bo mówi do mnie dwoma imionami - Anna Marta, i wtedy jakoś to "wygląda". :)
-
7-02-2012, 11:00 #204
U nas to odwrotnie ja się uparłam na Hanie bo z Ł umówiliśmy się tak że ja wybieram dla córeczki a on dla synka a że zrobił córę to mój wybór.Ł bardziej chciał Zuzannę i ja też na początku tak myślałam ale jak zobaczyłam w gazecie zdjęcia pierwszoklasistów i noworodków i dziewczynki to prawie same Zuzię to sobie odpuściłam to imię.Hani jest na razie mało, a Hanny to silne i niezależne kobiety a i na moją siostrę która będzie chrzestną Hani zawsze mówiliśmy że jest jak Hanka Bielicka bo taka wygadana i przebojowa mam nadzieje że moja córa taka będzie i da sobie radę w życiu.
Flaurka śliczne dzięki.Fakt faktem zawsze byłam wszędzie jedna i oryginalna bo np.Ani i Agnieszek to zawsze dużo było.Ale to ja już ogólnie wolałam mieć na imię inaczej jak tak jak miałam mieć Magda ale że urodziłam się w Danuty to tak zostało a Magdalena mam na drugie.Teraz już się przyzwyczaiłam ale jak byłam nastolatką i mówiłam jakiemuś chłopakowi że mam na imię Danuta to trochę obciachowo było.Ale z imionami to tak zabawnie bywa, mi nigdy nie podobało się imię Łukasz i co wyszło że mój mężuś kochany jest właśnie Łukaszem.
-
7-02-2012, 11:13 #205
-
7-02-2012, 11:33 #206
-
10-02-2012, 00:10 #207
-
10-02-2012, 12:18 #208
Moja mama miala na imie Danuta wiec mi sie podoba :) A ja wam sie pochwale ze u nas chyba zostanie na imieniu Nathan- wybieralismy miedzy maksymilianem, leonem i danielem- padlo na nathana i tak sie teraz do naszego synka zwracamy wiec chyba juz tak zostanie :)
-
10-02-2012, 12:20 #209
-
10-02-2012, 17:33 #210

49Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań